ArCuB transformă Piaţa George Enescu într-o grădină muzicală
https://www.ziarulmetropolis.ro/arcub-transforma-piata-george-enescu-intr-o-gradina-muzicala/

Muzică de calitate, artişti cu nume sonore, atmosferă elegantă şi un repertoriu bogat, se reunesc în două dintre cele mai mari evenimente organizate de ArCuB: Bucharest Music Film Festival (BMFF) şi ArCuB Live Open Air-Jazz, Blues & More.

Un articol de Andrada Văsii|15 iunie 2013

Muzică de calitate, artişti cu nume sonore, atmosferă elegantă şi un repertoriu bogat, se reunesc în două dintre cele mai mari evenimente organizate de ArCuB: Bucharest Music Film Festival (BMFF) şi ArCuB Live Open Air-Jazz, Blues & More.

Timp de trei săptămâni, farmecul muzicii clasice şi elita jazz-ului internaţional vor cuceri audienţa în Piaţa George Enescu. Special amenajat pentru întâmpinarea melomanilor şi a iubitorilor de artă, între 21 şi 30 iunie, generosul spaţiu din vecinatatea Ateneului Român se transformă într-o inedită „grădină muzicală“.

Muzica clasică adusă în stradă

La cea de-a VIII-a ediţie a BMFF, ArCuB le propune  tuturor participanţilor zece zile de bucurie şi relaxare printr-un maraton al muzicii clasice: creaţiile marilor compozitori Dvořák, Ceaikovski, Rachmaninov, Mozart şi, bineînţeles, George Enescu – în interpretarea unor celebri artişti autohtoni şi internaţionali (Tiberiu Soare, Alexander Balanescu, Marco di Sapia, Judith Halasz, Benoit Fromanger, Jin Wang, Matthew Polenzani, Wendy Bryn Harmer, Kate Lindsey etc.)

Nu lipsesc nici recitalurile lirice, proiecţiile cinematografice (documentare, spectacole de operă şi coregrafie). Păstrând frumoasa tradiţie a festivalului, publicul este invitat în fiecare seară la Ora de dans, pe ritmuri de vals, polka sau menuet. În ultima seară, cei prezenţi vor beneficia de două mari surprize: concertul susţinut de membrii Orchestrei Spirit of Viena, invitaţi speciali ai festivalului, precum şi extragerea premiilor pregătite publicului meloman.

Pentru iubitorii de jazz

Între 3 şi 7 iulie, iubitorii de jazz, şi nu numai, sunt invitaţi la concertele unor trupe de marcă din România, Germania, Marea Britanie, Olanda şi Statele Unite ale Americii. După  succesul înregistrat anul trecut, la prima ediţie, ArCuB Live Open Air-Jazz, Blues & More,  aduce anul acesta  în  faţa spectatorilor artişti  de talie mondială, precum James Carter sau Tomasz Stańko, care vor susţine recitaluri live în premieră la Bucureşti.

Vă aşteaptă o vară fierbinte, în care vă veţi delecta cu acordurile mereu cuceritoare ale Valurilor Dunării, dar şi cu ritmuri de jazz încântătoare!

Info:

Accesul este gratuit.

Foto credit: ArCuB

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.