Andrei Serban, spectacol la Teatrul Naţional din Coreea
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-serban-spectacol-la-teatrul-national-din-coreea/

Andrei Şerban pregăteşte un spectacol la Teatrul Naţional din Coreea, intitulat „Chunhyangga” şi realizat după cel mai celebru „pansori” (gen muzical coreean), care va avea premiera în luna noiembrie

Un articol de Petre Ivan|30 august 2014

Andrei Şerban pregăteşte un spectacol la Teatrul Naţional din Coreea, intitulat „Chunhyangga” şi realizat după cel mai celebru „pansori” (gen muzical coreean), care va avea premiera în luna noiembrie, potrivit unui anunţ făcut de artist pe contul său de Facebook.

Astfel, Andrei Serban a adaptat recent faimoasa poveste de dragoste „Chunhyangga” – o operă tradiţională coreeană, care, de peste un secol, continuă să fie foarte populară în Coreea de Sud.

Spectacolul va avea premiera în noiembrie, la Teatrul Naţional din Coreea, din Seul.

Kim Seong-nyeo, directorul artistic al Companiei Naţionale de Teatru „Changgeuk” din Coreea, spune că spectacolul regizat de Andrei Şerban va fi „fără pereche”, conform koreajoongangdaily.joins.com.

Kim Seong-nyeo povesteşte că i-a propus lui Andrei Şerban în urmă cu doi ani să realizeze acest spectacol.

„Am fost la Columbia University pentru a-l întâlni pe profesorul Şerban şi a-l ruga să regizeze «Chunhyangga», pentru că auzisem de reputaţia sa în ceea ce priveşte ingeniozitatea. Însă lucrurile nu au mers la momentul respectiv şi a trebuit să renunţ”, Kim Seong-nyeo.

Mai târziu, Andrei Şerban l-a contactat pe Kim Seong-nyeo şi i-a spus că şi-ar dori să încerce să regizeze „Chunhyangga”. Potrivit lui Kim Seong-nyeo, Andrei Serban se află în prezent în Coreea de Sud pentru preproducţia spectacolului.

Andrei Şerban

Andrei Şerban

Andrei Serban a mai avut două colaborări cu Teatrul Naţional din Coreea.

În 2013, Andrei Serban a montat pe scena acestui teatru din Coreea de Sud spectacolul „Strigăte şi şoapte”, o producţie a Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca. Totodată, în 1997, Andrei Serban a dus spectacolul „Troienele”, după Euripide, în Coreea de Sud.

Regizorul român a lucrat cu Peter Brook, la Brook’s International Theatre Institute. A regizat la Teatrul Public din New York, piesele Yale Repertory, Guthrie, Circle in the Square, Delacorte, San Francisco’s A.C.T., la American Repertory Theatre din Cambridge, la Royal National Theatre din Londra, Schauspielhaus Bochum, precum şi la Comedie Francaise din Paris, printre altele.

Foto cu Andrei Serban – facebooK

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.