Ane Brun concertează pentru prima oară în România, pe 10 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/ane-brun-concerteaza-pentru-prima-oara-in-romania-pe-10-mai/

Ane Brun va concerta în premieră în România într-un concert solo însoţit de visuals, cu un playlist eclectic în care pot apărea cover-uri neaşteptate. Pe 10 mai, la Sala Radio.

Un articol de Liliana Matei|30 aprilie 2015

Nordica Ane Brun e ca un cameleon. A studiat dreptul, a făcut gimnastică ritmică și la 26 ani și-a dat seama, instinctiv, că vrea să împartă versuri și melodii cu lumea întreagă, proces intim pentru ea, o persoană cu nevoie de spațiu și singurătate ca să poată compune.

Acum lucrează la ultimul album, din care putem asculta momentan single-ul „Directions” și ne putem bucura s-o vedem îmbinându-și stilul muzical cu dansul, o pasiune pe care o redescoperă treptat.

Este de 10 ani în topurile din Scandinavia și este o compozitoare și cântăreață remarcabilă, cu 3 prestigioase trofee Spellemannprisen – echivalentul norvegian al premiilor Grammy. A urcat pe scene celebre și a fost invitată în turneu de Peter Gabriel, alături de care a cântat în duet. Ane compune mereu pentru chitară și pian, iar în afara turneelor, artista se ocupă de propria-i casa de discuri, Baloon Ranger.

Ane Brun ne-a făcut surpriza să ne invite personal s-o ascultăm, prin mesajul video transmis, în care rostește primele ei cuvinte în limba română.

INFO

Un eveniment Twin Arts organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Norvegiei în România.

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) iar mai multe detalii puteti găsi pe www.twinarts.ro si pe pagina de facebook Twin Arts.

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

16
/07
/20

Trupa byron revine la Sibiu pe 18 iulie pentru un concert acustic pe terasa Joyme Pub (Calea Dumbrăvii, 28-32). Se vor auzi atât piese de pe cel mai recent album al trupei – „Nouă”, lansat în toamna lui 2019 – dar și cântece pe care n-o să te abții să le fredonezi: „Cu capul în nori”, „Granița-n raniță”, „Masa pentru doi”, „Anima” sau ”Perfect”.

16
/07
/20

Opera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” au din nou onoarea și bucuria de a fi alături de publicul drag printr-o serie de concerte în aer liber intitulate „Seri de Operă Estivale”. Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

Pagina 1 din 15012345...102030...Ultima »