Arhitectul brazilian Oscar Niemeyer a murit la varsta de 104 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/arhitectul-brazilian-oscar-niemeyer-a-murit-la-varsta-de-104-ani/

Arhitectul brazilian Oscar Niemeyer, care a conceput unele dintre cele mai celebre clădiri ale secolului al XX-lea, a murit miercuri, într-un spital din Rio de Janeiro, la vârsta de 104 ani.   O slujbă în memoria sa va avea loc la palatul prezidenţial din Brasilia joi, ca urmare a unei decizii luate de preşedintele brazilian […]

Un articol de Andrada Văsii|6 decembrie 2012

Arhitectul brazilian Oscar Niemeyer, care a conceput unele dintre cele mai celebre clădiri ale secolului al XX-lea, a murit miercuri, într-un spital din Rio de Janeiro, la vârsta de 104 ani.

 

O slujbă în memoria sa va avea loc la palatul prezidenţial din Brasilia joi, ca urmare a unei decizii luate de preşedintele brazilian Dilma Rousseff, informează bbc.co.uk.

„Brazilia şi-a pierdut unul dintre genii. Este o zi în care plângem moartea sa. Este o zi în care sărbătorim viaţa sa”, a transmis Rousseff într-un comunicat remis familiei arhitectului.

De asemenea, primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a instituit trei zile de doliu în localitatea natală a lui Niemeyer.

 

 

Sursa: Mediafax

06
/12
/13

12 Years a Slave, regizat de Steve McQueen, a fost desemnat filmul anului 2013 în Topul 10 al revistei Rolling Stone, după ce, marţi, cineastul american a primit, pentru aceeaşi peliculă, titlul de cel mai bun regizor din partea New York Film Critics Circle.

06
/12
/13

MEMORIA CULTURALĂ Pe 12 decembrie se împlinesc 30 de ani de la moartea lui Amza Pellea. Sanda Toma, partenera sa de scenă, scria în decembrie 1983, în revista Teatrul, un text prin care-și lua adio (nu „adio”, ci numai „la revedere”) de la actorul care a fost „întotdeauna egal cu el însuși, prietenos și cald ca o zi luminoasă de vară”.

05
/12
/13

CRONICĂ DE FILM „Majordomul”, în regia lui Lee Daniels, este un film croit pe placul Academiei Americane, dar şi al unui public dornic de poveşti motivaţionale. Transpunerea vizuală a scenariului este, însă, cât se poate de convenţională.