Anca Brânzaş prezintă expoziţia „The Earth is Awry“ la Fabrica de Pensule, Lateral Art Space
https://www.ziarulmetropolis.ro/anca-branzas-prezinta-expozitia-the-earth-is-awry-la-fabrica-de-pensule-lateral-art-space/

Artista Anca Brânzaş îşi va expune lucrările începţnd cu data de 8 martie la Fabrica de Pensule, Lateral Art Space, în Cluj Napoca, începând cu ora 19 :30.

Un articol de Andrada Văsii|8 martie 2013

Vineri 8 Martie, publicul are ocazia să participe la vernisajul expoziției THE EARTH IS AWRY a artistei Anca Brânzaș. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:30 la Lateral Art Space, Fabrica de Pensule, în Cluj-Napoca.

 “Anca Brânzaș este o călătoare: vine din Oradea, a studiat pictura în Timișoara, București și Cluj, și tocmai s-a întors dintr-o bursă din Macerata, Italia. Dar oriunde ar merge, ea duce cu sine în lucrările sale o mulțime de personaje stranii care te țintuiesc cu privirea din ținutul lor fantomatic. Sunt aglomerate ca într-o fotografie de familie, amintindu-ne de multe scene istorice cu străini care se lipesc unii de alții în căutarea căldurii.

Una din criticile care se pot aduce picturii este faptul că este închisă în pătratul pânzei și constrânsă să asculte de regulile ei limitative, devenind astfel absorbită de sine, puțin autistă, incapabilă să interacționeze semnificativ cu lumea. Pentru Anca am avut o provocare: să umple spațiul nostru cu pădurea ei de oameni, făcând privitorul să se simtă cel închis într-un spațiu strâmt, înconjurat de un tărâm care ar putea continua la nesfârșit. La fel ca într-o pictură, lumea în care trăim e modelată de granița ei nepercepută.” (Dragoș Bădiță )

 

Info:

Coordonator expoziției este Dragoș Bădiță. Evenimentul va dura între 8 și 26 martie 2013.

Vernisajul va avea loc pe 8 Martie 2013 la  ora 19.

 

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

05
/07
/23

Therme Forum pentru Teatru și Arhitectură, eveniment înscris pe agenda FITS și la această ediție aniversară, i-a avut invitați pe unii dintre cei mai importanți arhitecți și critici de arhitectură din lume, printre care Tateo Nakajima, Heidi Ramsvik, Robert Hanea, Adam Flatto, Robbie Hammond, Ricky Burdett, Richard Florida, Arthur Mamou-Mani și Paul Goldberger.

04
/07
/23

Cămașa cu altiță iese din spațiul convențional de expunere și ajunge, pentru prima dată la sediul UNESCO din Paris, într-o expoziție intitulată „Umăr la umăr – Sărbătorirea comunității și a artei țesutului bluzelor tradiționale din România și Republica Moldova”.