Ane Brun concertează pentru prima oară în România, pe 10 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/ane-brun-concerteaza-pentru-prima-oara-in-romania-pe-10-mai/

Ane Brun va concerta în premieră în România într-un concert solo însoţit de visuals, cu un playlist eclectic în care pot apărea cover-uri neaşteptate. Pe 10 mai, la Sala Radio.

Un articol de Liliana Matei|30 aprilie 2015

Nordica Ane Brun e ca un cameleon. A studiat dreptul, a făcut gimnastică ritmică și la 26 ani și-a dat seama, instinctiv, că vrea să împartă versuri și melodii cu lumea întreagă, proces intim pentru ea, o persoană cu nevoie de spațiu și singurătate ca să poată compune.

Acum lucrează la ultimul album, din care putem asculta momentan single-ul „Directions” și ne putem bucura s-o vedem îmbinându-și stilul muzical cu dansul, o pasiune pe care o redescoperă treptat.

Este de 10 ani în topurile din Scandinavia și este o compozitoare și cântăreață remarcabilă, cu 3 prestigioase trofee Spellemannprisen – echivalentul norvegian al premiilor Grammy. A urcat pe scene celebre și a fost invitată în turneu de Peter Gabriel, alături de care a cântat în duet. Ane compune mereu pentru chitară și pian, iar în afara turneelor, artista se ocupă de propria-i casa de discuri, Baloon Ranger.

Ane Brun ne-a făcut surpriza să ne invite personal s-o ascultăm, prin mesajul video transmis, în care rostește primele ei cuvinte în limba română.

INFO

Un eveniment Twin Arts organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Norvegiei în România.

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) iar mai multe detalii puteti găsi pe www.twinarts.ro si pe pagina de facebook Twin Arts.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.

30
/09
/20

Să asculți muzică clasică la mall sau când îți faci cumpărăturile la un hipermarket? Da, pentru că din octombrie 2010, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme.

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

Pagina 1 din 15212345...102030...Ultima »