,,Ana, mon amour” a strălucit în lumina reflectoarelor la premiera de gală
https://www.ziarulmetropolis.ro/ana-mon-amour-a-stralucit-in-lumina-reflectoarelor-la-premiera-de-gala/

Luni seara, echipa filmului “Ana, mon amour” a putut fi admirată pe covorul roşu de la Grand Cinema& More din Băneasa Shopping City, unde a avut loc mult-aşteptata premieră de gală a coproducţiei româno-germano-franceze. „Ana, mon amour” va avea premieră în cinematografele româneşti pe 3 martie.

Un articol de Petre Ivan|1 martie 2017

În frunte cu regizorul Călin Peter Netzer, producătoarea Oana Iancu, scenariştii Iulia Lumânare şi Cezar-Paul Bădescu, precum şi monteuza Dana Bunescu, câştigătoarea “Ursului de Argint”, premiera de gală a filmului “Ana, mon amour” i-a reunit bineinţeles şi pe actorii: Diana Cavallioti, Mircea Postelnicu, Vasile Muraru, Vlad Ivanov şi Adrian Titieni, care şi-au întâmpinat cu entuziasm colegii şi invitaţii.

Evenimentul a fost salutat şi de o serie semnificativă de personalităţi publice, în frunte cu Dacian Cioloş, care a participat la proiecţie alături de soţie, precum şi reprezentanţi ai industriei de film şi showbiz-ului: Dan Chişu, Alina Chivulescu, Dorian Boguţă, Giulia Anghelescu, Speak, Codin Maticiuc (coproducător al filmului “Ana, mon amour”), Alina Tanasă şi Diana Enciu.

Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul “Ana, mon amour” a primit premiul “Ursul de Argint” pentru “Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului.

„Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu.

Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, fortându-se până la limită în încercarea de a o salva.

Începând cu data de 1 martie, echipa ,,Ana, mon amour” va participa şi la un turneu naţional, în cadrul căruia actorii şi realizatorii îşi vor da întâlnire cu publicul la o serie de avanpremiere în oraşele: Cluj, Piteşti, Timişoara, Constanţa, Piatra Neamţ şi Iaşi.

O producţie Parada Film, un film distribuit de Freeman Entertainment, „Ana, mon amour” îi aduce pe Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu în premieră pe marile ecrane, din 3 martie 2017.

a1 a2 a3 a4 a5 a6 a7

Foto: Ana mon amour – freeman entertainment

05
/12
/14

Din 5 decembrie, pe marile ecrane, iubitorii filmului au parte de Judecătorul, o peliculă în care pot fi admiraţi nominalizatul la Oscar, Robert Downey Jr. şi laureatul Premiului Oscar, Robert Duvall. Aceasta este prima colaborare a celor două staruri de la Hollywood.

04
/12
/14

Dacă în Love Building personajul interpretat de Dorian Boguţă traversa o depresie acută, de această dată asistăm la o transformare completă a personajului său, care îl aduce pe actor în ipostaza de veritabil Don Juan, din 26 decembrie numai pe marile ecrane, în comedia Alt Love Building.

03
/12
/14

Actorul austriac Christoph Waltz, recompensat cu două premii Oscar, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Quentin Tarantino, regizorul datorită căruia artistul a devenit faimos la nivel mondial.

01
/12
/14

Televiziunea Română programează, în această seară, două filme autohtone - un prilej pentru cinefili de a revedea „la lucru” o serie de mari actori dispăruţi. Astfel, pe TVR 2, de la ora 19.00 puteţi vedea comedia Expresul de Buftea-România (1978), pentru ca două ore mai târziu, pe TVR 1, să ruleze Capcana Mercenearilor, un film regitaz de Sergiu Nicolaescu în anul 1981.

30
/11
/14

Daniela Apostol. 37 de ani. O fiică de 18 ani, Laura. Un festival de film documentar de 3 ani, Docuart Fest (primul slogan - „Cele mai frumoase povești sunt adevărate”). Și o pasiune pentru povești și tradiții care o urmărește și când merge pe stradă.

28
/11
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Puține scene de film din cinematografia română sunt mai naturaliste (fără a fi și gratuite) ca aceea din documentarul „Apa ca un bivol negru” (1970) în care, în urma inundațiilor, tinerii soldați scot din apă cadavrul gol și înțepenit al unui bărbat, probabil coleg de-al lor.

27
/11
/14

Realizatoarea Marina Constantinescu promite pentru vineri, 28 noiembrie, ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, o ediţie Nocturne completă: despre viaţă, oameni, filme, politică şi visuri. Cu Nae Caranfil.