Ane Brun concertează pentru prima oară în România, pe 10 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/ane-brun-concerteaza-pentru-prima-oara-in-romania-pe-10-mai/

Ane Brun va concerta în premieră în România într-un concert solo însoţit de visuals, cu un playlist eclectic în care pot apărea cover-uri neaşteptate. Pe 10 mai, la Sala Radio.

Un articol de Liliana Matei|30 Aprilie 2015

Nordica Ane Brun e ca un cameleon. A studiat dreptul, a făcut gimnastică ritmică și la 26 ani și-a dat seama, instinctiv, că vrea să împartă versuri și melodii cu lumea întreagă, proces intim pentru ea, o persoană cu nevoie de spațiu și singurătate ca să poată compune.

Acum lucrează la ultimul album, din care putem asculta momentan single-ul „Directions” și ne putem bucura s-o vedem îmbinându-și stilul muzical cu dansul, o pasiune pe care o redescoperă treptat.

Este de 10 ani în topurile din Scandinavia și este o compozitoare și cântăreață remarcabilă, cu 3 prestigioase trofee Spellemannprisen – echivalentul norvegian al premiilor Grammy. A urcat pe scene celebre și a fost invitată în turneu de Peter Gabriel, alături de care a cântat în duet. Ane compune mereu pentru chitară și pian, iar în afara turneelor, artista se ocupă de propria-i casa de discuri, Baloon Ranger.

Ane Brun ne-a făcut surpriza să ne invite personal s-o ascultăm, prin mesajul video transmis, în care rostește primele ei cuvinte în limba română.

INFO

Un eveniment Twin Arts organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Norvegiei în România.

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) iar mai multe detalii puteti găsi pe www.twinarts.ro si pe pagina de facebook Twin Arts.

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

Page 1 of 12512345...102030...Last »