Andrei Șerban – premiu de excelență la Gala Comediei Românești
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-serban-premiu-de-excelenta-la-gala-comediei-romanesti/

Regizorul Andrei Șerban va primi, duminică, premiul de excelenţă la Gala Comediei Româneşti, eveniment în cadrul căruia vor fi decernate premiile celei de-a XIV-a ediţii a Festivalului Comediei Româneşti – festCO

Un articol de Petre Ivan|27 mai 2016

În cadrul galei vor fi acordate și premiile Concursului de Comedie Românească, ediția a XI-a, și vor fi anunțați câștigătorii programului Comedia ține la TINEri, ediția a VII-a.

Printre personalitățile care vor urca pe scenă pentru a înmâna premii se vor afla ministrul Culturii, Corina Șuteu, regizorul Andrei Șerban, actorii Virginia Mirea, Mirela Oprișor, Marius Stănescu și regizorul Gelu Colceag, managerul Teatrului Mic.

Selecționerul unic al celei de-a XIV-a ediții a festCO a fost Doina Papp (critic de teatru), iar juriul secțiunii IN este format din Octavian Saiu (critic de teatru), Adrian Titieni (actor), Iuliana Vîlsan (scenograf), Carmen Tănase (actriță) și Bobi Pricop (regizor).

Juriul Concursului de Comedie Românească, ediția a XI-a, îi are în componență pe Adrian Lustig (dramaturg), Dorina Chiriac (actriță) și Alexandru Mâzgăreanu (regizor), în timp ce Ileana Lucaciu (critic de teatru), Puiu Antemir (scenograf) și Eugen Gyemant (regizor) fac parte din juriul programului Comedia ține la TINEri, ediția a VII-a.

Gala Comediei Românești din acest an va fi regizată de Alex Bogdan, care promite un show complet care îmbină umorul cu muzica live și coregrafia. Prezentatori vor fi Dorina Chiriac și Alex Bogdan iar momentele coregrafice vor fi realizate de Răzvan Mazilu.

Gala va fi urmată de “Mon Cabaret Noir”, un spectacol de cabaret burlesc de Răzvan Mazilu, producător Creart-Teatrelli.

Foto: Andrei Șerban – facebook

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.