“Alpha”, pregătit să domine la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/alpha-pregatit-sa-domine-la-cinema/

Sfârşitul verii aduce pe marile ecrane o producţie impresionantă atât prin povestea inedită, cât şi prin efectele vizuale spectaculoase: “Alpha”.

Un articol de Petre Ivan|23 august 2018

Reunind o distribuție internațională, filmul realizat de Columbia Pictures și Studio 8 prezintă o călătorie prin vremuri imemoriale, în timpul erei glaciare, pe când Homo sapiens făceau primele încercări de domesticire a lupilor, transformându-i din fiare și dușmani în prieteni – o experiență emoționantă, care transcende milenii. “Alpha” va rula, în premieră, la cinema începând de vineri, 24 august 2018.

În zorii istoriei, acum 20.000 de ani, primii Homo sapiens învață atât tainele supraviețuirii în condiții vitrege, cât și secretele comunicării dincolo de limitele speciei.

Într-o Europă înghețată, cu ierni lungi și grele, tânărul solutrian Keda din tribul Cro-Magnon(interpretat de Kodi Smit-McPhee, care a jucat și în filmele “Let Me In,” “X-Men: The Apocalypse”) este rănit grav în timpul primei sale vânători de bizoni. Considerat mort și rămas singur, trebuie să înfrunte o mulțime de pericole, dar are și șansa de a se apropia de un lup rănit și singur ca și el: Alpha.

Keda (Kodi Smit-McPhee) with Alpha in Columbia Pictures and Studio 8’s ALPHA.

Treptat, relația dintre ei avansează și fiara se transformă în prieten, iar Keda, devenit războinic în toată regula, descoperă că împreună au mai multe șanse să supraviețuiască, dacă învață să comunice și au încredere unul în celălalt. Prietenia lor nu doar că le schimbă amândurora viața, ci dă un alt sens existenței și influențează pentru totdeauna viitorul omenirii. Reînviind o eră de mult apusă, această poveste universală depăşește barierele lingvistice și ne arată cum trăiau strămoșii preistorici. Autenticitate, emoţie şi imagini uimitoare – iată ce ne rezervă “Alpha”, din 24 august 2018, la cinema.

Desigur, intensitatea filmului se datorează mult și efectelor vizuale, echipa de producție oferind spectatorilor o călătorie fantastică prin peisaje glaciare. Pentru o mai mare încărcătură emoţională, majoritatea scenelor au fost filmate cu animale reale, nu realizate digital. Totodată, pentru a portretiza Solutrienii în termeni cât mai veridici, producătorii au colaborat cu arheologi și paleologi pentru ca personajele să arate și să comunice întocmai așa cum se presupune că ar fi făcut-o primii oameni, ba chiar au creat o limbă nouă, limba Cro-Magnon – o adevărată provocare pentru lingviști și actori. Scenariul nu abundă însă în dialoguri, astfel încât mare parte din comunicare se realizează prin limbajul trupului, sporind dramatismul și dinamica vizuală. De altfel, nu întâmplător producătorii au ales o distribuție internațională: actorii din Australia, Islanda, Suedia, Polonia, Belgia, Chile, Bolivia, SUA și Canada, alături de câinii-lup din Cehia, Spania și insulele scoțiene Orkney transmit spectatorilor sentimentul că, dincolo de barierele culturale și lingvistice, toți avem aceleași nevoi și temeri.

“Este aproape ca o poveste spusă la focul de tabără de pe vremuri”, spune Albert Hughes, regizorul și creatorul poveștii Alpha (cunoscut pentru producția“The Book of Eli”). O poveste a comunităţii, care ne prilejuiește o călătorie emoţionantă într-un trecut cu totul necunoscut, dar şi o lecţie despre prietenie și încredere, despre comunicare și evoluție.

Filmările au avut loc în Canada, în Vancouver şi în preeria şi mlaştinile din sudul Albertei, în estul Islandei, în Los Angeles şi Apple Valley, California, precum și la Dinosaur Park, sit aflat sub egida UNESCO, unde se păstrează 150 de schelete complete de dinozauri din perioada cretacică, de acum 75 de milioane de ani.

Echipa tehnică include laureați la Oscar, iardin distribuție fac parte Jóhannes Haukur Jóhannesson, Leonor Varela, Marcin Kowalczyk, Jens Hultén, Natassia Malthe, Spencer Bogaert, Mercedes de la Zerda și câinele-lup Chuck din Cehia în rolul lui Alpha. Realizat de Columbia Pictures şi Studio 8, filmul durează 96 de minute, se adresează audienței generale și este distribuit în România de InterComFilm Distribution.

23
/10
/15

Thierry Frémaux, Delegatul General al Festivalului de la Cannes, unul dintre cei mai influenți oameni din industria filmului, revine la Les Films de Cannes a Bucarest (23 – 29 octombrie) pentru un spectacol unic: Lumière!. Cele câteva zeci de filme restaurate ale fraților Auguste și Louis Lumière, doi dintre inventatorii cinematografiei, vor fi proiectate în versiune restaurată, însoțite de comentariile live ale lui Thierry Frémaux, pe 29 octombrie, de la 20.45, la CinemaPRO.

22
/10
/15

Actorul Chris Rock, cunoscut pentru umorul său caustic, a confirmat miercuri că va fi gazda celei de-a 88-a ceremonii a premiilor Oscar, la 28 februarie anul viitor. El a mai fost prezentatorul unei gale Oscar în urmă cu 11 ani.

22
/10
/15

Romanii i-au învins, din nou pe geto-daci duminică seara, între orele 20.30 și 22.30. Totul este oficial, o spun și audiențele TV. Pe Pro TV, în acest interval orar, a rulat fin, digital și chiar HD, filmul „Pompeii”, iar pe TVR 2, dacii ultrabărboși și cețoși rădeau tot în pelicula „Burebista”.

21
/10
/15

Dheepan, premiat cu Palme d’Or anul acesta la Festivalul Internațional de film de la Cannes, va rula în cinematografele din România începând din data de 30 octombrie. Filmul va fi prezentat în avanpremieră în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest (23 - 29 octombrie), în prezența regizorului.

21
/10
/15

Cu ocazia celor 25 de ani de existență, site-ul IMDb, prima bază de date din cinematografia mondială, a dezvăluit lista filmelor preferate de cei 1,5 milioane de utilizatori ai săi dintre cele vizionate între 1990 și 2014.

21
/10
/15

Pre-vânzările pentru extrem de așteptatul "Star Wars - The Force Awakens" au spulberat toate recordurile pe site-urile de vânzări de bilete americane. Numeroase site-uri din lume s-au blocat din cauza cererilor de bilete, iar pe ebay două bilete VIP se vindeau cu 10.000 de dolari. În plus, la două zile după lansarea trailerului oficial, acesta fusese vizionat de peste 66 de milioane de ori.

20
/10
/15

Un festival precum „Les Films de Cannes à Bucarest,” iniţiat de Cristian Mungiu şi ajuns la cea de-a şasea ediţie, reînvie plăcerea de a merge la un cinematograf de artă – un act social şi cultural în suferinţă – şi reaminteşte diversitatea formelor de a face cinema.

20
/10
/15

Îndrăgitul actor Ion Dichiseanu a împlinit astăzi 82 de ani! Născut la Adjud, în 20 octombrie 1933, era student la Politehnică când a fost îndrumat spre actorie de către nepoata lui George Vraca. Dichiseanu este, de asemenea, un talentat cântăreţ şi un apreciat poet, în 1995 acesta publicând volumul de versuri „Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză”.

20
/10
/15

Festivalul Internațional de Film Timishort a încheiat cele patru zile pline de filme scurte cu o ceremonie de premiere a regizorilor celor mai bune scurtmetraje. Weekendul acesta, peste 2000 de cinefili au umplut rândurile Cinematografului Timiș, dar și pe cele din AMBASADA sau sala 2 a Teatrului Național Timișoara. Decernarea trofeelor a avut loc duminică, 18 octombrie la Cinema Timiș în prezența a peste 500 de spectatori.

19
/10
/15

Controversatul regizor francez de origine argentiniană Gaspar Noé revine la București la cinci ani după ce a fost invitatul special al Les Films de Cannes à Bucarest (23 – 29 octombrie). Acesta își va prezenta cel mai recent film, melodrama sexuală 3D Love, proiectată în afara competiției la Cannes și interzisă minorilor.

19
/10
/15

Filmul biografic "Steve Jobs", portret în trei acte al fondatorului Apple, regizat de Danny Boyle și avându-l în rolul principal pe Michael Fassbender, a încheiat duminică a 59-a ediție a Festivalului de Film de la Londra. Al doilea film despre Steve Jobs este ecranizarea biografiei autorizate scrise de Walter Isaacson de către scenaristul de succes Aaron Sorkin, câștigător al premiului Oscar pentru scenariul peliculei "The Social Network".

19
/10
/15

Debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, “Acasă la tata”, va fi lansat de Mandragora în cinematografele din România luna viitoare, pe 6 Noiembrie. Pelicula a avut premiera internațională în cadrul celei de-a 21–a ediții a Festivalului de Film de la Sarajevo.

18
/10
/15

Cine nu-şi mai aminteşte de „Bădia”, actorul care a jucat în  “Drumul oaselor”,  „,Păcală se întoarce”, ”Dumbrava minunată” sau „Cireşarii” ? Actorul care a stat zece ani prin puşcării, a scris poezii, epigrame, o piesă de teatru şi a jucat în filme roluri memorabile?

16
/10
/15

Tom Hardy, unul dintre actorii care se bucură de o ascensiune fulminantă la Hollywood, interpretează un dublu rol în filmul ,,Legend”/ ,,Gangsteri de legend”, film care rulează de astăzi pe marile ecrane din România, distribuit de Freeman Entertainment.

16
/10
/15

Începând de astăzi şi până pe 25 octombrie, la Cluj se desfăşoară cea de-a șaptea ediție a festivalului Comedy Cluj. Din programul festivalului fac parte şi 5 filme distribuite în România de Independenta Film: La Famille Belier, Une heure de tranquillite, Le tout nouveau testament, La Rancon de Gloire şi Queen and Country.