Ane Brun concertează pentru prima oară în România, pe 10 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/ane-brun-concerteaza-pentru-prima-oara-in-romania-pe-10-mai/

Ane Brun va concerta în premieră în România într-un concert solo însoţit de visuals, cu un playlist eclectic în care pot apărea cover-uri neaşteptate. Pe 10 mai, la Sala Radio.

Un articol de Liliana Matei|30 Aprilie 2015

Nordica Ane Brun e ca un cameleon. A studiat dreptul, a făcut gimnastică ritmică și la 26 ani și-a dat seama, instinctiv, că vrea să împartă versuri și melodii cu lumea întreagă, proces intim pentru ea, o persoană cu nevoie de spațiu și singurătate ca să poată compune.

Acum lucrează la ultimul album, din care putem asculta momentan single-ul „Directions” și ne putem bucura s-o vedem îmbinându-și stilul muzical cu dansul, o pasiune pe care o redescoperă treptat.

Este de 10 ani în topurile din Scandinavia și este o compozitoare și cântăreață remarcabilă, cu 3 prestigioase trofee Spellemannprisen – echivalentul norvegian al premiilor Grammy. A urcat pe scene celebre și a fost invitată în turneu de Peter Gabriel, alături de care a cântat în duet. Ane compune mereu pentru chitară și pian, iar în afara turneelor, artista se ocupă de propria-i casa de discuri, Baloon Ranger.

Ane Brun ne-a făcut surpriza să ne invite personal s-o ascultăm, prin mesajul video transmis, în care rostește primele ei cuvinte în limba română.

INFO

Un eveniment Twin Arts organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Norvegiei în România.

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) iar mai multe detalii puteti găsi pe www.twinarts.ro si pe pagina de facebook Twin Arts.

18
/07
/19

Muzeul Municipiului București invită publicul la vernisajul expoziției tematice „Mărturisiri despre muzică. Intimitate. Armonii. Tehnologie”, eveniment care va avea loc pe data de 23 iulie, ora 19.00, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2). Noul proiect expozițional este asociat Festivalului Internațional George Enescu.

11
/07
/19

Între 12 și 14 iulie,  200 de artiști internaționali vin la București pentru trei zile de festival, cu 17 spectacole și peste 60 de reprezentații în zone cheie din capitală. Din agenda festivalului fac parte spectacole premiate, numere interactive, ateliere pentru copii, acrobații, jonglerii, parada B-FIT in the Street!, reprezentații de dans contemporan și, în premieră, demonstrații de freerunning pe acoperișurile Bucureștiului. Intrarea este liberă.

10
/07
/19

Seria de concerte acustice Backyard Acoustic Season revine vara aceasta la Timișoara pe terasa ”În spatele casei”. Din line-up fac parte The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Toulouse Lautrec, E.M.I.L., alături de trupele timișorene Melting Dice, The Case, Allover și The Different Class.

10
/07
/19

Cea de-a treia ediție Cantus Mundi București Fest, cel mai mare eveniment național de educație și integrare socială prin muzică, se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, 11-14 iulie, în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, între orele 10:00 - 00:00. Intrarea este liberă la toate activitățile și concertele din cadrul festivalului. 

10
/07
/19

Săptămâna aceasta începe cea de-a 23-a ediție a Gărâna Jazz Festival. 60 de artiști din toată lumea, inclusiv România, aduc 20 dintre cele mai noi proiecte din jazzul mondial pe cele trei scene ale festivalului, de joi, 11 iulie, până duminică, 14 iulie.  

10
/07
/19

Turneul naţional „Orgile României” îşi propune la prima sa ediţie o incursiune sonoră şi vizuală în lumea acestui instrument, aşa cum poate fi el descoperit în România. Turneul naţional va trece prin 7 oraşe și va fi realizat de un tânăr organist român aflat la început de carieră, Vlad Vişenescu.

09
/07
/19

Festivalul Internațional „Vara Magică” invită pentru a opta vară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în lunile iulie şi august să vină la seria de 13 concerte camerale și simfonice ce se va desfășura între 10 iulie și 21 august, în serile de miercuri și joi, la Ateneul Român, sub egida aniversară „Bucureşti 560”.

05
/07
/19

Pe 7 iulie, 4 august, 1 septembrie 2019, de la ora 20.00, Orchestra Sinfonia București, prima orchestră privată din România, condusă de maestrul Florin Totan, va susține, în Parcul Colțea, spectacolul  „Bucuriile muzicii“. Concertul, o istorie a muzicii în 80 de minute, face parte din programul celei de-a X-a ediții a Festivalului „Simfonii de vară“, organizat de Primăria Sectorului 3.  Intrarea la concertele din Parcul Colțea este liberă.

05
/07
/19

În zilele de 2 septembrie și 6 septembrie, la București, în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” va avea loc lansarea oficială a volumul biografic dedicat sopranei Marina Krilovici. Iubitorii de muzică vor avea ocazia să o întâlnească pe celebra artistă lirică, cetățean al scenelor lumii, plină de farmec și de amintiri care inspiră.

Page 1 of 13412345...102030...Last »