Alina Cojocaru, lăudată de presa americană
https://www.ziarulmetropolis.ro/alina-cojocaru-laudata-de-presa-americana/

Cotidianul The New York Times a publicat un articol elogios la adresa balerinei Alina Cojocaru cu ocazia unei reprezentaţii pe scena Rose Theater din New York.

Un articol de Petre Ivan|15 decembrie 2015

Există astăzi o balerină mai larg apreciată decât Alina Cojocaru? Această dansatoare de origine română a fost instruită la Kiev, dar și- a desfășurat cea mai mare parte a carierei sale profesionale la Londra. Ea întruchipează fragilitatea și strălucirea lui Giselle, dar și farmecul care cucerește inimi al Aurorei („Frumoasa Adormită”), cu o tehnică și stil care au pus în lumină multe alte roluri, scrie ziarul american.

Ca oaspete ocazional al Teatrului de Balet American (ABT), ea a arătat de multe ori calități neegalate nici de mai strălucitoarea Natalia Osipova, nici de mai superba Diana Vishneva, continuă publicația în articolul intitulat “Alina Cojocaru și Baletul Românesc”.

De altfel, despre spectacolul din 9 decembrie, care a promovat artiști ai Operei Naționale Române, alături de nume consacrate precum Tamara Rojo (fostă prim-balerină, în prezent director artistic la Baletul Național Englez) și Ulyana Lopatkina (Baletul Mariinsky), The New York Times scrie că acesta a părut menit în primul rând să-i facă pe newyorkezi atenți la Baletul românesc.

Semnatarul articolului amintește că, timp de 15 ani, Alina Cojocaru a fost artistă reputată a Baletului Regal din Londra, iar din 2013 a dansat cu Baletul Național Englez, iar logodnicul ei, Johan Kobborg — vedetă a Baletului Regal Danez a cărui carieră l-a purtat, de asemenea, la Londra, cu Baletul Regal, de multe ori având-o ca parteneră pe Alina Cojocaru — este acum directorul artistic al Companiei de Balet a Operei Naționale București.

Foto: Alina Cojocaru –  alinacojocaru.com

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.