Angela Gheorghiu si-a întrerupt un concert pe scena Operei din San Francisco
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-si-a-intrerupt-un-concert-pe-scena-operei-din-san-francisco/

Angela Gheorghiu a fost nevoită să îşi întrerupă brusc o reprezentaţie pe care o susţinea la San Francisco Opera, vineri seară, după ce i s-a făcut rău, ea fiind transportată la spital pentru investigaţii, iar în prezent starea ei de sănătate este bună. Potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a San Francisco Opera, […]

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2012

Angela Gheorghiu a fost nevoită să îşi întrerupă brusc o reprezentaţie pe care o susţinea la San Francisco Opera, vineri seară, după ce i s-a făcut rău, ea fiind transportată la spital pentru investigaţii, iar în prezent starea ei de sănătate este bună.

Potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a San Francisco Opera, Angelei Gheorghiu i s-a făcut rău brusc, vineri seară, în timpul reprezentaţiei cu opera „Tosca” de Giacomo Puccini.

Angela Gheorghiu a reuşit să finalizeze primul act din spectacolul „Tosca”, însă apoi a început să aibă stări de greaţă şi o gastroenterită a forţat-o să îşi anuleze restul reprezentaţiei. La recomandarea medicului Operei din San Francisco, Angela Gheorghiu a fost transportată la un spital din apropierea instituţiei de spectacole pentru investigaţii suplimentare, care au dovedit că soprana era foarte deshidratată.

 Artista română a fost înlocuită în spectacolul de vineri seară de la Opera din San Francisco de soprana americană Melody Moore, care a fost nevoită să se costumeze rapid şi să intre pe scenă pentru continuarea reprezentaţiei „Tosca”.

„Doamna Gheorghiu a transmis scuzele sale profunde publicului Operei din San Francisco şi i-a rugat pe spectatori să o înţeleagă”, se mai spune în anunţul instituţiei.

În prezent, Angela Gheorghiu se simte bine, a declarat pentru MEDIAFAX biroul de presă al artistei. De altfel, soprana română a revenit pe scena Operei din San Francisco duminică seară, într-o nouă reprezentaţie cu „Tosca”.

Angela Gheorghiu a mai apărut pe scena Operei din San Francisco în „La Rondine” şi „La Bohème”, prestaţia sa fiind extrem de apreciată de public şi critica de specialitate.

Recent, Angela Gheorghiu a cântat pentru regina Elizabeth a II-a, la Opera Regală din Londra, la gala umanitară concepută de directorul celebrei instituţii de spectacole.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un superstar al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu „Boema” de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

În octombrie, Angela Gheorghiu a fost decorată de Regele Mihai I al României cu Medalia „Nihil Sine Deo”, „pentru că reprezintă un simbol al valorilor culturale perene ale operei mondiale, al devenirii prin educaţie şi cultură şi al României peste hotare”, „pentru cariera sa bogată, pentru talentul său exemplar şi pentru măreţia reprezentaţiilor sale scenice”, „pentru bogăţia rolurilor interpretate”, dar şi „pentru că prin activitatea sa publică promovează profesionalismul şi demnitatea omului de cultură”. Totodată, soprana a primit medalia „Nihil Sine Deo” pentru susţinerea publică a Familiei Regale a României şi „pentru întărirea legăturii dintre România şi familiile regale ale lumii, prin reprezentaţiile sale internaţionale”.

 

 

Sursa: Mediafax

30
/11
/16

Începutul lunii decembrie aduce la Radio România Muzical, unicul post românesc clasic, jazz & more, întâlniri memorabile: cu unul dintre cei mai importanți compozitori ai tuturor timpurilor, Wolfgang Amadeus Mozart, comemorat la 225 ani de la moarte, dar și mari spectacole de operă, transmise în direct de pe două dintre cele mai importante scene ale lumii: Teatrele Metropolitan din New York și Scala din Milano

30
/11
/16

Gigi Căciuleanu, alături de trupa sa, repetă pe scena Teatrului EXCELSIOR pentru cel mai nou spectacol al său, #EMOJIPLAY. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie, iar premiera oficială pe 14 decembrie în Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR.

30
/11
/16

Capodoperă a literaturii universale, adevărată încercare pentru interpreţi şi creatorii de spectacol, piesă de perenă actualitate, plină de învăţăminte pentru cei de astăzi, ca şi pentru contemporanii lui Shakespeare, Regele Lear revine pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti după 46 de ani de la memorabila montare a lui Radu Penciulescu, cu George Constantin în rolul titular.

29
/11
/16

Trecutul ne dezvăluie foarte multe lucruri, nu doar o incurabilă melancolie. Trecutul are o anumită forţă de a se impune în actualitate fără a-şi face simtiţă prezenţa. Acest lucru se petrece şi cu teatrul în general când pur şi simplu vorbim despre teatru, chiar dacă o facem la timpul trecut. Forţa sa este invizibilă şi efectele devin vizibile când doar îi constatăm absenţa.

29
/11
/16

Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, regizorul Radu Jude și criticul de film Andrei Gorzo vor intra în culisele filmului "Inimi cicatrizate". Pelicula lui Jude a câştigat Premiul Special al Juriului şi trofeul "Don Quijote" la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

29
/11
/16

În 1869, „fiica Rinului”, Elisabeta de Wied, căsătorită cu principele Carol, plină de emoţie şi bolnavă de rujeolă, îşi făcea intrarea în Bucureşti, unde avea să domnească alături de soţul ei până în septembrie 1914.

28
/11
/16

Lungmetrajul „SIERANEVADA”, în regia lui Cristi Puiu, propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, se află, în această perioadă, în plină campanie de promovare în Statele Unite ale Americii. Astfel până pe 6 decembrie 2016, la Los Angeles, sunt programate mai multe proiecții speciale ale filmului și întâlniri cu presa și critica americană.

28
/11
/16

La cererea publicului și în urma succesului avut la premiera din luna septembrie, montarea inedită și modernă a celebrei operete „Văduva Veselă” de Franz Lehár, în regia lui Andrei Șerban, revine pe scena Operei Naționale București. Soliștii, baletul și corul Operei Naționale Române Iași, alături de orchestra Operei Naționale București, oferă spectacole în zilele de 1, 2, 3 și 4 decembrie, începând cu ora 18.30.

28
/11
/16

Revizorul este una dintre cele mai de succes producții ale Teatrului de Comedie, încununată cu cronici elogioase la Edinburgh și aplaudată de mii de spectatori în cei 10 ani de la premieră. Iubitorii teatrului sunt așteptați sâmbătă, 3 decembrie, de ora 19.00, la Sala Radu Beligan pentru aniversarea acestui longeviv spectacol de comedie.

28
/11
/16

"Silence", ultimul film al regizorului Martin Scorsese va avea premiera mâine (marţi), la Vatican, unde cineastul va fi întâmpinat de un sobor de 400 de preoţi, care vor participa la proiecţia lungmetrajului ce prezintă martirajul iezuiţilor în Japonia secolului al XVII-lea.

27
/11
/16

Ziarul Metropolis continuă rubrica „În biblioteca mea”, care vă invită acasă la cei mai importanţi oameni de cultură ai momentului. În intimitatea bibliotecii personale din strada Rivoli 18, de la Paris, aflaţi care e locul preferat de citit al unuia dintre cei mai cunoscuți eseiști și critici de teatru ai lumii, scriitorul George Banu.

27
/11
/16

Teatrul Odeon sărbătoreşte luni, 28 noiembrie, 70 de ani de la înfiinţare cu o serie de manifestări printre care lansarea monografiei "Odeon 70. Aventură istoric-omagială" și prezentarea filmului "Teatrul Odeon 70".