Amantul, de Harold Pinter, în premieră, la Teatrul Evreiesc de Stat
https://www.ziarulmetropolis.ro/amantul-de-harold-pinter-in-premiera-la-teatrul-evreiesc-de-stat/

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă comedia AMANTUL de Harold Pinter, cu Maia Morgenstern şi Mircea Rusu. Premiera oficială va avea loc joi, 4 decembrie, de la ora 19.00 & sâmbătă, 6 decembrie 2014, de la ora 19.00

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2014

Amantul, de Harold Pinter / Scriitor, actor şi regizor de teatru evreu englez, și totodată unul dintre cei mai renumiţi dramaturgi ai literaturii engleze contemporane, Harold Pinter este laureatul Premiul Nobel pentru Literatură – ”în dramele sale descoperă adevărata profunzime a cuvintelor şi creează pasaje care oferă senzaţii extrem de puternice”.

”La ce oră vine amantul tău?” e întrebarea-capcană în jurul căreia se dezvoltă acţiunea spectacolului Amantul. Comedie ironică, dar şi dramă obraznică, de un erotism seducător, a cuplului adulterin care flirtează periculos.

Într-un duel intens, pervers, sado-masochist, Sarah şi Richard derutează, scandalizează, spulberă prin fantezia jocurilor erotice convenţiile sociale, teatrale, asumându-şi subtil toate ambiguităţile create de violenţa dorinţei şi de paradoxala excitaţie produsă de trădare.

Amantul – INFO

de Harold Pinter

traducerea: Violeta Popa

Regia: VLAD STĂNESCU

Scenografia: IOANA CREANGĂ

Coregrafia: FLORIN FIEROIU

Muzica: VLAICU GOLCEA

Teatrul Evreiesc de Stat

Foto: Amantul, Maia Morgenstern – Teatrul Evreiesc de Stat

11
/11
/13

CRONICĂ DE CONCERT „Un artist îşi asumă riscuri”, aşa s-ar putea sintetiza ceea ce pianista Valentina Lisitsa a împărtăşit cu jurnaliştii şi publicul bucureştean pe parcursul zilei de 5 noiembrie 2013, la Ateneul Român.

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.