Ana Ularu, 30. La mulţi ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/ana-ularu-30-la-multi-ani/

Joc teatru puţin pentru că aşa a fost să fie destinul meu, pentru că în România posturile în teatre sunt blocate, colaboratorii sunt puţini şi aceeaşi peste tot, pentru că se formează trene de admiraţie, pentru că am făcut film şi mi s-a pus ştampila că sunt actriţă “de film”, cu toate că am 6 ani de “antrenament” pentru teatru şi roluri principale deja făcute la niste regizori mari şi minunati (ce bine că ei au avut încredere în mine). – Ana Ularu

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2015

La 16 ani era Lolita lui Ştefan Iordache în spectacolul Cătalinei Buzoianu. În ultimii doi ani a jucat în filme precum: ”Sunt o babă comunistă”, ”Serena”, alături de Bradley Cooper şi de Jennifer Lawrence, ” O vară foarte instabilă”, ”Index Zero” sau”Ramona”.

Îmi place la nebunie să îmi văd prietenii pe scenă, jucând și fiind al naibii de buni. Sunt cumva snoabă, mă împrietenesc doar cu oameni talentați, pentru că îmi place să fiu în admirația lor, să fur de la ei, să le observ energia, să mă bucur de ei. Și imi place să trâmbițez despre spectacolele lor și cât de talentați sunt. – – Ana Ularu

A câştigat numeroase distincţii, printre care Premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Salonic, Premiul ”Gopo” pentru cea mai bună actriţă din România (2012), trofeul ”Boccalino”, oferit de criticii elveţieni de la Festivalul de Film de la Locarno, dar şi Trofeul ”Shooting Stars”, la Festivalul de Film de la Berlin.

Citesc cu foarte mare drag și poezie, mă mai apucă din când în când pasiunea pentru vreun autor sau altul, sau cărți, tratate despre cinema, sau Literatura Infernală interzisă :), sau filosofie (am avut o perioadă intensă de Foucault), sau jurnale (Scrierile Intime ale lui Baudelaire sunt sublime, se găsesc în format electronic). Ascult rock și muzică electronică. Uneori jazz. Uneori operă. – Ana Ularu

Frumoasa şi talentata actriţă Ana Ularu împlineşte, astăzi, 30 de ani.

Foto: Ana Ularu – cinemagia

16
/10
/15

Între 23 și 29 octombrie, la Cinema PRO, Cinema Studio și Cinema Elvire Popesco, vor rula câteva dintre cele mai aplaudate filme de la Cannes, unele distinse cu marile premii – Dheepan (Palme d’Or), The Lobster (Premiul Juriului), The Assassin (Premiul pentru Regie), Chronic (Premiul pentru scenariu), maratonul de 338 de minute Arabian Nights, Tale of Tales (cu Salma Hayek și Toby Jones), Louder than Bombs, Mustang (un „The Virgin Suicides” în versiune orientală), La tierra y la sombra (Camera d’Or). Biletele pentru Les Films de Cannes à Bucarest au fost puse în vânzare pe Eventbook.ro și la casieriile cinematografelor în care va avea loc Les Films de Cannes à Bucarest.

16
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, Marina Constantinescu deschide noul sezon Nocturne cu poveşti despre Aferim!, dar şi despre actorul care vine din lumea teatrului şi care a cunoscut faima datorită filmului. De la ora 23.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+

16
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „Macbeth” (2015), al doilea lungmetraj al regizorului australian Justin Kurzel, este o adaptare destul de fidelă celebrei piese a lui Shakespeare, având pe afiş două staruri fără reproş - Michael Fassbender şi Marion Cotillard. În ciuda unor excese vizuale, filmul transmite forţă şi grandoare.

15
/10
/15

Actrița britanică Emilia Clarke, cunoscută în special pentru rolul din serialul Game of Thrones, a fost desemnată cea mai sexi femeie a anului 2015 de revista Esquire. În septembrie, Emilia Clarke a fost desemnată femeia anului și de către revista GQ. Recent, a jucat rolul Sarah Conor în „Terminator: Genisys”.

14
/10
/15

Meryl Streep, câștigătoare a trei premii Oscar, va fi președinta juriului Festivalului internațional de Film de la Berlin de anul viitor. În vârstă de 66 de ani, Meryl Streep a fost recompensată cu Ursul Onorific de Aur la Berlinala din 2012 pentru întreaga activitate în lumea filmului.

14
/10
/15

Un film despre scandalul în care este implicat constructorul de automobile german Volkswagen, care va avea la bază un proiect de carte scris de Jack Ewing, va fi produs de studioul Paramount şi de actorul Leonardo DiCaprio.

13
/10
/15

Debutul în lungmetraj al lui Nicolae Constantin Tănase, Lumea e a mea/ The World is Mine, lansează în cinematografia română, din 23 octombrie, carierele a trei actrițe talentate, aflate la debut și descoperite după căutări îndelungate. Prestația lor a fost remarcată de presa internațională la TIFF și la Karlovy Vary, unde filmul a fost premiat anul acesta.

13
/10
/15

Rulează  în cinematografe un documentar care recompune drumul grăbit spre moarte care a fost viața acestei femei care va rămâne pentru totdeauna tânără. E cumplit.

13
/10
/15

În luna noiembrie a acestui an, la București va avea loc o manifestare de amploare, respectiv ”Zilele Culturii Ruse”, aflată deja la a V-a ediție. Sub moto-ul ”Haideți să (re)descoperim Rusia împreună”, Centrul Rus, care, totodată, îşi serbează 90 de ani de existenţă, îi invită pe bucureşteni la o călătorie-circuit prin cultura Rusiei.

12
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „In Transit”, ultima realizare a regizorului american de filme de nonficţiune Albert Maysles, este o capodoperă în care un celebru tren şi pasagerii săi devin o metaforă discretă a vieţii. „Junun”, realizat de P.T. Anderson, este un documentar muzical psihedelic, un elogiu adus bucuriei de a crea.

12
/10
/15

Trofeul Dracula a fost câștigat de producția israeliană JeruZalem, regizată de frații Doron și Yoav Paz, care prezintă povestea a două turiste americane ce au ghinionul de a nimeri în timpul Apocalipsei în Ierusalim. Invazia demonilor și a creaturilor mitologice este filmată de una dintre turiste prin intermediul Google Glass.

12
/10
/15

Cel mai recent film al regizorului Radu Muntean, Un etaj mai jos, a câștigat cel mai important premiu la Filmfest Hamburg, al treilea festival internațional de film din Germania, ca mărime. Până pe 15 octombrie, filmul poate fi văzut la Cinema City AFI Cotroceni și Cinemateca Union din București și la Cinema Victoria din Cluj.