Animation Worksheep #13 a dat start înscrierilor. Narațiunea secvențială și animația în centrul atenției la ediția din toamna.
https://www.ziarulmetropolis.ro/animation-worksheep-13-a-dat-start-inscrierilor-naratiunea-secventiala-si-animatia-in-centrul-atentiei-la-editia-din-toamna/

A treisprezecea ediţie a Animation Worksheep, singurul atelier intensiv de animaţie din România, aşteaptă o nouă generaţie de cursanţi între 6 – 28 septembrie 2019, la Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic, în Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|6 august 2019

În cadrul ediției din toamna vom lucra la un roman grafic animat și interactiv. Îmbinând narațiunea secvențială, animația și interactivitatea, vom obține un produs original și inedit în spațiul audio-vizual românesc.

Participanții vor aprofunda diverse tehnici de animație, precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, folosind cele mai noi tehnologii, precum și elemente de storytelling și editare, asemenea modului de lucru în studiourile consacrate de animație.

Produsul final este gândit ca o experiență audio-vizuală complexă. Animația și vizualurile vor fi susținute de un sound design și o coloană sonoră originală, toate într-o interfața grafică interactivă.

Se pot înscrie la atelier tinerii din România şi Republica Moldova, cu vârsta de peste 18 ani, fiind vizați în primul rând animatorii la început de drum, studenți sau proaspăt-absolvenți. Aceștia trebuie să trimită, până pe 20 august, un e-mail la i[email protected] care va conține CV-ul, portofoliul și o scrisoare de intenție.

Participarea este gratuită.

Producții ale Animation Worksheep:

Maria Balabaş & Alexander Arpeggio – Acasa:

Serialul web – 10707 Prunariu:

https://youtu.be/g8c_0ih1Ep4

https://youtu.be/EyXo5KYCGdo

Vița de Vie – Sorcova:

https://youtu.be/LSF7SjjGrjE

Robin and the Backstabbers – Cand te-am cunoscut, Cristina:

Coma – Montagne Russe:

https://youtu.be/kn4EWgPhPts

Subcarpați – Dintr-o Lume În Altă Lume:

Orkid – Stargaze:

https://youtu.be/gcQrmHkt-T0

Experiment:

https://youtu.be/LmXvRA9YnWs

Spot comercial – Testul Veneris:

Spot comercial – Testul Barza:

Animation Worksheep este un proiect organizat de Asociația Culturală ESTENEST, condusă de Vlad Ilicevici, Directorul Administrativ al Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est timp de 11 ani.

Proiect co-finanțat de CNC.

Parteneri: CINETic şi UNATC

Foto:

 

18
/10
/21

Easter Eggs, producția belgiană semnată de Nicolas Keppens, câștigă Trofeul Animest la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație, prima organizată într-o formulă hibrid, atât în cinematografele din capitală cât și online, disponibilă în toată țara.

12
/10
/21

Seria de proiecții „Cinema sub clar de lună” se încheie în weekend-ul 14-17 octombrie cu patru povești surprinzătoare care au făcut turul marilor festivalurilor în ultimul an: emoționantul Petit Maman, care a concurat pentru Ursul de Aur la Berlin, Patrick, o aventură existențială într-o tabără de nudiști, Persian Lessons, istoria plină de suspans a unui prizonier care trebuie să-și dovedească identitatea, și Falling, filmul regizat de celebrul actor Viggo Mortensen.

12
/10
/21

Ediţia din 2021 a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care s-a desfăşurat între 7 şi 10 octombrie, a avut un program mai bogat ca oricând. Invitatul special a fost actorul Ion Sapdaru, originar din Republica Moldova.

11
/10
/21

Călătoria documentarelor KineDok prin țară va continua și în lunile ce urmează, oferind publicului din diferite orașe acces la câteva dintre cele mai captivante filme realizate în ultimii ani, ce vor fi însoțite de dezbateri cu specialiști din domeniile prezentate.

06
/10
/21

HBO Max a anunțat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte șapte țări în 2022 - Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.