„Amour” si „The Master” au primit cate sapte nominalizari la premiile London Critics’ Circle
https://www.ziarulmetropolis.ro/amour-si-the-master-au-primit-cate-sapte-nominalizari-la-premiile-london-critics-circle/

„Amour” a fost nominalizat atât la categoria „cel mai bun film al anului”, cât şi la categoria „cel mai bun film străin”. Aceeaşi peliculă a mai primit nominalizări la categoriile „cel mai bun regizor” (Michael Haneke), „cel mai bun scenariu” (Michael Haneke), „cel mai bun actor în rol principal” (Jean-Louis Trintignant), „cea mai bună actriţă […]

Un articol de Andrada Văsii|19 decembrie 2012

„Amour” a fost nominalizat atât la categoria „cel mai bun film al anului”, cât şi la categoria „cel mai bun film străin”. Aceeaşi peliculă a mai primit nominalizări la categoriile „cel mai bun regizor” (Michael Haneke), „cel mai bun scenariu” (Michael Haneke), „cel mai bun actor în rol principal” (Jean-Louis Trintignant), „cea mai bună actriţă în rol principal” (Emmanuelle Riva) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Isabelle Huppert), informează screendaily.com.

„The Master” a fost nominalizat la categoriile „cel mai bun film al anului”, „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun scenariu” – toate trei pentru Paul Thomas Anderson -, „cel mai bun actor în rol principal” (Joaquin Phoenix), „cel mai bun actor în rol secundar” (Philip Seymour Hoffman) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Amy Adams).

„007: Coordonata Skyfall” este lungmetrajul britanic care a primit cele mai multe nominalizări – cinci -, inclusiv la categoriile „cel mai bun film britanic”, „cel mai bun actor britanic” (Daniel Craig) şi „cea mai bună actriţă britanică (Judi Dench).

Pelicula „Sightseers” a primit patru nominalizări şi va concura la categoriile „cel mai bun film britanic”, „cel mai bun cineast britanic debutatn” (scenariştii Alice Lowe şi Steve Oram), „cel mai bun actor britanic” (Steve Oram) şi „cea mai bună actriţă britanică” (Alice Lowe).

La categoria „cel mai bun film al anului” vor concura cinci lungmetraje: „Amour”, „Argo”, „Beasts of the Southern Wild”, „Life of Pi” şi „The Master”.

La categoria „cel mai bun film britanic” vor concura peliculele „Berberian Sound Studio”, „The Imposter”, „Les Miserables”, „Sightseers” şi „007: Coordonata Skyfall”.

La categoria „cel mai bun film străin” au fost nominalizate filmele „Amour”, „Holy Motors”, „Once Upon a Time in Anatolia”, „De rouille et d’os” şi „Tabu”.

La categoria „cel mai bun regizor” vor concura Paul Thomas Anderson („The Master”), Kathryn Bigelow („Zero Dark Thirty”), Nuri Bilge Ceylan („Once Upon a Time in Anatolia”), Michael Haneke („Amour”) şi Ang Lee („Life of Pi”).

La categoria „cel mai bun actor” au fost nominalizaţi Daniel Day-Lewis („Lincoln”), Hugh Jackman („Les Miserables”), Mads Mikkelsen („The Hunt”), Joaquin Phoenix („The Master”) şi Jean-Louis Trintignant („Amour „).

La categoria similară feminină vor concura actriţele Jessica Chastain („Zero Dark Thirty”), Marion Cotillard („De rouille et d’os”), Helen Hunt („The Sessions”), Jennifer Lawrence („Silver Linings Playbook”) şi Emmanuelle Riva („Amour”).

La categoria „cel mai bun scenariu” vor concura Paul Thomas Anderson („The Master”), Mark Boal („Zero Dark Thirty”), Michael Haneke („Amour”), Quentin Tarantino („Django Unchained”) şi Chris Terrio („Argo”).

Un premiu special, atribuit pentru excelenţă în film – Dilys Powell Award -, va fi atribuit actriţei britanice Helena Bonham Carter.

În 2012, cel mai bun film al anului a fost desemnat lungmetrajul „The Artist”.

Cea de-a 33-a gală London Critics’ Circle va avea loc pe 20 ianuarie, la May Fair Hotel din Londra.

Premiile Cercului Criticilor din Londra (The London Critics’ Circle Awards) sunt acordate de un juriu format din criticii de film de la peste 100 de reviste de specialitate, care strâng fonduri în beneficiul National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC).

 

 

Sursa: Mediafax

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.