Ambasadorii Teatrului Nottara și spectacolele lor preferate
https://www.ziarulmetropolis.ro/ambasadorii-teatrului-nottara-si-spectacolele-lor-preferate/

Teatrul Nottara şi-a prezentat astăzi ambasadorii pentru stagiunea 2015-2016: Ioana Calotă, Gabriel Răuţă şi Vlad Zamfirescu. Cei trei actori au vorbit despre spectacolele lor preferate. În toamna aceasta, Teatrul Nottara a pregătit nu mai puţin de opt premiere.

Un articol de Adina Scorţescu|17 Septembrie 2015

După ce, în stagiunea trecută, ambasadorii Teatrului Nottara au fost Andi Vasluianu, Ada Navrot și Dan Bordeianu, acum a venit rândul altor tineri actori să-și întâlnească publicul, și în afara spectacolelor (la evenimente, prin interviuri și emisiuni de televiziune).

„Ne-am dorit să atragem public tânăr, atât prin spectacolele pe care le vom monta, cât și prin distribuțiile care cuprind actori tineri. Ne-am dorit să micșorăm distanța dintre cei de pe scenă și cei din sală”, a declarat în cadrul conferinței de presă Mădălina Negrea, secretar literar al Teatrului Nottara.

Ioana Calotă (care joacă în șapte producții la Nottara), a vorbit despre spectacolul ei preferat, „Vestul singuratic”: „E un spectacol care mă preocupă ca suflet de om, pentru că vorbește de copilăria tulburată a unor frați; e un spectacol de subconștient, un spectacol de o psihanaliză adâncă, dincolo de umorul sec, irlandez.” (Spectacolul a fost selectat în Festivalul Național de Teatru.)

Actrița a vorbit și despre valoarea teatrului, într-o epocă dominată de interacțiunea online: „Ne dorim cu toții să jucăm, ne dorim ca teatrul să trăiască. Acum, când totul e pe Internet, faptul că vine omul la teatru și se întâlnește cu – iertați-mi expresia – transpirația mea, această relație trupească pe care poți s-o ai cu actorii și cu muzicienii de la Nottara mi se pare o readucere la primar, la ceea ce trebuie să fie relația umană – atingere, auz, miros; să fii emoționat de cel care stă în fața ta, care se uită în ochii tăi. De asta veniți la spectacole, ca să fiți mișcați.”

Gabriel Răuță (și el actor prolific, prezent în opt producții ale Teatrului Nottara) a ales „Fazanul” lui Georges Feydeau:„ Este unul dintre spectacolele pe care nu doar că-l recomand, dar trebuie să-l vedeți ca să vă convingeți când zic că Alex Mâzgăreanu a șters praful de pe comedia bulevardieră. Dacă te duci să vezi spectacolul, observi un filtru foarte modern, foarte proaspăt, o atmosferă care se înscrie în epoca anilor ’60; e un spectacol foarte tonic, cu un mecanism comic foarte interesant, cu nuanțe foarte precise la nivel de joc actoricesc. Cei care apreciază comedia cred că vor uita alte montări cu aceeași piesă…”

Spectacolul preferat al lui Vlad Zamfirescu este „Panică”: „Țin mult la spectacolul ăsta, pentru că mi se pare că e foarte legat de psihologia fin umană a caracterului personajelor. Mi se pare un alt gen de comedie, nu ăla la care lumea se hăhăie din toți rărunchii… un gen la care oamenii sunt mai atenți la ce se întâmplă cu ei. Este un autor pe care nu-l știam (n. red. – Mika Myllyaho), l-am descoperit acum; se apropie de preferații mei, Neil LaBute și David Mamet.”

În toamna aceasta, Teatrul Nottara va avea nu mai puțin de opt premiere: „Aprilie dimineața”, „Femei de post” (regia Andreea Vulpe), „Călătoria” (scenariul și regia Gavriil Pinte), „ Viața e suferință” (regia Vlad Massaci), „Trei nopți cu Madox” (de Matei Vișniec), „Tango monsieur” (un text contemporan, montat de Anca Colțeanu), „Colateral” (de Alexandru Popa; îl veți întâlni pe Vlad Zamfirescu într-o postura nouă, de regizor), „Familie de artiști” (regia Alexander Hausvater).

Foto: Teatrul Nottara

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

22
/02
/19

Toate problemele par să fi înghețat sub stratul uriaș de zăpadă în acest orășel nordic. Nels Coxman (Liam Neeson), cetățean model și familist convins, este pus la grea încercare în momentul în care fiul sau este găsit mort în circumstanțe foarte misterioase.

21
/02
/19

Omul cel bun din Seciuan de Bertolt Brecht, spectacolul montat de regizorul Andrei Şerban la Teatrul Bulandra, rămâne o parabolă grăitoare despre „omul nou”. I-am putea spune la fel de bine „omul contemporan” sau într-o formulă deja consacrată, „omul recent”.

21
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Cu „The Favourite” (2018), grecul Yorgos Lanthimos se instalează confortabil în zona mainstream a cinema-ului de autor. Este cel mai puțin perturbator film al său și, probabil, cel mai relaxat, chiar dacă sunt prezente toate mărcile sale stilistice. O lejeritate și o lipsă de încrâncenare binevenite.

21
/02
/19

“Charleston” (regia Andrei Crețulescu), “Dragoste 1. Câine” (regia Florin Șerban), “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (regia Radu Jude), “Moromeții 2” (regia Stere Gulea) și “Pororoca” (regia Constantin Popescu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film. Câstigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Premiilor Gopo, care va avea loc marți, 19 martie, la Teatrul Național din București. Evenimentul va fi transmis live, începând cu ora 20.00, pe Film Now.

21
/02
/19

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită la vernisajul expoziției „UNArte la Antipa’’ care va avea loc vineri, 22 februarie de la ora 14.00, la sediul muzeului din Șoseaua Kiseleff nr. 1.

21
/02
/19

Violonistul LIVIU PRUNARU, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal  Stradivarius „Pachoud” din 1694 – va putea fi aplaudat la Sala Radio, într-un concert extraordinar în care se va afla într-o dublă ipostază: de solist și... dirijor!

21
/02
/19

Apoi, lucrurile au luat o întorsătură nedorita. Tati a descoperit că durerile constante pe care le resimtise in ultimele zile in zona toracelui erau semnul unei boli grave, apărută pe fondul stresului și imunității scăzute.

21
/02
/19

De‑acum eram tot timpul împreună, titirelul, mama, tata şi cu mine, titirelul cu toanele lui, noi, ceilalţi trei, cu nelinistile și micile noastre bucurii.

Page 1 of 77812345...102030...Last »