Andrei Ioniţă și Florian Mitrea, câştigătorii Concursul International ARD din München, în recital la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-ionita-si-florian-mitrea-castigatorii-concursul-international-ard-din-munchen-in-recital-la-ateneul-roman/

Violoncelistul Andrei Ioniţă şi pianistul Florian Mitrea, câştigători ai Concursul International ARD din München, revin în ţară pentru un recital extraordinar în stagiunea camerală a Filarmonicii « George Enescu », miercuri 6 mai, de la ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|4 mai 2015

„Participarea la orice concurs mare este o experiență care te formează. A fost vorba și de noroc, trebuie recunoscut. Nu poți să observi că la nivel mondial numărul muzicienilor performanți crește considerabil și lumea muzicii, în general, devine din ce în ce mai competitivă. Având acest lucru în vedere, mi se pare absurd să nu admiți că a fi laureat la un concurs internațional de nivelul ARD-ului depinde și de un dram de noroc,” a povestit Florian Mitrea.

„M-am bucurat să fiu, ca reprezentat al României, câştigător de premiu la acest concurs prestigios si m-am bucurat şi mai mult că, în acelaşi an, am fost doi români care am reuşit această performanţă. În urma concursului ARD am primit diferite invitaţii la concerte în Basel sau Polonia-Katowice. De asemenea, consider că şi câstigarea acestui premiu a avut un rol hotărâtor în invitaţia pe care am primit-o de a debuta, în luna noiembrie, ca solist al Deutsches Symphonie-Orchester, pe scena mare a Filarmonicii din Berlin. Sunt onorat să revin pe scena Ateneului Român în această ipostaza şi să concertez alaturi de Florian Mitrea, care mi-a devenit, între timp, şi un bun prieten. Sper sa putem oferi bucurie publicului românesc,” a declarat Andrei Ioniță.

Program

Johann Sebastian Bach
Suita pentru violoncel solo nr. 6, în re major, BWV 1012
Franz Liszt
Sonata în si minor
Franz Schubert
Sonata „Arpeggione” pentru violoncel şi pian
Igor Stravinski
Suita italiană pentru violoncel şi pian

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Violoncelistul Andrei Ioniţă, absolvent al Şcolii de Muzică şi Arte Plastice Nr.1 “Iosif Sava” din Bucureşti, la clasa prof. Ani-Marie Paladi, studiază în prezent la Universitatea de Arte UdK din Berlin, sub indrumarea lui Jens Peter Maintz. Este laureat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale. Amintim premiile II câştigate la prestigioasele concursuri internaţionale ARD dinn München 2014, “Feuermann Grand Prix” în Berlin 2014, premiul I obţinut la concursul “Aram Hachaturian” în Yerevan, Armenia 2013, premiul “Landgraf von Hessen” oferit în cadrul Academiei Kronberg 2012, premiul I la concursul “J.J.Dotzauer” în Dresda 2009.

Florian Mitrea a fost format de profesoarele Flavia Moldovan și Gabriela Enășescu, mai întâi la Școala de Muzică nr. 1 și apoi la Liceul de Muzică George Enescu din București. A absolvit Royal Academy of Music la clasa profesoarei Diana Ketler, mai întâi cu o licență First Class Honours și Regency Award pentru succese remarcabile, și ulterior cu o Diplomă de Masterat, obținând cea mai înaltă distincție oferită de Academie, DipRAM. În prezent, deține o bursă post-studii la RAM, predă de muzică de cameră și pian și continuă să se perfecționeze cu profesorul Christopher Elton.

Unul dintre cele mai recente succese îl reprezintă premiul al-III-lea și premiul special pentru Concertul de Mozart la Concursul Internațional de Pian ARD München 2014. Alte distincții includ Premiile I la Concursurile Internaționale Lagny-sur-Marne 2014 și Viena Panmusica 2010. În Regatul Unit, a câștigat concursurile Beethoven 2010 și Sheepdrove 2011.

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

16
/07
/20

Trupa byron revine la Sibiu pe 18 iulie pentru un concert acustic pe terasa Joyme Pub (Calea Dumbrăvii, 28-32). Se vor auzi atât piese de pe cel mai recent album al trupei – „Nouă”, lansat în toamna lui 2019 – dar și cântece pe care n-o să te abții să le fredonezi: „Cu capul în nori”, „Granița-n raniță”, „Masa pentru doi”, „Anima” sau ”Perfect”.

16
/07
/20

Opera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” au din nou onoarea și bucuria de a fi alături de publicul drag printr-o serie de concerte în aer liber intitulate „Seri de Operă Estivale”. Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

Pagina 1 din 15012345...102030...Ultima »