Aplicație de vizionare spectacole și evenimente de la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/aplica%c8%9bie-de-vizionare-spectacole-%c8%99i-evenimente-de-la-opera-comic%c4%83-pentru-copii/

În câteva zile, Opera Comică pentru Copii inovează încă odată în domeniul programelor interactive pentru copii şi introduce, la cererea publicului, prima aplicaţie de vizionare a  spectacolelor şi a evenimentelor produse de instituţie.

Un articol de Petre Ivan|20 martie 2020

Opera Comică pentru Copii s-a aliniat măsurilor luate de autoritatea noastră, Primăria Municipiului București, și credem că acestea reprezintă cele mai bune variante de prevenție pe care le putem adopta. Din responsabilitate față de miile de spectatori mici și mari care ne-au trecut pragul în ultimii ani, am adoptat încă din primul moment o strategie de difuzare online pe pagina de Facebook a instituției a unor emisiuni, ateliere și chiar spectacole LIVE. Weekendul trecut am avut două reprezentații cu distribuții diferite ale celei mai recente premiere de operă, ,,Cenușăreasa” de G. Rossini, în regia maestrului Cristian Mihăilescu și ,,6 mâini și un pian”, concert-lecție susținut de Trio Equilibrium. De asemenea, în fiecare dimineață din timpul săptămânii, am învățat să plantăm cu ,,Micul Grădinar”,  am învățat să ne petrecem mai bine timpul cu jocurile din ,,Magazinul OCC”, am descoperit câteva dintre secretele unui machiaj de scenă, și ne-am relaxat cu artiștii noștri la interviurile nonconformiste din rubrica ,,Zâmbete la OCC„. În același timp, coordonatorii Atelierelor Micul Artist au ținut lecții online pentru fiecare dintre cele 32 de ateliere în parte, astfel încât cei aproape 1000 de copii înscriși să nu își întrerupă activitatea și să mențină legătura cu mentorii de care sunt atât de atașați.

Ne-am bucurat să constatăm că transmisiunile au ajuns la aproape 500.000 de spectatori din țară și străinătate, ceea ce ne onorează peste măsură și ne obligă să continuăm. 

Premieră LIVE și cel mai jucat spectacol de la OCC

Pe 21 martie, de la ora 17, vom debuta prin a transmite online, o premieră: spectacolul de balet, ,,Scufița Roșie”, la Sala UnderGrant, debutul regizoral pentru Andreea Soare, una dintre cele mai talentate și inspirate balerine ale Operei Comice pentru Copii.

Pe 22 martie, tot de la ora 17, vom transmite înregistrarea celei mai celebre opere pentru copii a tuturor timpurilor, ,,Hansel și Gretel”, cel mai jucat spectacol de operă la Opera Comică pentru Copii, cu 53 de reprezentații în cei 5 ani de la premieră.

Toate cele de mai sus, plus alte spectacole din repertoriul Operei Comice pentru Copii și programe în premieră: ,,Povești cu Felicia”, ,,Fabule cu Nino”, ,,În spatele cortinei”, ,,Filme de 10” și altele, vor putea fi vizionate zi de zi de către copii și părinți deopotrivă, prin intermediul aplicației care va fi disponibilă în cel mai scurt timp. Abonamentul lunar va fi de doar 30 de lei și va oferi acces nelimitat pentru fiecare familie la toată biblioteca noastră de spectacole și programe. Astfel, spectatorii din țară și din străinătate se vor putea bucura de evenimentele de la OCC, ca și cum ar fi alături de noi.

Mai mult, am adoptat și ,,gift subscribe”, un fel de  ,,bilet în așteptare” pentru aplicația pe care o vom lansa, astfel încât, dacă doriți să oferiți unor oameni care nu-și pot permite să vizioneze spectacolele, să o puteți face ușor. La fel ca la ,,biletele în așteptare”, Opera Comică pentru Copii va dubla suma, astfel încât să existe doi beneficiari la fiecare ,,abonament online” oferit de spectatorii generoși.

„Știm că această platformă nu va putea înlocui atmosfera minunată din sălile de spectacol, din foaier, din curtea și din atelierele noastre, dar promitem să revenim cât de curând va fi posibil și abia așteptăm să vă revedem cu mic, cu mare la Opera Comică pentru Copii!

Până atunci, ne dorim să ținem legătura ONLINE și sperăm să duceți vestea mai departe, astfel încât să aducem bucurie în cât mai multe case ale românilor din țară și străinătate, în aceste vremuri de încercare și curaj”, a declarat Felicia Filip, managerul instituției.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei

Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către

soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii încearcă să-i apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole

de calitate – operă, balet, musical, concerte – lecție, operetă, teatru muzical, cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, ,,Atelierele Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, ,,În Spatele Cortinei”, ,,Escape Room”, ,,Games Room”, ,,Petrecere de ziua de naștere”, ,,Aventura parc”, ,,Abonamente”, ,,Voluntariat” etc.

P.S. Mulțumim tare mult spectatorilor care au achiziționat VOUCHERE valorice pe care le pot utiliza oricând pe parcursul anului și să le transforme în bilete la spectacolele sau programele noastre. Astfel, ne puteți ajuta să păstrăm un nivel bun al încasărilor și să menținem buna funcționare a instituției, chiar și în aceste vremuri. Vouchere, bilete în așteptare și bilete la spectacolele viitoare sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

17
/09
/15

Ediţia #10 a eXplore festival - Bucharest International Contemporary Performance Festival se va desfăşura la WASP – Working Art Space and Production în perioada 18 septembrie – 15 noiembrie. Festivalul încurajează schimbul de experienţă şi promovarea tinerilor artişti prin spectacole, performance-uri, prezentări work-in-progress, workshop-uri, lecture-uri şi proiecţii de filme de artă.

15
/09
/15

"Când am primit această vioară, mi-am propus să o duc în faţa fiecărui român, să o port prin toată ţara, pentru că este un Stradivarius al nostru, al tuturor.” - Alexandru Tomescu. Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi artişti români împlineşte, astăzi, 39 de ani.

15
/09
/15

Cel mai proaspăt şi dinamic festival de jazz îi aşteaptă pe iubitorii muzicii între 13 și 15 noiembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. Dacă săptămâna trecută am rupt misterul anunţându-i pe Ambrose Akinmusire Quartet şi Miroslav Vitouš & Emil Viklicky , astăzi continuăm cu două grupuri care redefinesc termenul de inovaţie muzicală. Ludici, cameleonici sau virtuozi, invitaţii de sâmbătă vor fi greu de uitat.

14
/09
/15

Zilele Bucureștiului fac orașul să pulseze. Între 18-20 septembrie, te invităm să descoperi și să te bucuri de un București plin de viață, unde iubitorii de cultură urbană se vor delecta cu primul festival de muzică alternativă din oraș - SOUND & VISION, iar noaptea de 19 spre 20 septembrie va radia de energie datorită unui eveniment unic în care arta și tehnologia se unesc spre delectarea publicului – Noaptea Albă a Bucureștiului.

13
/09
/15

A X-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo are loc între 30 octombrie și 16 noiembrie 2015, la București, Arad, Cluj și Iași. Abonamentele pentru concertele festivalului din București sunt disponibile la prețuri promoționale până pe 28 septembrie.

10
/09
/15

Fascinanta lume vieneză se va deschide și în acest an publicului din România prin intermediul unui spectacol 100% vienez – Christmas in Vienna. Pentru al șaptelea an consecutiv, Strauss Festival Orchestra Vienna, dirijată de maestrul Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser, va susține un amplu turneu în România, care va începe pe 9 decembrie în Timișoara și se va încheia pe 19 decembrie, la Sala Palatului din capitală.

10
/09
/15

3 zile și 3 nopți de muzică - Balkanik Festival, la Grădina Uranus și The Ark / Cea de-a cincea ediţie Balkanik Festival își deschide porțile în acest weekend, 11 – 13 septembrie, la Grădina Uranus și The Ark, din București.

09
/09
/15

Ambasada României din Paris va găzdui pe 13 octombrie 2015 un recital al tânărului tenor George Ionuţ Vîrban. Câştigător al Premiului Radio România Cultural la concursul internaţional de canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”, George Ionuţ Vîrban a fost şi cel el mai tânăr invitat la Promenada Operei de pe 29 august.

07
/09
/15

Televiziunea Română continuă şi în această săptămână să aloce spaţii importante Festivalului Internaţional George Enescu. Este o săptămână în care publicul care nu poate fi prezent în sălile de concerte, să urmărească prin intermediul TVR, pe micul ecran sau online, mari orchestre ale lumii precum: London Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică din San Francisco, Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Bremen, Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra sau Orchestra de Cameră din Paris.

07
/09
/15

Spectacolul „Un minut de dans sau Uf!“ marchează 50 ani de la debutul lui Gigi Căciuleanu pe scena Teatrului Mic. Creaţia coregrafică este dedicată călăuzei sale spirituale şi artistice, profesoarei Miriam Răducanu sau‘Măiastra’ (aflată în sală la reprezentaţia din 05 septembrie 2015!).

07
/09
/15

“Adevărul este că în acele momente în care un artist păşeşte pe scenă nu se gândeşte la nimeni şi nimic. Este el împreună cu Dumnezeu şi cu ceea ce ştie că va trebui să interpreteze, să convingă, să dăruiască. Dacă te-ai lăsa copleşit de emoţii şi nu te-ai controla, ai leşina pe loc.” - Angela Gheorghiu. Soprana română împlineşte, astăzi, 50 de ani.