Andrei Șerban aduce „Soldatul de ciocolată” la Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-serban-aduce-soldatul-de-ciocolata-la-teatrul-odeon/

Andrei Șerban montează pentru prima dată un spectacol la Teatrul Odeon din Bucureşti. „Soldatul de ciocolată” de George Bernard Shaw va avea o serie de repetiţii deschise cu public, programate la Sala Majestic pe 1, 2, 3, 5, 6, 7 iulie, la care va fi prezent şi regizorul.

Un articol de Liliana Matei|26 iunie 2016

Piesa „Armele și omul”, scrisă de Bernard Shaw când avea 38 de ani, a fost reprezentată prima dată în 1894, la Londra. Succesul nu a întârziat să apară chiar la premieră, iar opinia că Shaw este unul dintre cei mai inteligenți dramaturgi din Londra a fost unanimă. Andrei Șerban a pus în scenă același text și la Sankt Petersburg în urmă cu un an.

Din distribuția comediei traduse de Dana Dima fac parte Sabrina Iaşchevici/ Nicoleta Lefter, Irina Mazanitis/ Antoaneta Zaharia, Alina Berzunţeanu/ Ana Bianca Popescu, Alexandru Papadopol/ Gabriel Pintilei, Marius Damian/ Cezar Antal, Gelu Niţu/ Constantin Cojocaru, Conrad Mericoffer/ Cătălin Babliuc, Dimitrii Bogomaz. Scenografia este semnată de Anka Lupeș.

Deși nu a fost mai deloc jucată în România, în lume a rămas una dintre cele mai populare și cel mai des montate comedii, care vorbește despre divizarea Europei, despre naționalism și xenofobie, despre iluzia păcii, dar și despre iluzia dragostei de a înfrumuseța realitatea.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.