Art Safari Kids în Palatul Pinacotecii din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/art-safari-kids-in-palatul-pinacotecii-din-bucuresti/

Art Safari Kids, programul educaţional al Pavilionului de Artă București – Art Safari, invită copiii să se bucure de artă pe înţelesul lor şi să-i descopere pe marii pictori români.

Un articol de Liliana Matei|2 martie 2020

În perioada 15-24 mai, micii artiști cu vârste între 3 și 12 ani vor avea șansa să admire creația marilor pictori români Gheorghe Petrașcu și Sabin Bălașa, să se bucure de instalații de artă interactive și să-și dezvolte creativitatea în cadrul a numeroase ateliere. Cea de-a 7-a ediție Art Safari, eveniment aflat sub patronajul Primăriei Municipiului București are loc în Palatul Pinacotecii din centrul istoric al Capitalei.

„Art Safari Kids cuprinde ateliere zilnice de creație pentru toată familia, ateliere de pictură dedicate pictorilor români, ateliere de bandă desenată cu supereroi, ilustrație în acuarelă, modelaj în lut, pictură pe sticlă, colaj, ceramică, toate activitățile fiind adaptate în funcție de vârsta copiilor. Pe lângă atelierele de creație, copiii vor beneficia și de tururi ghidate gratuite în cadrul Art Safari, pe un traseu redesenat pentru ei. Art Safari Kids este o componentă vitală în cadrul Art Safari București – creștem aici viitoare generații iubitoare de artă. Ne bucurăm că reușim să le captăm atenția – de la an la an, micii vizitatori care ne trec pragul sunt tot mai mulți, iar Pavilionul de artă București, eveniment susținut de Primăria Municipiului București, a oferit tururi ghidate unui număr de peste 7.000 de copii” – Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București – Art Safari.

10 zile pline de artă în centrul istoric al Capitalei

Palatul Pinacotecii, în care va avea loc Art Safari, este o clădire emblematică pentru strada Lipscani, care a fost construit între anii 1882-1889. Colecția Pinacotecii Bucureștiului însumează peste 2500 de lucrări de pictură românească, 402 lucrări de sculptură și peste 2000 de lucrări de grafică.

Anul acesta, Art Safari București va oferi în premieră națională o expoziție Guerrilla Girls (SUA), grup celebru a cărui artă a făcut înconjurul lumii. Printre noutăți se numără și o expoziție dedicată lui Sabin Bălașa, pictor contemporan celebru în anii ’80-’90, care a fascinat audiența cu nuanțele de albastru și personajele de basm. Pavilionul Muzeal invită publicul să redescopere opera lui Gheorghe Petrașcu, unul dintre cei mai importanți maeștri ai artei românești de început de secol XX, iar Pavilionul Central va fi dedicat Școlii de la București – artei contemporane din Capitală, începând cu anii ’90.

Biletele la Art Safari Kids pot fi achiziționate pe tickets.artsafari.ro.

28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

28
/03
/20

MNLR a primit miercuri, 25 martie 2020, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

28
/03
/20

Pe 1 aprilie 1990, la inițiativa maestrului Ion Lucian, a fost înființat Teatrul EXCELSIOR, ca teatru pentru copii şi tineret. Actul de naştere i-a fost semnat de ministrul Culturii de atunci, filosoful şi scriitorul Andrei Pleşu.

27
/03
/20

Radu Jude a creat filmul “Tipografic Majuscul”, care, până să fie carantină, putea fi văzut în cinematografe. Totodată, aceeași poveste poate fi văzută și la teatru, la Odeonul bucureștean. “Tipografic Majuscul”, spectacol de Gianina Cărbunariu, a avut premiera în urmă cu șapte ani și nu și-a pierdut importanța.

26
/03
/20

Cartea “Izgoniții” a fost publicată anul trecut la Polirom. Ea vine după “Sectanții” și “Bandiții”, împreună formând o trilogie a marginalilor unică în literatura română. A scris-o Vasile Ernu.

26
/03
/20

Traversăm cu toții vremuri dificile, la care nimeni nu se aștepta. Pentru sănătatea noastră și a celor din jur, suntem nevoiți să stăm departe unii de ceilalți, însă gândurile bune și solidaritatea ne pot aduce aproape.

26
/03
/20

Mesajul oficial pentru 27 martie, Ziua Internațională a Teatrului, este transmis în 2020 de Shahid Nadeem, cel mai important dramatug pakistanez și directorul renumitului teatru Ajoka, profesor de dramaturgie la Ajoka Institute for Performing Arts și la Institute for Art and Culture, Lahore.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

25
/03
/20

Cunoscutul scriitor și disident Paul Goma a murit în noaptea de 24 spre 25 martie, într-un spital din Franța, din cauza infectării cu coronavirus.

25
/03
/20

Pentru că #staiacasa în perioada aceasta, Teatrul EXCELSIOR te provoacă să scrii! Au mai rămas câteva zile în care adolescenții din întreaga țară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Termenul limită pentru aplicații: 30 martie 2020.

Page 1 of 86812345...102030...Last »