Andreea Alexandrescu: „Îi încurajez pe oameni să caute și spectacolele generației tinere”
https://www.ziarulmetropolis.ro/andreea-alexandrescu-ii-incurajez-pe-oameni-sa-caute-si-spectacolele-generatiei-tinere/

INTERVIU Continuăm să vă prezentăm generaţia tânără de artişti români cu Andreea Alexandrescu, talentată actriţă din oraşul Bucureşti, angajată a Teatrului de Comedie.

Un articol de Andrei Crăciun|18 septembrie 2018

Scumpă Andreea Alexandrescu, ce ai făcut dumneata în stagiunea care s-a încheiat, cu ce spectacole ai onorat publicul spectator și cu ce ai rămas în urma desfășurării lor?
Ca la fiecare final de stagiune m-a încercat un sentiment de nostalgie, a fost o stagiune foarte frumoasă. Pentru că sunt foarte critică cu mine (cred că doar așa pot evolua), după ce am tras linie m-am uitat mai mult la ce nu am făcut decât la ce am făcut. Ca să răspund totuși la întrebare, m-am bucurat pe mine în primul rând și mai apoi pe spectatori cu câteva spectacole dragi mie: „Deșteptarea primăverii”, în regia lui Vlad Cristache, la Teatrul Mic; „Apa vie”, în regia lui Ștefan Lupu, tot la Teatrul Mic, și „Visul unei nopți de vară”, în regia lui Vlad Cristache, la Teatrul Excelsior. Am rămas cu niște seri memorabile, cu o gașcă de oameni fantastici și cu niște întâlniri deosebite. Sunt norocoasă că lucrez cu oameni ca ei!

Ai avut timp să mergi la teatru și să vezi și spectacolele colegilor? Ți-a plăcut ceva în mod deosebit, să trecem în agendă pentru toamna care, iată, a venit?
Ajung la teatru mai rar decât îmi doresc și am mult de recuperat din stagiunea asta. De neratat „Ținutul din miezul verii”, în regia lui Vlad Massaci, la Teatrul Mic! Este un spectacol de la care cu siguranță nu pleci așa cum ai venit. Și aș mai vrea ca oamenii să știe de Unteatru, unde abia a avut loc premiera spectacolului „Pescărușul” în regia lui Andrei Șerban. În rest, îi încurajez pe oameni să caute și spectacolele generației tinere. Cred că avem multe de spus și de oferit.

Pentru stagiunea ce începe ai ceva în pregătire? La ce surpriză plăcută să ne așteptăm? Unde o să te vedem?
O să mă puteți vedea în continuare în spectacolele despre care v-am povestit mai devreme. Urmează și alte proiecte începând cu luna octombrie, dar nu vreau să vă stric surpriza, așa că vă rog să urmăriți premierele Teatrului de Comedie și ale Teatrului Mic.

„Deșteptarea primăverii”, în regia lui Vlad Cristache, la Teatrul Mic

De la tineret-speranțe, ai remarcat pe cineva în mod aparte? Cine vine tare pe turnantă?
Ținând cont că eu mă consider încă o târără-speranță (vă rog să nu-mi spulberați iluzia), m-aș recomanda pe mine. În rest, mă simt în pericol pentru că știu că vin mulți tineri talentați din spate și cu toții sunt de urmărit. Ca o mică recomandare, aș spune Codrin Boldea. Dar vă rog, pe voi, publicul, când vedeți un nume necunoscut pe afiș, nu vă speriați, intrați și oferiți încredere celor tineri. E nevoie de multă încredere!

Spune-mi cel mai frumos lucru care ți s-a întâmplat în ultimul an de teatru și, de ce nu?, de film. De ce tocmai acesta?
Cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat și încă se întâmplă este că mă duc la teatru cu foarte multă bucurie. Acolo mă joc foarte frumos cu prietenii mei și în plus nici nu am oră de venit acasă. Am cunoscut o mulțime de oameni extraordinari în ultima perioadă și asta mă face fericită. Am fost angajată la Teatrul de Comedie în urma unui concurs și asta cred că este cea mai importantă realizare din acest an. Nu pentru statut sau salariu, ci pentru reușita mea. Am primit multe șanse și sunt foarte recunoscătoare pentru ele, sunt înconjurată de oameni care mă cunosc mai bine decât mă cunosc eu, care mă iubesc pentru ceea ce sunt și care mă sprijină. Știu că am o stea norocoasă și că ea mă va îndruma mereu. Asta e partea metaforică, în spate e multă muncă!

Ziarul Metropolis continuă campania editorială: „100 de tineri artişti pentru 100 de ani de România“. Este un pariu pe care îl facem, prezentându-vă, într-o serie de interviuri, 100 de nume care îşi vor pune amprenta în viaţa culturală a României pe termen mediu şi lung. Pe 1 decembrie 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire de la 1918. Cum ne pregătim, însă, pentru următoarea sută de ani?

Cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat și încă se întâmplă este că mă duc la teatru cu foarte multă bucurie. Acolo mă joc foarte frumos cu prietenii mei și în plus nici nu am oră de venit acasă. (Andreea Alexandrescu, actriță)

Foto: Ciprian Strugariu, Teatrul Mic



28
/04
/17

Lavinia Pele (25 de ani), nominalizată la Premiile UNITER pentru debut (cu rolul Doruleț din spectacolul „Visul unei nopți de iarnă”, de la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște). A studiat Teatrul la Cluj-Napoca (la clasa lui Miklos Bacs) și a făcut masterul la UNATC. Joacă și în „Zece pentru New York”, spectacolul aniversar de la Teatrul Metropolis. Ea este Fefe.

28
/03
/17

Inițial: politehnist, masterand în științe umaniste, inginer de telecomunicații, IT-stul din cei ”10 pentru România”. Apoi – ruptură de destin și devine dans-actor în trupa lui Dan Puric, colaborator al lui Gigi Căciuleanu, elev al lui Andrei Șerban, participant și premiant în festivaluri din țară și străinătate, bursier al celebrului Actors Studio din New York și mereu un work in progress.

02
/11
/16

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI. Olimpia Melinte, treizeci de ani, actriță, consacrată internațional cu pelicula spaniolă „Canibal”. În curând, va fi din nou pe marile ecrane, în „Perfect sănătos”, noul film al Ancăi Damian. Actriță, dar mai ales mama lui Sasha (doi ani). Un interviu sincer despre cinema și maternitate. Olimpia Melinte se întoarce, iar acum vrea să joace din nou și teatru. A se lua aminte.

19
/10
/16

Crede că cea mai mare problemă a generației lui este că trăiește într-un context haotic. Se simte norocos că face parte din trupa lui Victor Ioan Frunză și crede că atunci când ți se întinde o mână trebuie s-o prinzi. Face teatru cu voluptate, iar cele mai recente roluri în care-l puteți vedea sunt Mozart și Tipătescu în spectacolele „Amadeus” și „O scrisoare pierdută” de la Teatrul Metropolis.