Antonio Banderas va fi Pablo Picasso în două roluri diferite
https://www.ziarulmetropolis.ro/antonio-banderas-va-fi-pablo-picasso-in-doua-roluri-diferite/

Antonio Banderas îl va interpreta pe Pablo Picasso în serialul de televiziune despre viaţa pictorului (proiectul National Geographic „Genius”) şi într-un film care prezintă perioada de 33 de zile în care artistul a lucrat la tabloul „Guernica”. Antonio Banderas şi Pablo Picasso s-au născut în acelaşi oraş din Spania, Málaga.

Un articol de Petre Ivan|12 februarie 2018

„Genius Picasso” va avea 10 episoade şi va fi realizat de Ron Howard, iar filmul (Guernica 33 Days) va fi regizat de Carlos Saura, care va contribui şi la scenariu.

Banderas, în vârstă de 57 de ani, a spus că se aşteaptă să fie criticat pentru interpretarea pictorului. „Cu cineva ca Picasso, indiferent de cât de bine interpretezi, vei fi criticat”.

Antonio Banderas a povestit că a cunoscut-o pe fiica lui Picasso, Paloma, atunci când a ajuns pentru prima dată în Los Angeles, iar ea i-a spus că vorbeşte cu acelaşi accent ca tatăl ei. Actorul a mai spus că petrece cinci ore pe zi la machiaj, înainte de a începe filmările.

Serialul, care va fi difuzat de National Geographic Channel, filmat parţial în Budapesta, nu prezintă cronologic viaţa pictorului. „Mergem înainte şi înapoi prin evenimentele din viaţa lui. Începem cu bombardamentul din Guernica”, a mai mărturisit Banderas, care consideră că cea mai mare provocare în interpretarea lui Picasso este aceea de a reuşi să îl înţeleagă pe artist, atât cu privire la alegerile sale politice şi artistice, cât şi la relaţiile pe care le-a avut cu femeile din viaţa sa.

Pentru a se documenta, Banderas a vorbit şi cu nepotul artistului, Olivier Widmaier, care va publica în martie cartea „Picasso: An Intimate Portrait”. Actorul spaniol a rămas implicat şi în proiectul lui Saura, filmul „Guernica 33 Days”, amânat timp de peste şase ani.

Guernica 33 Days este complet diferit faţă de serial. Este dedicat tabloului «Guernica», a modului grandios în care a reprezentat violenţa şi războiul civil. Carlos Saura vrea să se îndepărteze de realism şi să facă o pictură în sens propriu. Sunt interesat de acest proiect şi încă este posibil să lucrez la el. – Antonio Banderas.

 

Potrivit imdb.com, episodul „Picasso: Chapter One” din proiectul „Genius” va avea premiera în aprilie

Foto: Antonio Banderas, Genius, Pablo Picasso – facebook

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.