Andrew Solomon, finalist al Premiului Pulitzer, la Bucureşti pe 13 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrew-solomon-finalist-al-premiului-pulitzer-la-bucuresti-pe-13-iunie/

Scriitorul Andrew Solomon, care, în 2002, s-a numărat printre finaliştii pentru premiul Pulitzer, cu “Demonul amiezii. O anatomie a depresiei”, se va întâlni cu publicul român, pe 13 iunie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas din Cişmigiu, pentru o dezbatere pe marginea cărţii.

Un articol de Petre Ivan|6 iunie 2014

Alături de Andrew Solomon se vor afla Mircea Cărtărescu, Leslie Hawke, Corina Şuteu şi Vlad Mixich.

Volumul “The Noonday Demon: An Anatomy of Depression”, apărut la editura Humanitas sub titlul “Demonul amiezii. O anatomie a depresiei”, a câştigat, în 2001, National Book Award, iar în 2002 a figurat printre finalistele pentru premiul Pulitzer, fiind inclus în lista publicaţiei The Times a celor mai bune o sută de cărţi ale deceniului.

Andrew Solomon, născut în 1963, şi-a făcut studiile la Yale şi Cambridge şi trăieşte la New York şi Londra. Este doctor în psihologie şi scrie literatură de factură politică, culturală, psihologică şi de ficţiune. Printre cărţile scrise de Andrew Solomon se numără “The Irony Tower: Soviet Artists in a Time of Glasnost”, “A Stone Boat” şi “Far from the Tree: Parents, Children, and the Search for Identity”.

Foto cu Andrew Solomon şi “Demonul amiezii. O anatomie a depresiei” – Humanitas

19
/08
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu nr. 4.

15
/08
/21

A fost odată ca niciodată un pod. Undeva, pe continentul nostru zbuciumat, unde oamenii ar fi trăit nezbuciumați, dacă i-ar fi lăsat sufletele lor de oameni.

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.