Angela Gheorghiu va fi decorată de Regele Mihai pe 25 octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-va-fi-decorata-de-regele-mihai-pe-25-octombrie/

Soprana Angela Gheorghiu va fi distinsă pe 25 octombrie de Regele Mihai cu decoraţia „Nihil Sine Deo”, ce este acordată personalităţilor marcante, care au realizat performanţe de înalt nivel, a declarat biroul de presă al artistei.   Distincţia îi va fi acordată sopranei Angela Gheorghiu chiar în ziua în care Regele Mihai sărbătoreşte cea de-a […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Soprana Angela Gheorghiu va fi distinsă pe 25 octombrie de Regele Mihai cu decoraţia „Nihil Sine Deo”, ce este acordată personalităţilor marcante, care au realizat performanţe de înalt nivel, a declarat biroul de presă al artistei.

 

Distincţia îi va fi acordată sopranei Angela Gheorghiu chiar în ziua în care Regele Mihai sărbătoreşte cea de-a 91-a aniversare.

Potrivit site-ului Casei Regale a României, decoraţia regală „Nihil Sine Deo” a fost instituită la data de 30 decembrie 2009, prin ordinul Regelui Mihai I, şeful Casei Regale a României şi poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar ce au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc.

Pe de altă parte, cu sprijinul Casei Regale a României, Angela Gheorghiu a realizat, zilele trecute, o sesiune foto pentru una din cele mai importante reviste glossy americane – MORE, a declarat biroul de presă al artistei.

Potrivit sursei citate, cel care a realizat această sesiune foto este Christian Witkin, unul dintre cei mai importanţi fotografi ai momentului din Statele Unite ale Americii. Supranumit şi „fotograful celebrităţilor”, Witkin a realizat de-a lungul timpului sesiuni foto cu cele mai importante personalităţi de la Hollywood.

Sesiunea foto cu soprana Angela Gheorghiu a fost realizată cu sprijinul Casei Regale a României, spaţiile de desfăşurare fiind Palatul Peleş şi Palatul Pelişor din Sinaia. iar sesiunea foto se înscrie în campania pe care Angela Gheorghiu a iniţiat-o personal, de promovare a României şi valorilor sale culturale, la nivel internaţional.

„Sesiunea foto a decurs excelent, în primul rând, pentru că am avut suficient timp în avans, iar Angela a fost absolut minunată. Am lucrat cu actori, regizori, pictori etc. Dar nimeni din lumea operei. În plus, nici în România nu am mai fost până acum, aşa că pentru mine sunt două premiere absolute. Angela a fost specială, a ştiut să mă inspire şi pe mine. A fost extrem de generoasă, ştie să se joace cu aparatul de fotografiat…. aşa cum numai starurile adevărate ştiu să o facă”, a spus Christian Witkin..

Celebrul fotograf mai spune că soprana se încadrează într-un gen separat. „La acest moment al carierei mele, atenţia îmi este îndreptată asupra regizorilor de film celebri, atleţi olimpici şi stele de cinema. Înainte de a veni în România, am realizat sesiuni foto cu Anthony Hopkins, dar şi cu creatorii celebrului serial «South Park». Angela Gheorghiu iniţiază pentru mine o nouă categorie de artişti. Pentru mine e întotdeauna important să lucrez cu cineva care e foarte bine plasat în domeniul artistic. Am avut şansa nemaipomenită da a sta de vorbă mai pe larg cu Angela Gheorghiu, un lucru extrem de important pentru mine, în momentul în care îmi aleg cadrele şi le corelez cu personalitatea artistului respectiv”, a afirmat Christian Witkin.

Acesta precizează că a încercat să obţină, în cadrul sesiunii foto cu Angela Gheorghiu, imaginea personalităţii sale. „Cred că am obţinut asta. Am reuşit să captez pe film două laturi ale personalităţii sale: una – cea a intepretului de operă Angela Gheorghiu, şi cealaltă – cea a omului Angela Gheorghiu, cu copilăriile sale, cu drăgălăşeniile sale… Nu ştiam cum se vor «dezvălui» aceste elemente ale personalităţii sale, dar, în final, totul a fost senzaţional. Iar sesiunea a ieşit minunat. Am reuşit să surprind versiunea Angelei Gheorghiu despre feminitate şi frumuseţe”, a explicat Witkin.

În prezent, Angela Gheorghiu se află la Milano, pentru seria de spectacole „La Boheme” pe care le va susţine la celebrul Teatru Scala (pe 26 septembrie şi pe 1, 4 şi 8 octombrie).

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este o adevărată stea a operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu „Boema” de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

Christian Witkin, născut în 1966, la Manchester, este un celebru fotograf care îşi desfăşoară activitatea în SUA. Pictorialele realizate de Witkin au fost publicate în cele mai importante publicaţii americane, printre care Vogue, Elle, W, Harper’s Bazaar, Vanity Fair, The New York Times Magazine, The London Sunday Times. Totodată, Witkin a realizat campanii publicitare pentru companii precum Gap, Nike, Calvin Klein, Levi’s.

Sursa: Mediafax

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.