Andrei Vieru, „Ecleziastul vesel”, la Garantat 100%
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-vieru-ecleziastul-vesel-la-garantat-100/

Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu pianistul, scriitorul, pictorul şi matematicianul Andrei Vieru duminică, 5 aprilie, de la 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

Un articol de Petre Ivan|3 aprilie 2015

Andrei Vieru, la Garantat 100% / Pentru ediţia din 5 aprilie, Cătălin Ştefănescu anunţă publicului său „o emisiune-eveniment, pe care am avut o mare şansă să o putem realiza. Apariţiile sale televizate sunt rarisime, iar filmarea momentului muzical din emisiune, făcută la teatrul ACT, este o premieră absolută în România.

Prezenţa sa în emisiunea noastră este un privilegiu, dar şi ocazia de a prezenta publicului de la noi o mare personalitate culturală, foarte puţin cunoscută, din nefericire, în ţara de unde a plecat”, dezvăluie Cătălin Ştefănescu.

Invitatul Garantat 100% de duminică s-a născut în 1958, la Bucureşti. Este fiul compozitorului Anatol Vieru şi al Ninei Vieru, muzicolog. Este pianist, scriitor, pictor şi matematician. Din 1988 trăieşte în Franţa.

Este o personalitate care se bucură de apreciere, fiind comparat deseori cu românii iluştri care şi-au găsit locul în cultura franceză. Andrei Vieru este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Ediţia poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.

Discuţiile, garantat 100% interesante, sunt despre volumul lui Andrei Vieru, Ecleziastul vesel, tradus din limba franceză şi publicat anul trecut în România.

Cartea este o colecţie de eseuri nonconformiste, de meditaţii asupra artei şi a artiştilor, analizând viaţa şi opera unor mari muzicieni şi scriitori, la care se adaugă analize politice despre dramele din estul Europei. Ecleziastul vesel este extrem de bine primită şi apreciată în Franţa.

În exclusivitate pentru Garantat 100% şi TVR, Andrei Vieru a acceptat să înregistreze câteva piese muzicale clasice, la pian, pe care telespectatorii le vor putea asculta duminică, 5 aprilie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Foto: Andrei Vieru, Garantat 100% – tvr.ro

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.