Amalia Enache și Radu Jude vorbesc despre eșecuri pentru IDEO IDEIS #13
https://www.ziarulmetropolis.ro/amalia-enache-si-radu-jude-vorbesc-despre-esecuri-pentru-ideo-ideis-13/

IDEO IDEIS #13 se desfăşoară între 06 şi 12 august la Alexandria, sub sloganul „Tu cât ai dat cu fail?”. Tema de anul acesta îţi propune o schimbare de perspectivă asupra eşecului: o nereuşită profesională sau personală este o şansă să te cunoşti mai bine, să evoluezi în carieră şi chiar să devii un om mai bun.

Un articol de Petre Ivan|20 iulie 2018

Amalia Enache, Ana Ularu, Deliric, Andreea Bădală și Radu Jude s-au implicat în campanie și și-au asumat public un eșec personal, pentru a le transmite liceenilor un mesaj important despre ce înseamnă perseverența.

„De mine am fost dezamăgită cel mai des, poate prea des. Am lucrat mult cu mine să nu mă mai învinovățesc atât de ușor pentru atâtea. De pildă, că am fost peltică rău când eram mică și, iată, acum prezint știri, deși nu ar fi zis nimeni că voi reuși vreodată asta. Sau că nu am intrat la facultate la Geografie, la secția de unde aș fi ieșit ghid turistic. Pentru cineva cu rezultatele mele, a părut de neînțeles să nu intru din prima la facultate. N-am pierdut vremea, am învățat tot felul de lucruri în anul care a trecut, pînă cînd am intrat la Jurnalistică la Timișoara, inclusiv să fac injecții.”, povestește jurnalista Amalia Enache, prezentatoare a Știrilor PROTV.

Despre raportarea la eșecuri vom vorbi și sâmbătă, 11 august, la Seara Povestitorilor, care va avea mai mulți speakeri ca

Radu Jude

niciodată: colectivul revistei DoR (Cristian Lupșa, Anca Iosif și Elena Văduva), fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, artistul Dan Perjovschi și fondatoarele asociației Dăruiește Viață, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu. De asemenea, regizorul Radu Jude și actorul Mihai Bobonete vor susține câte un masterclass vineri, 10 august, moderat de Cătălin Ștefănescu.

Timp de o săptămână, locuitorii orașului Alexandria și vizitatorii vor lua parte la 17 spectacole de teatru (8 profesioniste + 9 de teatru tânâr), iar centrul orașului va fi animat în permanență de spectacole stradale și concertele Fanfara Transilvania. Și anul acesta, la Cinemateca Târzie vor fi proiectate cele mai interesante filme românești și europene ale anului. Dintre acestea, Un pas în urma serafimilor (r. Daniel Sandu) și Câteva conversații despre o fată foarte înaltă (r. Bogdan Th. Olteanu), două filme de debut autohtone, au în distribuție tineri actori care au participat în anii trecuți la IDEO IDEIS.

În afara spectacolelor de teatru profesionist invitate, toate evenimentele din cadrul festivalului sunt cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul complet îl găsiți atașat și pe pagina event-ului.

Fiecare trupă din secțiunea Spectacole de Teatru Tânăr are alături un mentor care le oferă participanților nu doar feedback aplicat, ci și îndrumare într-un sens cultural mai larg. Mentorii celei de-a 13-a ediții sunt Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Ofelia Popii, Cătălin Ștefănescu, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu și, pentru prima oară la IDEO IDEIS, Alexandru Papadopol.

*

ART&PLAY este secțiunea de dezvoltare comunitară a IDEO IDEIS, special creată pentru locuitorii din Alexandria. În fiecare zi din festival, copii și părinți din Alexandria pot participa la ateliere de dezvoltare personală, consiliere, cinema, filosofie și teatru comunitar. Participarea la ateliere este gratuită, locurile disponibile fiind ocupate în ordinea înscrierii.

Foto: IDEO IDEIS #13, Amalia Enache și Radu Jude  – facebook

14
/05
/14

În ultima zi a acestei luni, sâmbătă 31 mai, pe scena Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit în cadrul galei aniversare Zamfir – 50 de ani pe scenă. Spectacolul aniversar va aduce la Ateneul Român 150 de artişti, printre aceştia numărându-se actorul Dan Puric, violonistul Eugen Sârbu, interpretul Grigore Leşe, taragonsitul Dumitru Fărcaş, […]

14
/05
/14

În cadrul seriei de evenimente aniversare ARCUB 18 ani, în foaierul clădirii din Batiște 14 poate fi vizitată expoziția fotografică „Silent Places“, realizată de Oleg Mutu. Aceasta face parte dintr-un proiect format din trei produse culturale: un spectacol interdisciplinar (fără culise) care implică dans, muzică electronică și videografică; un film de dans; o expoziție foto semnată de Oleg Mutu (fotografiile sunt realizate analog și imprimate pe hârtie fotografică).

14
/05
/14

10 actori talentați din teatrele din România vor avea parte de expunere, de întâlniri cu publicul, presa și specialiștii din industria filmului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie), în cea de-a treia ediție a programului 10 pentru FILM.

14
/05
/14

Luni, 12 mai, a avut loc audiţia spectacolului radiofonic „Două nuvele” de Mihail Bulgakov – “Ştergarul cu cocoş” şi “Beregata de oţel”. Producţia a fost premiata la cea de a XXII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER "pentru cel mai bun spectacol radiofonic al anului 2013”.

14
/05
/14

Diana Mihailopol a fost recompensată cu Premiul UNITER pentru teatru radiofonic, pentru Două nuvele de Mihail Bulgakov: Ştergarul cu cocoş şi Beregata de oţel. Ea a semnat dramatizarea radiofonică şi regia artistică pentru această producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune, premiată la gala desfășurată la sfârșitul lunii aprilie.

13
/05
/14

Aproximativ 200 de edituri vor fi prezente la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014, pregătindu-se să aducă publicului cititor, între 28 mai şi 1 iunie, la Romexpo din Bucureşti, peste un milion de volume, dintre care câteva mii de titluri noi.

13
/05
/14

A.G.Weinberger, cea mai puternică şi mai complexă personalitate a bluesului din România, propus pentru nominalizare la şapte categorii la premiile Grammy în 2006, fiind supranumit şi Mr. Blues al României, vă aşteaptă sâmbătă, 17 mai, de la ora 20.00, la „Teatrelli, theatre, jazz and more“ (P-ţa A. LahovarI nr 7), la un recital extraordinar, o nouă selecţie de piese în care compoziţiile originale îşi fac loc printre temele muzicale ce aparţin anilor ’20 – ‘60 şi până astăzi...

13
/05
/14

În anul 490 înainte de Hristos, orașele Atena și Sparta, care în acea vreme erau în conflict, au fost nevoite să uite de rivalitatea dintre ele deoarece perșii înaintau rapid spre teritoriile lor. Atena și Sparta s-au aliat în luptă, iar bătălia de la Maraton, din 490 înainte de Hristos, este sursă de inspirație pentru o legendă. Conform acesteia, Philippides (sau Filipide) a fost primul maratonist din istorie.

13
/05
/14

Cu ocazia celei de 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (14 – 25 mai 2014), TV5MONDE va avea un program special, pe toată durata prestigiosului eveniment cinematografic.

13
/05
/14

INEDIT Lectură în premieră, a opt piese scurte de 10 minute (patru românești și patru americane) scrise la solicitarea unei bursiere Fulbright la București, în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București.

13
/05
/14

Miercuri, 14 mai 2014, se dă startul Festivalului European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), care se va desfăşura la Timişoara, în perioadele 14-18 mai şi 10-17 iunie.

13
/05
/14

Neil LaBute, unul dintre cei mai talentaţi şi controversaţi dramaturgi şi regizori americani, va susţine un atelier de lucru pentru 8 dramaturgi şi 8 actori, în perioada 12-15 iunie, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.