Andrei Ioniţă și Florian Mitrea, câştigătorii Concursul International ARD din München, în recital la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-ionita-si-florian-mitrea-castigatorii-concursul-international-ard-din-munchen-in-recital-la-ateneul-roman/

Violoncelistul Andrei Ioniţă şi pianistul Florian Mitrea, câştigători ai Concursul International ARD din München, revin în ţară pentru un recital extraordinar în stagiunea camerală a Filarmonicii « George Enescu », miercuri 6 mai, de la ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|4 Mai 2015

„Participarea la orice concurs mare este o experiență care te formează. A fost vorba și de noroc, trebuie recunoscut. Nu poți să observi că la nivel mondial numărul muzicienilor performanți crește considerabil și lumea muzicii, în general, devine din ce în ce mai competitivă. Având acest lucru în vedere, mi se pare absurd să nu admiți că a fi laureat la un concurs internațional de nivelul ARD-ului depinde și de un dram de noroc,” a povestit Florian Mitrea.

„M-am bucurat să fiu, ca reprezentat al României, câştigător de premiu la acest concurs prestigios si m-am bucurat şi mai mult că, în acelaşi an, am fost doi români care am reuşit această performanţă. În urma concursului ARD am primit diferite invitaţii la concerte în Basel sau Polonia-Katowice. De asemenea, consider că şi câstigarea acestui premiu a avut un rol hotărâtor în invitaţia pe care am primit-o de a debuta, în luna noiembrie, ca solist al Deutsches Symphonie-Orchester, pe scena mare a Filarmonicii din Berlin. Sunt onorat să revin pe scena Ateneului Român în această ipostaza şi să concertez alaturi de Florian Mitrea, care mi-a devenit, între timp, şi un bun prieten. Sper sa putem oferi bucurie publicului românesc,” a declarat Andrei Ioniță.

Program

Johann Sebastian Bach
Suita pentru violoncel solo nr. 6, în re major, BWV 1012
Franz Liszt
Sonata în si minor
Franz Schubert
Sonata „Arpeggione” pentru violoncel şi pian
Igor Stravinski
Suita italiană pentru violoncel şi pian

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Violoncelistul Andrei Ioniţă, absolvent al Şcolii de Muzică şi Arte Plastice Nr.1 “Iosif Sava” din Bucureşti, la clasa prof. Ani-Marie Paladi, studiază în prezent la Universitatea de Arte UdK din Berlin, sub indrumarea lui Jens Peter Maintz. Este laureat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale. Amintim premiile II câştigate la prestigioasele concursuri internaţionale ARD dinn München 2014, “Feuermann Grand Prix” în Berlin 2014, premiul I obţinut la concursul “Aram Hachaturian” în Yerevan, Armenia 2013, premiul “Landgraf von Hessen” oferit în cadrul Academiei Kronberg 2012, premiul I la concursul “J.J.Dotzauer” în Dresda 2009.

Florian Mitrea a fost format de profesoarele Flavia Moldovan și Gabriela Enășescu, mai întâi la Școala de Muzică nr. 1 și apoi la Liceul de Muzică George Enescu din București. A absolvit Royal Academy of Music la clasa profesoarei Diana Ketler, mai întâi cu o licență First Class Honours și Regency Award pentru succese remarcabile, și ulterior cu o Diplomă de Masterat, obținând cea mai înaltă distincție oferită de Academie, DipRAM. În prezent, deține o bursă post-studii la RAM, predă de muzică de cameră și pian și continuă să se perfecționeze cu profesorul Christopher Elton.

Unul dintre cele mai recente succese îl reprezintă premiul al-III-lea și premiul special pentru Concertul de Mozart la Concursul Internațional de Pian ARD München 2014. Alte distincții includ Premiile I la Concursurile Internaționale Lagny-sur-Marne 2014 și Viena Panmusica 2010. În Regatul Unit, a câștigat concursurile Beethoven 2010 și Sheepdrove 2011.

21
/02
/19

Violonistul LIVIU PRUNARU, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal  Stradivarius „Pachoud” din 1694 – va putea fi aplaudat la Sala Radio, într-un concert extraordinar în care se va afla într-o dublă ipostază: de solist și... dirijor!

18
/02
/19

Unul dintre cei mai mari dirijori români, CRISTIAN MANDEAL – care se bucură de peste 45 de ani de activitate, în care a dirijat sute de concerte pe 4 continente, în 35 de ţări – și tânărul violoncelist român ȘTEFAN CAZACU (25 de ani), care cântă pe un violoncel creat în urmă cu 101 ani, la Torino (Italia), de către lutierul Georg Ullman – își dau întâlnire pe scena Sălii Radio, într-un concert extraordinar prezentat vineri, 22 februarie (19.00), alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO.

13
/02
/19

Biletele puse în vânzare pentru concertul de jazz „Tenderly”, susținut de Luiza Zan Trio pe 14 februarie, la ora 20:00 la ARCUB s-au epuizat. „Joy of Life” - următorul concert din programul stagiunii de jazz ARTIST IN RESIDENCE, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, va fi susținut de trioul de senzație al artistului Petrică Andrei în data de 28 februarie, ora 20:00, la ARCUB, Sala Mare.

13
/02
/19

Duminică, 17 februarie (17.00), îndrăgostiții de toate vârstele sunt invitați la Sala Radio la tradiționalul concert de Dragobete, oferit în fiecare an în luna februarie de Orchestra de Muzică Populară Radio. Sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraş concertul prezentat de Orchestra de Muzică Populară Radio sub titlul „DRAGOBETELE SĂRUTĂ FETELE” va fi susţinut de tineri artişti şi cupluri deja cunoscute ale scenei folclorice românești.

13
/02
/19

Opera Națională București desfășoară în perioada 11 februarie - 30 iunie 2019 un proiect cultural propriu în contextul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Spectacolele acestei săptămâni, 11 februarie – 17 februarie 2019 sunt dedicate Austriei, considerată în întreaga lume ca fiind „țara muzicii”. Mozart, Haydn, Schubert, Bruckner sau Mahler s-au născut în Austria.

12
/02
/19

Programul de burse SoNoRo Interferențe ajunge anul acesta la cea de-a XIII-a ediție și anunță noi preselecții pentru tinerii muzicieni români. Pe 16 februarie, la Academia ‘Gh. Dima’ din Cluj-Napoca, și pe 17 februarie, la Universitatea de Muzică din București, vor avea loc audițiile în urma cărora vor fi selectați cei 30 de tineri, cărora li se vor acorda anul acesta burse de studiu în Italia, la Montepulciano, în România, la Port Cultural Cetate, și în Germania, la Traunstein.

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 6 februarie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „La Traviata” de Giuseppe Verdi în regia și mișcarea scenică a lui Paul Curran. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Publicul spectator o va putea urmări pe soprana Diana Țugui  în rolul Violetta Valéry, în calitate de invitată pe scena Operei Naționale București.

02
/02
/19

Duminică, 3 februarie, pianistul Radu Lupu, revine la Londra după o îndelungă absență. Elogiat pentru „magia lui pianistică” (The Guardian) și recunoscut în întreaga lume drept unul dintre cei mai mari pianiști ai momentului, Radu Lupu va concerta la prestigiosul Royal Festival Hall alături de orchestra londoneză Philharmonia și sub bagheta binecunoscutului dirijor Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy.

30
/01
/19

Andreea Soare, soprană la Opera din Paris, puțin cunoscută în presa și constiința publică din România, este o voce deja consacrată și valorificată pe marile scene ale lumii. Deși și-a câstigat un renume la nivel european, un renume care îi asigură un loc în rândul elitei muzicale tinere, ea este cuprinsă de o dorință arzătoare de a cânta acasă, acasă însemnând România, țara pe care a învățat să o iubească pornind de la familie.

29
/01
/19

Opera Națională București prezintă vineri, 1 februarie 2019, ora 18:30 spectacolul Bal Mascat de Giuseppe Verdi. Regia este semnată de Grischa Asagaroff (Germania), secenografia îi aparține lui Luigi Perego (Italia), iar design-ul luminilor e realizat de Gigi Saccomandi(Italia). Coregrafia poartă semnătura lui Renato Zanella, coordonatorul artistic al baletului Operei Naționale București. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

24
/01
/19

În continuarea tradiţiei instaurate la Sala Radio în ultimele stagiuni, de a aduce în fața publicului, la fiecare final de ianuarie, un titlu de operă, în formulă de concert, cu o distribuție de excepție, vineri, 25 ianuarie (19.00) Orchestra Națională Radio prezintă celebra operă TRUBADURUL, ce poartă semnătura lui VERDI.

Page 1 of 12712345...102030...Last »