Apolodor, o nouă premieră la Teatrul Țăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/apolodor-o-noua-premiera-la-teatrul-tandarica/

Teatrul Țăndărică vă invită în data de 24 mai 2019, ora 19:00 la premiera spectacolului ”Apolodor” (inspirat de versurile lui Gellu Naum) în regia Silviei Roman, proiect câştigător al concursului, SALT, platforma care susţine artiştii emergenţi din domeniul teatrului de animaţie şi vizual, prin realizarea şi producţia de la idee la spectacol a proiectelor propuse.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2019

Spectacolul ”Apolodor” de la Teatrul Țăndărică are la bază versurile lui Gellu Naum, celebru poet, prozator și dramaturg român, în care este ilustrată povestea un pinguin de la circ, căruia a început să îi fie dor de ,,frații săi din Labrador”, parafrazându-l pe autorul cărții, pornind în aventura vieții lui spre casa natală.

Supus unui drum greu, trecând prin multe primejdii și situații limită care țin publicul spectator în suspans, Apolodor reușește să ajungă la familia sa. Ce se întâmplă după ce ajunge în ținuturile înghețate și ce mai pățește micul nostru prieten, veți afla la Teatrul Țăndărică.

Regizoarea Silvia Roman, împreună cu echipa de creație a acestui spectacol, reușește să surprindă momentele cheie ale poveștii,  scoțând  în evidență stările schimbătoare ale micului pinguin, in funcție de probele la care este supus. Gândirea în amănunt a fiecărui tablou, împreuna cu decorul, muzica și coregrafia contemporan gândite, atrag spectatorul în poveste, trăind  fiecare moment alături de micul ,,fugar” care îşi caută originile.Apolodor

O poveste  care aduce zâmbetul pe chipul oricărui copil, montarea spectacolului fiind gândită într-un registru umoristic, dar în același timp totul fiind tratat foarte serios.

Iuliana Vâlsan, care semnează scenografia, a gândit decorul într-o cheie contemporană, astfel încât Apolodor, ajutat de actorii mânuitori, să poată transmite starea sufletească și emoțiile, cât mai aproape de realitate.

Regie: Silvia Roman

Scenografie: Iuliana Vîlsan

Muzică: Bogdan Balea

Mișcare scenică: Andreea Belu

Distribuție: Olga Bela, Ana Maria Bălescu, Mona Toncu, George Simian, Ștefan Craiu, Robert Trifan, Florin Mititelu, Dan Codreanu

Fot0: Apolodor – facebook

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.