Aprilie vine cu „Uși Deschise” UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/aprilie-vine-cu-usi-deschise-unatc/

În perioada 7-9 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti organizează cea de-a XXIII-a ediţie a Uşilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 şi Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

Un articol de Liliana Matei|30 martie 2022

După cei doi ani de restricții cauzate de contextul pandemic, ediția actuală a Ușilor Deschise UNATC are bucuria de a se reîntoarce la tradiția întâlnirilor față în față și a interacțiunii directe cu publicul. Timp de trei zile, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” își deschide larg porțile și invită pe toți cei interesați de programele sale de studiu să experimenteze pe viu viața de student și de membru deplin al acestei comunități artistice și universitare.

Cei care își doresc o carieră artistică în domeniul teatral, cinematografic sau media vor putea participa la ateliere sau cursuri deschise de actorie, regie, imagine, fotografie, coregrafie, multimedia, păpuși-marionete, sunet și montaj etc. În program nu vor lipsi proiecții de film, spectacole întregi, un flashmob realizat de studenții UNATC, precum și multe altele.

Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) este o instituţie publică de învăţământ superior recunoscută pe plan internațional. Prin programele sale care pun accentul pe cercetare, inovație, diversitate și interdisciplinaritate, universitatea le oferă studenților oportunitatea de a se specializa în domeniul teatrului și filmului, precum și în domenii mixte, la nivel de licență, masterat și doctorat.

UNATC nu s-a lăsat blocată de restricțiile pandemice și, în paralel cu activitatea universitară de profil, a desfășurat în ultimii doi ani un amplu proiect de renovare și modernizare a sediilor sale, devenind parte activă a procesului educațional artistic și oferind unul din cele mai imersive spații academice din Europa.

Programul complet al evenimentului va fi public pe www.unatc.ro și pe rețelele de socializare ale UNATC. Participarea este gratuită.

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!