Alice Barb și George Ivașcu, sărbătoriții Sfântului Valentin
https://www.ziarulmetropolis.ro/alice-barb-si-george-ivascu-sarbatoritii-sfantului-valentin/

IUBIRI CARE FAC ISTORIE Alice Barb, regizoare şi directoarea Centrului Cultural „Casa Artelor“ şi soţul ei, actorul George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, sunt născuţi pe 14 şi pe 15 februarie şi trăiesc o spectaculoasă poveste de dragoste.

Un articol de Ziarul Metropolis|14 Februarie 2015

Alice Barb s-a născut pe 14 februarie 1963, iar George Ivașcu pe 15 februarie 1968. Supranumiţi „îndrăgostiţii Sfântului Valentin“, cele două personalități au povestit în multe interviuri și emisiuni de televiziune ce i-a ținut alături, în ciuda unor probleme pe care cuplul le-a avut la un moment dat.

Într-o emisiune de la Antena 1, ei și-au amintit că s-au cunoscut în 1989, pe vremea studenţiei, când amândoi aspirau la o carieră în actorie. Într-o seară, după o petrecere dată de un prieten comun, George s-a oferit să o conducă pe Alice acasă. Ploua cu găleata, şi tânăra a călcat din greşeală într-o băltoacă.

301546_173836899368196_777311844_n

Inventiv şi romantic, George a luat toate bălţile la rând, fredonând „Singing in the rain“. De atunci, nu s-au mai putut dezlipi unul de celălalt. Nici măcar atunci când au divorţat, în noiembrie 2007, când presa a scris că „mărul discordiei între cei doi a fost atunci dorinţa unuia şi neputinţa altuia de a avea un copil“.

La nici o lună după despărţirea oficială s-au împăcat și şi-au reînnoit jurămintele, la Curtea de Argeş, fiind cununaţi de un sobor de şapte preoţi.

„Iubirea e întâmplătoare. Dar o relaţie ca a noastră e un lucru la care se munceşte mult“, spunea Alice Barb, într-o altă emisiune.

Motivul divorţului a fost explicat de Alice Barb: „El tocmai primise Teatrul Metropolis pe mână și a fost un an în care nu l-a mai interesat nimic altceva. Iar eu, în perioada aceea, am avut o perioadă foarte grea, am fost și foarte bolnavă și am aflat că noi nu vom mai putea avea copii. Și a fost un șoc și am simțit nevoia să reacționez așa. Dar n-am plecat de acasă. Am rămas împreună, în toată perioada divorțului. Am stat mult de vorbă, cât nu mai apucaserăm să stăm. M-a cerut din nou în căsătorie și ne-am recăsătorit”.

„Noi suntem deja un cuplu, deci nu mai trebuie decât să vină cineva, să scrie scenariul”, spune George Ivaşcu iar Alice completează: „Mi-ar plăcea foarte mult să ajungem să jucăm un cuplu de îndrăgostiți la bătrânețe.”

Revista Tango scria că George a fost fermecat de ochii ei, dar apoi a fost cucerit și de atitudinea partenerei de viață.

Câteodată, Alice îi gătește mâncarea preferată, un fel nesofisticat, friptură de porc la cuptor, cu cartofi și cu… drag. Îi cumpără îmbrăcăminte pe care o așază pe fotolii, scaune, pat, în toată casa, astfel încât atunci când el ajunge acasă să se bucure de acele daruri.

O nepoată a întrebat o bunică, în momentul în care voia să se căsătorească: „Cum să fac ca să fie bine? Dă-mi te rog un sfat. Care e cel mai important lucru într-o viață în doi?” Bunica i-a spus simplu: „Îngăduiți-vă!” Într-o familie de doi oameni care se ocupă cu artă și de artă, este aproape imposibil să reziști dacă nu te îngădui. Noi ne-am îndrăgostit la prima vedere, în două săptămâni ne-am hotărât să fim împreună, a fost o nebunie. Primii ani au fost… de film, cu intensitate, cu pasiune. Ne-am construit carierele împreună. E ca și cum ne-am fi purtat noroc unul celuilalt.

Alice Barb

„Mă bucur să îi fac lui daruri, dar mi-am făcut și mie o bucurie mare“… Alice și-a cumpărat o pianină albă din Berlin, unde a montat spectacolul „Bucharest Tango”. Primul care a beneficiat de un concert al regizoarei a fost soțul său, care a ascultat Chopin.

Îi leagă foarte mult și dragostea pentru teatru. Au jucat împreună pentru prima dată în spectacolul „Cosma“, o coproducție româno-franceză a Teatrului Odeon și a unei companii pariziane, aceasta fiind prima lor întâlnire pe scenă. Au mai urmat „Căsătorie în stil olandez“, „Legenda ultimului împărat“, „Anna Karenina“, cu Alice regizoare, iar cu George actor.

14
/02
/19

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, împlinește 51 de ani, pe 15 februarie. Șase artiști care au un impact uriaș asupra repertoriului teatrului: directorul de scenă Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand, regizoarea Chris Simion-Mercurian, actrița, regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar, actorul și regizorul Emanuel Pârvu și dramaturgul și regizorul Mimi Brănescu, povestesc câteva întâmplări cu George Ivașcu.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

21
/12
/18

Undeva, cândva... Adela Marculescu și Victor Rebengiuc, cu mulți ani în urmă, pe vremea în care teatrul radiofonic reprezenta una dintre puținele bucurii ale românilor. Actrița Adela Marculescu (poate fi văzută în spectacolul "Idolul şi Ion Anapoda", la TNB) a împlinit, astăzi, 80 de ani

18
/12
/18

"Cred că fericirea este supraestimată. Să fii satisfăcut, împăcat cu tine, sunt ţeluri în viaţă mult mai realiste decât visatul la fericire." - Brad Pitt

17
/12
/18

Papa Francisc împlineşte astăzi 82 de ani. Suveranul Pontif a luat numele de Francisc după ce a fost ales Papă. El a fost Arhiepiscop de Buenos Aires și avea 76 de ani când a devenit Papă. Prelatul argentinian este al 266-lea Suveran Pontif şi primul Papă iezuit din istorie. Iată, în cele ce urmează, zece curiozitati despre Papa Francisc

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

26
/11
/18

„Asta vreau în rai... cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii.” – Tina Turner. Legendara cântăreaţă a împlinit, astăzi, 79 de ani. În cei 50 de ani de activitate „regina rock and roll-ului“, considerată  una dintre cele mai bune cântăreţe din istorie, a vândut peste 200 de milioane de albume și a fost recompensată cu opt premii Grammy.

07
/11
/18

”Sunt cu doi ani mai mare decât țara mea și mă doare să văd că țara mea suferă. Dar îmi pun speranța în cei care vin după mine. În copii! Speranța că vor trăi demn și se vor putea bucura de roadele strădaniei lor ca adulți. La Centenarul ei, România nu arată bine – este mai dezbinată, mai fragilă, mai șubredă ca oricând. Și dincoace și dincolo de Prut!” - Mihai Șora, la împlinirea vârstei de 102 ani...

02
/11
/18

În cinstea actriţei Dorina Lazăr, după 30 de ani de la prima difuzare, Casa de Producţie TVR vă invită să urmăriţi spectacolul „Plicul”, de Liviu Rebreanu.  Născută pe 7 noiembrie 1940, Dorina Lazăr a absolvit IATC, Facultatea de Teatru, secţia Actorie, la clasa profesorului Ion Finteșteanu, asistenţii acestuia fiind Sanda Manu şi Dem Rădulescu. 

01
/11
/18

“Fără falsă modestie: nu cred că mă număr printre cei mari mari compozitori și interpreți de limbă franceză, dar ma simt bine în pielea mea" -  Salvatore Adamo. Aclamat şi iubit în întreaga lume, artistul belgian de origine italiană, care are la activ peste 100 de milioane de discuri vândute, împlinește, astăzi, 75 de ani.

29
/10
/18

"Nu-l costă nimic pe un om să fie blând cu un animal" - Joaquin Phoenix. Nominalizat de trei ori la Oscar pentru rolurile din Gladiator (2001), Walk the Line (2006) și The Master (2013), actorul născut în Puerto Rico a împlinit, ieri, 44 de ani. Joaquin Phoenix, cunoscut drept un activist fervent al drepturilor animalelor, este vegetarian de la vârsta de trei ani.

18
/10
/18

Casa de Producție TVR propune iubitorilor de teatru celebrarea actriței Draga Olteanu Matei, printru-un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Naţionale: „Comoara din deal”. Din distribuția spectacolului realizat în anul 1977 fac parte actorii: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Iulian Necșulescu, Contantin Diplan, Gheorghe Visu, Ion Henter, N. Bălănescu, Eugenia Maci.

04
/10
/18

„(...) Acum, în Octombrie, la 40 de ani vreau să alerg primul meu maraton. Nu mi-e frică să greșesc, mă bucur când o fac și învăț din asta..! Iubesc teatrul și mă simt norocos că am șansa să fac ce-mi place!” – Marius Manole. Actorul despre care regretatul Radu Beligan spunea că „un astfel de talent apare o dată la 100 de ani” își serbează, astăzi, cea de-a 40-a aniversare.

10
/09
/18

„Aş prefera ca cinci persoane să-mi cunoască activitatea şi să considere că este bună, decât să mă cunoască cinci milioane de oameni şi să nu le pese de ce fac eu.” - Colin Firth. Actorul britanic, câștigător al unui premiu Oscar pentru rolul din ”The King’s Speech” (2011), împlinește astăzi 58 de ani.

Page 1 of 1212345...10...Last »