Anim’est sărbătoreşte Ziua Internaţională a Animaţiei printr-un program special
https://www.ziarulmetropolis.ro/animest-sarbatoreste-ziua-internationala-a-animatiei-printr-un-program-special/

Fanii filmelor de animaţie vor avea parte de „un cadou” de Ziua Internaţională a Animaţiei, fiind invitaţi la un program special compus din filmele câştigătoare ale celei de-a şaptea ediţii a celui mai important festival de film de animaţie din România, Anim’est. Evenimentul, care va avea loc duminică, începând cu ora 18,00, în Club Control, […]

Un articol de Andrada Văsii|25 octombrie 2012

Fanii filmelor de animaţie vor avea parte de „un cadou” de Ziua Internaţională a Animaţiei, fiind invitaţi la un program special compus din filmele câştigătoare ale celei de-a şaptea ediţii a celui mai important festival de film de animaţie din România, Anim’est.

Evenimentul, care va avea loc duminică, începând cu ora 18,00, în Club Control, prezintă filmele „Oh Willy…”, câştigătorul Trofeului Anim’est, „Tatăl” – premiul pentru Cel mai bun Film de Scurt Metraj, „Bendito machine IV” şi „Despre uciderea porcului” – menţiuni speciale ale juriului pentru Film de Scurt Metraj, „Roire”, premiul pentru Cel mai bun Film Studenţesc, „Hunger” – premiul pentru Cel mai bun Film Românesc, „O zi anunţată” – premiul pentru Cel mai bun Film din secţiunea Balkanimation, „Have you seen my sister Evelyn” – premiul pentru Cel mai Bun Videoclip”, „Fish Face” – premiul pentru Cel mai bun Clip Publicitar, „Cheia lipsă” – premiul Publicului şi „Crăciun cu Clopoţel” – premiul pentru Cel mai Bun Film de Scurt Metraj din secţiunea Minimest.

Accesul publicului la toată seria de scurtmetraje este liber.
La Cluj, Anim’est va avea loc în 26-28 octombrie, iar la Chişinău, festivalul se va desfăşura în 1-4 noiembrie.

Sursa: Agerpres

14
/07
/14

Ajunsă la cea de-a treia ediție, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mică din Sibiu, al șaptelea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 15 - 20 iulie. 

13
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Geniul uriaşei actriţe Maria Ventura a dus gloria românească în lume. Ea a construit un teatru în România şi a întemeiat o şcoală de teatru în Franţa; a trăit în preajma faimoasei Sarah Bernhardt și a murit acum 60 de ani.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.

11
/07
/14

„Călători prin manuscris”, expoziția organizată de Muzeul Națională de Artă (MNAR) la parterul Galeriei Naționale până pe 31 august, are meritul inedit de a aduce în realitate o metaforă pe care suntem obișnuiți să o considerăm doar atât, o metaforă: plimbarea printre filele unei cărți.

11
/07
/14

Teatrul Odeon a încheiat seria de spectacole-lectură din cadrul proiectului FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE - proiect câştigător al programului Cultura 2007-2013, care urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România.