Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu vin la emisiunea Nocturne
https://www.ziarulmetropolis.ro/andi-vasluianu-si-serban-pavlu-vin-la-emisiunea-nocturne/

Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu sunt invitaţii Marinei Constantinescu la ediţia de astăzi a emisiunii Nocturne de la TVR 1, TVR HD, dar şi online pe tvrplus.ro.

Un articol de Andrada Văsii|9 decembrie 2013

Andi Vasluianu şi Şerban Pavlu sunt invitaţii Marinei Constantinescu la ediţia de astăzi a emisiunii Nocturne, care va fi transmisă la TVR 1, TVR HD, dar şi online pe tvrplus.ro, de la ora 24.00.

Cei doi vor vorbi despre actoria de film sau de teatru, despre notorietate, vizibilitate în fim sau în teatru, despre cum se trăieşte din cele două arte, despre noile generaţii de actori români.

Şerban Pavlu a terminat actoria în 1997, la clasa lui Alexandru Repan, iar Victor Rebengiuc a deschis porţile Teatrului Bulandra pentru el şi pentru alţi câţiva actori valoroşi. Andi Vasluianu a absolvit în 1999, la clasa Sandei Manu, într-o generaţie muncitoare, talentată, cu profesori excepţionali şi cu modele reale.

Andi Vasluianu a făcut liceul la seral, într-o conjunctură dură şi nefavorabilă, dar asta nu l-a împiedicat să-şi dorească de la viaţă din ce în ce mai mult. „Sanda Manu m-a întrebat de ce nu am dat admiterea la facultatea de stat. I-am răspuns că nu sunt pregătit pentru nivelul acela. Iar ea s-a uitat la mine şi mi-a spus: «Ce înţelegi tu, dragă, prin a fi pregătit?» Atunci am înţeles ca pot”, îşi aminteşte Andi Vasluianu.

Andi Vasluianu: „Ţi se pune textul în faţă şi trebuie să joci“

„Actorii sunt angajaţi, primesc un salariu lunar şi nişte regizori îi distribuie sau nu în nişte spectacole. Eu fac atâtea alte lucruri în afară de a juca la teatru, şi nu doar film, încât nu mai pot spune că mă defineşte faptul că sunt angajat într-un teatru”, spune celălalt invitat al Marinei, Şerban Pavlu.

Citiți și: Andi Vasluianu: „Joc mai întâi pentru mine. Nu e vorba de egoism“

„Când intru într-un serial de televiziune, se termină totul. Tot ce eram obişnuit să se întâmple, adică să am timp să repet, nu se mai întâmplă. Timpul se comprimă”, mărturiseşte Andi Vasluianu, iar Şerban Pavlu completează: „Ţi se pune textul în faţa şi trebuie să joci. De-aia te-au angajat!”

Cele două declaraţii vin drept răspuns la remarca Marinei Constantinescu: „Mărturisesc că am aşteptat, pentru fiecare dintre voi, marele rol în teatru. Totuşi, notorietatea şi vizibilitatea voastră a venit din zona filmului.”

Andi Vasluianu la Nocturne

Andi Vasluianu, alături de Şerban Pavlu, în platoul emisiunii „Nocturne“

Iar Andi Vasluianu mai recunoaşte: „Eu am jucat şi în teatru, şi în film. Întâmplarea a făcut să fiu mai vizibil în film. E foarte complicat. Dar alţii nu au şansa asta.” Dar Şerban Pavlu spune concluzia: „Filmul corupe definitiv”.

Actualul sezon al emisiunii Nocturne a început pe 7 octombrie cu un invitat special: Ioan Holender. Apoi, lumea filmului a fost descifrată cadru cu cadru de: operatorul Vivi Drăgan Vasile, regizorul Cristi Puiu, criticul de film Mihai Chirilov, producătorul de film Ada Solomon, „vocea filmelor” Irina Margareta Nistor, scenaristele Oana Răsuceanu şi Ana Agopian, regizorul de film Iulia Rugină, actorii Dorian Boguţă, Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol, cineastul Vlad Păunescu.

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR1.

Info:

Emisiunea Nocturne va fi difuzat astăzi, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook.

Foto credit: TVR, foto cu Andi Vasluianu

Citiţi şi:
07
/11
/14

CRONICĂ DE FILM Noul film al rusului Andrei Zviaghințev, „Leviathan”, este o alegorie despre puterea discreționară și impunisabilă, ale cărei victime, oamenii simpli, par a-și avea propria vină pentru lumea decăzută și damnată în care trăiesc.

07
/11
/14

La cererea publicului, șase filme din programul Les Films de Cannes à Bucarest vor avea parte de proiecții suplimentare la Cinema Elvira Popescu, între 13 și 16 noiembrie. Spectatorii vor putea viziona filmele: Winter Sleep, Leviathan, The Tribe, Maidan, Bridges of Sarajevo și La Jaula de Oro.

06
/11
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic de la Berlinale 2014, “Patimile Mariei” se lansează vineri, 7 noiembrie, în cinematografele din București și alte 16 orașe.

05
/11
/14

În competiția de lungmetraj internațional a celei de-a șasea ediții a KINOdiseea - Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Familie, care va avea loc între 14 și 19 noiembrie, în București, au fost selecționate 12 filme și animații, care vor putea fi urmărite în exclusivitate la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și Cinema Pro.

04
/11
/14

Satiră cinematografică la adresa lumii showbiz de la Hollywood, Maps to the Stars a fost considerat de presă drept cel mai bun film al regizorului din ultimii zece ani. De săptămâna trecută rulează în toate cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film.

03
/11
/14

Mii de spectatori au umplut sălile Studio, Patria și Elvira Popescu, la cel mai așteptat eveniment cinematografic al toamnei: Les Films de Cannes à Bucarest. Între 24 și 30 octombrie, peste 14.000 de spectatori au luat parte la proiecții și dezbateri, un număr record pentru istoria de doar cinci ediții a festivalului

02
/11
/14

INTERVIU Adolf Hitler și Joseph Goebbels erau fani ai filmului de animație, ai lui Walt Disney și ai lui Mickey Mouse, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ulrich Wegenast, director artistic şi programator al Festivalului de Film de Animaţie de la Stuttgart și invitat special al celei de-a patra ediții a Anim’est Chișinău.

31
/10
/14

Puține filme ar fi fost mai potrivite pentru a deschide noua ediție Anim’est Chișinău decât simpaticul „Minuscule - La Vallée des fourmis perdues” („Minuscule: Valea furnicilor pierdute”), o producție franceză din 2013 realizată de Thomas Szabo și Hélène Giraud.