Apel de proiecte FILM + pentru tinerii cineaști
https://www.ziarulmetropolis.ro/apel-de-proiecte-film-pentru-tinerii-cineasti/

Film +, programul alternativ de susţinere a producţiilor cinematografice independente cu buget redus, lansează apelul de proiecte pentru cea de-a 4-a ediţie. Programul Film + se adresează tinerilor realizatori de film din România, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova cu un proiect de scurtmetraj sau lungmetraj în derulare, care au nevoie de consultanţă şi sprijin, indiferent de stadiul în care se află proiectul.

Un articol de Petre Ivan|24 iunie 2019

Film +, laboratorul de lucru, consultanță și sprijin, invită tinerii realizatori de film de scurtmetraj și lungmetraj din România și din regiune să aplice la cea de-a patra ediție a programului.

Aceștia își pot înscrie proiectele prin completarea formularelor online de pe http://film-plus.ro/despre-film-plus/cum-aplic/,  indiferent de genul acestora (ficțiune, animație, documentar, experimental) și stadiul în care se află la momentul aplicației (dezvoltare de scenariu, producție, post-producție).

Film + pune la dispoziția aplicanților resurse fizice, precum și expertiza îndrumătorilor și a partenerilor pentru susținerea proiectelor selectate, după cum urmează:

  • Film + Dezvoltare – proiectele selectate pentru acest modul vor beneficia de îndrumare și consultanță pentru dezvoltarea scenariului și pregătire pentru etapa de producție. Proiectele care necesită sprijin pentru această etapă pot fi înscrise până la data de 12 iulie 2019.
  • Film + Producție – pentru proiectele ce au nevoie de sprijin și consultanță pentru filmare și producție (regie, imagine, sunet, în funcție de nevoile specifice ale proiectului), precum și acces la resurse fizice precum echipamente locații de filmare, completarea echipei și altele, data limită de înscriere este 1 august 2019.
  • Film + Work -in-Progress – realizatorii de film selectați în această etapă vor primi sprijin pentru finalizarea proiectelor, beneficiind de consultanță specifică etapei de post-producție artistică sau tehnică, în funcție de nevoile fiecărui proiect (montaj, post-procesare, imagine, sunet, efecte speciale, grafică etc), precum și acces la resurse fizice (studio de sunet, de procesare imagine, grafică etc). Data limită pentru înscrierea proiectelor pentru această etapă este 23 august 2019.

Programul FILM+ a fost inițiat în anul 2016 de o echipă de tineri cineaști, formată din regizorul Paul Negoescu, producătoarea Anamaria Antoci, directorul de imagine Ana Drăghici și Alex Trăilă, consultant în cinematografie și audiovizual, cu scopul de a reuni resurse și expertiză în cadrul unei platforme de colaborare ce vine în sprijinul realizatorilor de film.

„FILM+ a apărut ca să suplinească veriga lipsă dintre școala de film, fie ea instituționalizată sau autodidactă, și industria de film din România. Apoi am observat că această verigă lipsește nu doar României ci și țărilor din jur așa c-am decis să ne extindem și-n Moldova, Bulgaria și Serbia.”, declară regizorul Paul Negoescu.

Prin edițiile anterioare, Film + a susținut dezvoltarea a peste 30 de scurtmetraje și a oferit tinerilor realizatori de film ocazia de a participa, în cadrul secțiunii Film + Pop-Up, la workshop-uri și masterclass-uri susținute de cineaști consacrați precum Corneliu Porumboiu și Radu Jude.

Programul este inițiat de Asociația Graphis 122 și implementat alături parteneri și specialiști implicați în programul de mentorat.
Cea de-a patra ediție este co-finanțată de către programul Europa Creativă – MEDIA al Comisiei Europene,  Administrația Fondului Cultural Național* și Centrul Național al Cinematografiei

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Foto: Apel de proiecte FILM + – facebook

 

 

 

 

 

 

 

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.