Animest 2013 continuă regalul de animaţii
https://www.ziarulmetropolis.ro/animest-2013-continua-regalul-de-animatii/

După un week-end plin, în care Ernest et Célestine a încălzit toate inimile din sală iar selecţia lui Michael Helmerhorst a pus la încercare limitele spectatorilor la The Night of the Trashbin Treasures, Animest 2013 continuă.

Un articol de Andrada Văsii|7 octombrie 2013

După un week-end plin, în care filmul „Ernest et Célestine“ a încălzit  toate inimile din sală  iar  selecţia lui Michael Helmerhorst a pus la încercare limitele spectatorilor la „The Night of the Trashbin Treasures“, Animest 2013 continuă.

Urmează un număr impresionant de animaţii delicioase, workshop-uri pentru cei mici şi cei mari,  întâlniri cu invitaţi speciali ca Ron Diamond, frații Frédéric și Samuel Guillaume sau Michel Ocelot.

De luni până vineri, între 9.00-15.00, la Control N, Animest dă startul la Animation Worksheep Session. Nouă  dintre cei treizeci şi şase de worksheeperi care au participat la cele trei sesiuni de până acum vor lucra timp de cinci zile la un nou produs animat, împreună cu trainerii Dan Panaitescu, Sergiu Negulici și Dragoș Ștefan.

Astăzi, ziua Animest începe la Cinema Patria cu două porții de scurt-metraje din Animash, de la ora 14.30 și de la ora 16.30. Competiţia Animest continuă la Patria: de la ora 18.30 puteţi vedea Rio 2096, povestea unei iubiri de 600 de ani în regia brazilianului Luiz Bolognesi, urmat de partea a doua a competiţiei pentru cel mai bun scurt-metraj de la ora 20.30 și de la ora 22.30, de Wolf Children, fantasy-ul lui Mamoru Hosoda în care o tânără se îndrăgostește de omul-lup și apoi luptă să își apere copiii hibrizi.

Filmele de Oscar vin la Animest

La Cinema Studio continuă de la ora 16.00 programul Think Oscar! din grila Animest, cu proiecția de filme neselectate, iar la ora 18.00 urmează Anja /vs/ Joni, o colecţie de scurtmetraje de Anja Struck (Germania) şi Joni Männistö (Finlanda), din programul Meet the Jury. Competiţia studenţească începe de la ora 20.00, cu primul calup de scurtmetraje.

Citiți și: Anim’est organizează workshop-uri de animație

Miercuri, 9 octombrie, competiţia internaţională din cadrul Animest pune din nou stăpânire pe ecran la Cinema Patria, cu partea a doua de la 14.30 şi partea a treia de la 18.30. De la ora 16.30, la acelaşi Cinema Patria publicul îl poate cunoaște pe Theodore Ushev, animator bulgar stabilit la Montreal, premiat cu premiul Fipresci la Annecy 2013 și membru al juriului, care va prezenta o parte din animaţiile sale şi apoi va sta de vorbă cu spectatorii.

La ora 20,30 este programată și Competiţia românească.

Animest 2013

Spectatorii Animest sunt plini de viață

Şi la Cinema Studio se anunţă o zi plină cu Animest, cu ultima parte din Think Oscar!, cea dedicată filmelor nevizionate de selecţioneri, de la ora 16.00, urmată de programul şcolii invitate, HSLU Lucerne, de la ora 18.30. Animaţia spaniolă Apostolul / The Apostle, premiată la Annecy 2013 și nominalizată la Premiile Goya, acum în competiţia de lungmetraj a Anim’est, poate fi văzută de la ora 20.00, iar seara se încheie cu proiecţia de la ora 22.00 a scurtmetrajelor nominalizate la Oscar în 2013, program oferit de ShortsTV.

Joi, 10 octombrie, la Cinema Patria au loc proiecțiile din cadrul competiţiei de Balkanimation de la ora 16.30, urmate de două calupuri de scurtmetraje din selecţia competiţiei studenţeşti, de la ora 18.30 şi ora 20.30. De la ora 20.00, la Cinema Studio este proiectat un alt titlu din competiția de lungmetraj, Ziua ciorilor / Le jour des corneilles, în regia lui Jean-Christophe Dessaint, în care un copil trăieşte izolat alături de tatăl său, dar viaţa lui se schimbă când o cunoaşte pe Manon.

Info:

Competiţia de videoclip & advertising se dezlănţuie în Club Control începând cu ora 21.00, la Animusic Night, iar distracţia continuă după proiecţie cu un concert Toulouse Lautrec.

Cea de-a opta ediție Animest va avea loc în perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio și Elvira Popescu și în Club Control.

Foto credit: Animest

30
/12
/13

Conform uni studiu făcut de cercetătorii americani de la Universitatea din Notre Dame, Indiana, filmele sentimentale au o influenţă mai mare asupra opiniilor politice ale unei persoane decât ştirile şi campaniile electorale. Conform studiului efectuat asupra unui grup de persoane.

29
/12
/13

În ultimii ani, divertismentul programelor de Revelion a cunoscut o devalorizare brutală, spre resemnarea telespectatorilor din vechea gardă. Ziarul Metropolis vă propune un Top 10 scheciuri celebre de la „Revelioanele de altădată”. Astăzi, pozițiile 7-10 ale clasamentului, iar mâine și poimâine, locurile 1-6.

28
/12
/13

Dispariţia regizorului Dinu Cocea a adus tristeţe în sufletele artiştilor din România, mulţi dintre aceştia având ocazia să lucreze cu “părintele filmelor cu haiduci”.

28
/12
/13

Regizorul Dinu Cocea, autorul unor filme celebre, precum "Haiducii lui Şaptecai", "Zestrea Domniţei Ralu" şi "Săptămâna Nebunilor", a decedat, pe 26 decembrie, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Paris, a declarat, pentru Mediafax, fiica artistului, Oana Cocea.

28
/12
/13

Palatul Buckingham, imagini din filme celebre, personalitati ale filmului şi din alte domenii care au avut o contribuţie valoroasă la dezvoltarea culturii britanice vor fi incluse în câteva serii noi de timbre ce vor fi emise în 2014 de Poşta britanică.

27
/12
/13

Actorii Peter O’Toole, Giuliano Gemma şi Paul Walker, regizorul Patrice Chereau, cântăreţul Lou Reed şi compozitorul Armando Trovajoli, scriitorii Seamus Heaney şi Doris Lessing, dar şi personalităţile politice Margaret Thatcher şi Nelson Mandela se numără printre marii disparuti ai anului 2013.

27
/12
/13

Filmul romanesc in 2013 a strălucit prin "Poziţia copilului", o peliculă care a adus în premieră Ursul de Aur unui lungmetraj autohton. Propus și la Oscar din partea României, "Poziţia copilului" nu a fost inclus și pe lista scurtă a premiilor Academiei de film americane - O analiză Mediafax.

26
/12
/13

2013 este considerat de mulţi critici anul cu cea mai impresionantă abundenţă creativă din ultima vreme, dar şi anul în care recordul global de încasări are şanse mari să fie doborât până pe 31 decembrie. Cinematograful în 2013 - o analiză Mediafax.

26
/12
/13

Martin Scorsese a fost criticat după o proiecţie specială a celui mai recent film al său, „The Wolf of Wall Street", la Los Angeles, de câţiva membri ai Academiei de film americane, care i-au reproşat celebrului regizor faptul că „a glorificat decadenţa de pe Wall Street".

26
/12
/13

Compozitorul grec Mikis Theodorakis, autorul coloanei sonore a filmului "Zorba Grecul", a fost internat la Atena din cauza unei infecţii respiratorii.

24
/12
/13

Violenta din cinematografie îngrijorează autoritățile americane. Acestea au iniţiat o anchetă cu scopul de a determina dacă cineastii de la Hollywood au o anumită responsabilitate faţă de masacrele comise recent în Aurora (Colorado) şi Newtown (Connecticut).

23
/12
/13

România este una dintre primele ţări în care „Nymphomaniac“, filmul lui Lars von Trier, va intra imediat după lansarea oficială din Copenhaga (Danemarca), programată pe 25 decembrie. Nymphomaniac va rula pe ecranele româneşti în două părţi: Nymphomaniac Volumul 1 - din 17 ianuarie 2014, iar din 7 februarie 2014 va intra Nymphomaniac Volumul 2. Asta în timp ce în cinematografele din SUA şi UK va avea premiera în martie (Vol. 1) şi în aprilie 2014 (Vol. 2).

22
/12
/13

A rămas celebru pentru filmele sale (printre care ,,Lawrence of Arabia”, foto sus), pentru stilul de viață excentric - condimentat cu alcool și cu jocuri de noroc - și pentru franchețea cu care le răspundea jurnaliștilor. Peter O'Toole a murit săptămâna trecută, la 81 de ani.