Art Safari Kids în Palatul Pinacotecii din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/art-safari-kids-in-palatul-pinacotecii-din-bucuresti/

Art Safari Kids, programul educaţional al Pavilionului de Artă București – Art Safari, invită copiii să se bucure de artă pe înţelesul lor şi să-i descopere pe marii pictori români.

Un articol de Liliana Matei|2 martie 2020

În perioada 15-24 mai, micii artiști cu vârste între 3 și 12 ani vor avea șansa să admire creația marilor pictori români Gheorghe Petrașcu și Sabin Bălașa, să se bucure de instalații de artă interactive și să-și dezvolte creativitatea în cadrul a numeroase ateliere. Cea de-a 7-a ediție Art Safari, eveniment aflat sub patronajul Primăriei Municipiului București are loc în Palatul Pinacotecii din centrul istoric al Capitalei.

„Art Safari Kids cuprinde ateliere zilnice de creație pentru toată familia, ateliere de pictură dedicate pictorilor români, ateliere de bandă desenată cu supereroi, ilustrație în acuarelă, modelaj în lut, pictură pe sticlă, colaj, ceramică, toate activitățile fiind adaptate în funcție de vârsta copiilor. Pe lângă atelierele de creație, copiii vor beneficia și de tururi ghidate gratuite în cadrul Art Safari, pe un traseu redesenat pentru ei. Art Safari Kids este o componentă vitală în cadrul Art Safari București – creștem aici viitoare generații iubitoare de artă. Ne bucurăm că reușim să le captăm atenția – de la an la an, micii vizitatori care ne trec pragul sunt tot mai mulți, iar Pavilionul de artă București, eveniment susținut de Primăria Municipiului București, a oferit tururi ghidate unui număr de peste 7.000 de copii” – Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București – Art Safari.

10 zile pline de artă în centrul istoric al Capitalei

Palatul Pinacotecii, în care va avea loc Art Safari, este o clădire emblematică pentru strada Lipscani, care a fost construit între anii 1882-1889. Colecția Pinacotecii Bucureștiului însumează peste 2500 de lucrări de pictură românească, 402 lucrări de sculptură și peste 2000 de lucrări de grafică.

Anul acesta, Art Safari București va oferi în premieră națională o expoziție Guerrilla Girls (SUA), grup celebru a cărui artă a făcut înconjurul lumii. Printre noutăți se numără și o expoziție dedicată lui Sabin Bălașa, pictor contemporan celebru în anii ’80-’90, care a fascinat audiența cu nuanțele de albastru și personajele de basm. Pavilionul Muzeal invită publicul să redescopere opera lui Gheorghe Petrașcu, unul dintre cei mai importanți maeștri ai artei românești de început de secol XX, iar Pavilionul Central va fi dedicat Școlii de la București – artei contemporane din Capitală, începând cu anii ’90.

Biletele la Art Safari Kids pot fi achiziționate pe tickets.artsafari.ro.

16
/04
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] este un proiect de recuperare a producției culturale queer din ultimii 20 de ani, care se axează pe trei direcții: arte vizuale, arte performative și literatură. TRIUMF AMIRIA este un efort de diseminare extinsă a culturii queer locale, care își propune în același timp să identifice mai multe direcții pentru viitorul producției culturale queer.

16
/04
/21

SoNoRo Interferenţe, programul educativ al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, ajunge în 2021 la 15 ani de existență. Anul acesta vor fi acordate în premieră burse pentru cursuri de canto, muzica de cameră cu voce fiind una dintre perlele repetoriului muzical clasic. Astfel, elevii și studenții la canto vor avea șansa de a participa la acest program, alături de colegii care studiază un instrument.

16
/04
/21

Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi., orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale – Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale.

16
/04
/21

Competiția ediției de anul acesta a festivalului One World România, care se va desfășura fizic la București între 21 și 30 mai, și online între 31 mai și 6 iunie, cuprinde cele mai incitante 9 filme din selecția de anul acesta, ce vor fi evaluate de două jurii: unul format din profesioniști din industria internațională de film, și celălalt din liceeni din toată țara. Premiul Juriului Internațional este în valoare de 1000 euro și va fi oferit regizorului câștigător cu sprijinul Institutului Cultural Român.

16
/04
/21

Spectacolul va fi transmis online duminică, 18 aprilie, începând cu orele 19:00. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 21 aprilie, orele 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 18 aprilie, orele 19:00.

14
/04
/21

Timp de treizeci și trei de săptămâni, în fiecare zi de marți, ora 11:00, Teatrul Odeon a difuzat online, pe pagina de Facebook și pe canalul propriu de YouTube, „Dialoguri teatrale@ODEON”, un „exercițiu de admirație”, moderat de actrița Rodica Mandache, în care actorii teatrului au fost în prim-plan.

13
/04
/21

Editura Trei, Târgul de Cariere și Cărturești vă invită joi, 15 aprilie, la ora 19.00, la evenimentul de lansare volumului „Învățăm împărtășind”, coordonat de Gabriela Hum. Vor vorbi: Călin Grigorovici, Răzvan Goga, Zamfira Stan, Mónika Pál și Gabriela Hum Moderator: Victor Popescu Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook Cărturești, Târgul de […]