Arhitectul Ștefan Dorin Adam invitatul primei conferințe speciale FITS și TNRS din 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/arhitectul-stefan-dorin-adam-invitatul-primei-conferinte-speciale-fits-si-tnrs-din-2020/

Recent întors la Sibiu din Statele Unite ale Americii, unde a participat la ediţia 2020 a celui mai important congres de artele spectacolului din lume, organizat de International Society for the Performing Arts (ISPA), Constantin Chiriac îl are invitat la Sibiu, în cadrul primei conferinţe speciale FITS şi TNRS din acest an, vineri, 24 ianuarie, pe arhitectul Ștefan Dorin Adam.

Un articol de Liliana Matei|20 ianuarie 2020

Conferința va avea ca temă spațiile comunităților, dialogul punând accentul pe creativitate, în definirea acestor spații. Evenimentul va avea loc la Habitus, de la ora 18:00, intrarea publicului fiind liberă.

Ștefan Dorin Adam, născut în anul 1976 la Alba Iulia, este arhitect, fondator al biroului de arhitectură Mânadelucru și conferențiar doctor arhitect la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București. Proiectele Mânadelucru (www.manadelucru.ro) acoperă o tematică funcțională foarte largă: locuințe colective și individuale, spitale, clădiri culturale și de educație, reconversii și intervenții pe clădiri de patrimoniu, amenajări interioare și design de obiect. Această diversitate a biroului de arhitectură a făcut ca o mare parte din proiectele coordonate de Ștefan Dorin Adam să se desfășoare la confluența arhitecturii cu artele plastice sau artele spectacolului, ele constituindu-se în instalații de arhitectură care problematizează sensul locuirii și valoarea comunităților locale, atrăgând atenția asupra fragmentelor orașului și diversității răspunsurilor când arhitectura nu se exprimă pe sine.

Multe din aceste proiecte au câștigat premii de arhitectură naționale și internaționale. Ștefan Dorin Adam desfășoară o susținută activitate academică – a fost invitat să susțină conferințe și prezentări în alte școli de arhitectură sau la congrese –, fiind implicat în coordonarea concursurilor de arhitectură și a atelierelor de proiectare din cadrul UAUIM. În prezent, Ștefan Dorin Adam este, de asemenea, membru al OAR (unde a activat, în diverse mandate, și în cadrul consiliului director), precum și curatorul unor expoziții ale Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?