Alina Azario, interpreta discului de muzică clasică al anului 2014, în recital la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/alina-azario-interpreta-discului-de-muzica-clasica-al-anului-2014-in-recital-la-bucuresti/

Luni, 18 mai 2015, de la ora 19.00, pianista română Alina Azario, cea care semnează discul de muzică clasică al anului 2014, aşa cum a fost desemnat de ascultătorii Radio România Muzical, susţine un recital la Bucureşti, în Sala Cerchez a Muzeului Naţional Cotroceni, marcând astfel şi “Ziua internaţională a muzeelor”.

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2015

Programul recitalului cuprinde lucrări înregistrate pe discul de muzică clasică al anului 2014 – 7 preludii de Claude Debussy, alături de Fantezia în re minor de Wolfgang Amadeus Mozart și Sonata op.31 nr.2 în re minor “Furtuna” de Ludwig van Beethoven.

Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe oferită de Alina Azario. Înregistrarea recitalului poate fi ascultată la Radio România Muzical marţi, 2 iunie, de la ora 19.30.

Alina Azario, născută la Piatra-Neamţ, și-a finalizat doctoratul la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg, unde predă în prezent. A început să cânte la pian la vârsta de 6 ani; la 10 ani susţinea primele sale recitaluri, iar la 15 ani se bucura de oportunitatea de a-şi continua studiile la Paris. Au urmat premii la importante concursuri internaţionale, concerte şi recitaluri la festivaluri de renume.

În 2011, Alina Azario apărea alături de violonistul Renaud Capuçon pe coloana sonoră a filmului «Poulet aux prunes» realizat de Marjane Satrapi («Persepolis») și Vincent Paronnaud.  În 2014, Alina Azario a inițiat și organizat prima ediție a Festivalului “Clara Haskil” de la Sibiu, eveniment care va continua și în acest an.

Biletele pentru recitalul din 18 mai sunt disponibile în reţeaua www.bilete.ro, oficiile Poştei Române, magazinele Inmedio şi Germanos şi la Sala Radio.

Foto: Alina Azario – facebook

13
/09
/23

Ediția cu numărul 11 a Jazz in the Park 2023 a adus pe cele cinci scene, amplasate în ,,Muzeul Satului” din Cluj-Napoca, 50 de nume ale muzicii internaționale și românești, majoritatea reprezentanți ai jazzului contemporan, dar și câteva legende ale industriei.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.