Aproximativ 34.000 vizitatori la cea de-a cincea ediție Art Safari București
https://www.ziarulmetropolis.ro/aprox-34-000-vizitatori-la-cea-de-a-cincea-editie-art-safari-bucuresti/

Bilanţul de vizitare al Pavilionului de Artă Bucureşti Art Safari, eveniment unic ca amploare, concept şi structură dedicat artei româneşti, aflat sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, indică 33.946 vizitatori ce i-au trecut pragul în cele 10 zile de desfăşurare.

Un articol de Liliana Matei|28 mai 2018

Art Safari 2018 a atras cu aproximativ 22% mai mulți vizitatori decât ediția precedentă din mai 2017 (când a fost vizitat de 27.784 persoane). Dintre aceștia, 2.163 au fost copii ce au vizitat Pavilionul fie cu familia fie cu instituțiile de învățământ (16 școli publice și private), iar 1.061 copii au participat la atelierele de creație organizate de Art Safari Kids. La evenimentul de deschidere din seara de joi, 10 mai, au participat 2.719 invitați.

Ediția aniversară Art Safari București a avut drept partener principal Primăria Municipiului București, prin Creart, și a fost concepută sub forma unui muzeu temporar, care a găzduit opere de artă românească de patrimoniu și contemporană, inclusiv reprezentații artistice de tip performance. Lucrările, asigurate pentru o valoare globală de aprox. 10 milioane de euro, au provenit din muzee românești și străine, printre care și Muzeul Pompidou și Muzeul Louis Vuitton Fondation din Paris, dar și din importante colecții precum colecția BCR și RA-APPS, iar o parte dintre lucrările de artă contemporană au fost create special pentru a fi expuse la Art Safari București 2018.

Cea mai valoroasă lucrare din cadrul Art Safari 2018 a fost „Bust de copil”, o sculptură semnată de Constantin Brâncuși, asigurată pentru aprox. 1 milion de euro, care aparține unui tânăr colecționar român.

Conceptul arhitectural al pavilionului expozițional a aparținut arhitectului Attila Kim, comisarul României la Bienala de Veneția – edițiile 2016 până în prezent, iar structura pavilionară, specifică acestui tip de evenimente de artă contemporană în străinătate, inexistentă la o asemenea complexitate în țară, a fost importată din Germania.

Printre partenerii evenimentului s-au numărat: Institutul Cultural Român, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Culturii și Identitătii Naționale, Palatul Primăverii-Casa Ceaușescu, BCR, Glo, Metropolitan Life, Bang & Olufsen, Policolor, Coco Rico, Dedeman, DHL, Kronospan, Welde, 5 to Go, Aqua Carpatica, Life Art, Media Trust, Cramele Recaș, Arhart, Comtesse du Barry și Florăriile Iris. Mai multe detalii pe site-ul www.artsafari.ro.

Foto: Art Safari

30
/05
/23

Cele 10 documentare din programul primei ediții LYNX Festival sunt deja sold-out, cu două zile înainte de începerea evenimentului. În perioada 1 – 5 iunie, la Brașov, pasionații de film și natură se vor putea delecta cu un program complex și complet de proiecții, vernisaje și expoziții de fotografie, activități în natură, masterclass-uri cu invitați internaționali, întâlniri cu artiști locali și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și alte evenimente-surpriză.

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.

19
/05
/23

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București anunță noul sezon expozițional care va fi inaugurat joi, 25 mai 2023. Cu o puternică prezență internațională (în trei dintre cele șapte spații expoziționale, precum și în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters.