Art Safari urcă în autobuz
https://www.ziarulmetropolis.ro/art-safari-urca-in-autobuz/

Art Safari urcă în autobuzele STB şi călătoreşte prin tot Bucureştiul până la final de septembrie. De azi, ”Arta călătoreşte” în Bucureşti graţie ineditului parteneriat cultural dintre Art Safari şi Societatea de Transport Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|24 august 2021

10 linii de autobuze care străbat capitala de la nord la sud și de la est la vest sunt colantate cu reproduceri ale câtorva dintre cele mai importante opere din cadrul expoziției Art Safari 2021 ( 16- 26 sept 2021). Ești curios care sunt autobuzele artistice? Iată! Cele 10 linii de autobuz care găzduiesc noul Muzeu în Mișcare sunt: 335, 135, 331, 783, 138, 282, 104, 182, 330, 136.

”Arta călătorește” este o inițiativă unică în peisajul cultural bucureștean. Ea vine să se alăture muzeelor de la metrou și celui din aeroportul Aeroportul Internațional Henri Coandă, Art Safari Airport Museum.

”De azi, vă invităm să vă lasați mașinile acasă și să va bucurați de o călătorie cu autobuzul. Aveți ocazia să admirați reproducerile excepționale de Mutzner, Piliuță și Irina Dragomir de pe mijloacele de transport în comun ale STB și să va bucurați de artă. ”Arta călătorește” își dorește să promoveze arta românească de patrimoniu și contemporană. “Arta călătorește” aduce arta vizuală mai aprope de inimile oamenilor și, cu ajutorul STB, le deschide apetitul călătorilor pentru a vedea mai multe în septembrie, la Art Safari”, spune Ioana Ciocan, inițiatorul Art Safari.

”Ne dorim prin acest parteneriat să oferim călătorilor bucureșteni un transport public modern și atractiv. De astăzi, STB va găzdui un nou Muzeu în Mișcare. Astfel, toți cei care utilizează autobuzele dedicate acestui proiect, vor putea admira, timp de 10 zile, reproduceri ale unor tablouri celebre. Ne bucurăm că putem transforma și înfrumuseța, prin artă, experiențele de călătorie ale celor care aleg să folosească serviciile STB”, completează Adrian Criț, directorul STB

Parteneriatul cultural dintre Art Safari si STB nu se oprește aici. ”Arta călătorește” ne introduce totodată către o expoziție inedita găzduită de Art Safari, care va fi dedicată istoriei transportului public terestru bucureștean, istorie care prin imagini de arhivă va povesti cât de mult s-a schimbat acesta dar și cât de benefic este pentru oraș și pentru calitatea aerului folosirea tranportului în comun.

Anul acesta, marele eveniment cultural al toamnei, Art Safari, va avea loc în perioada 16-26 septembrie, iar, în premieră, acesta se va derula în două sedii: Palatul Dacia-România și Arcub Gabroveni. Tot la capitolul noutăți, din această toamnă, Art Safari va introduce tururile digitale – vizite cu ghid care se vor desfășura live și vizite virtuale, acces pe care doritorii le pot accesa oricând le permite programul.

30
/05
/23

Cele 10 documentare din programul primei ediții LYNX Festival sunt deja sold-out, cu două zile înainte de începerea evenimentului. În perioada 1 – 5 iunie, la Brașov, pasionații de film și natură se vor putea delecta cu un program complex și complet de proiecții, vernisaje și expoziții de fotografie, activități în natură, masterclass-uri cu invitați internaționali, întâlniri cu artiști locali și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și alte evenimente-surpriză.

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.

19
/05
/23

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București anunță noul sezon expozițional care va fi inaugurat joi, 25 mai 2023. Cu o puternică prezență internațională (în trei dintre cele șapte spații expoziționale, precum și în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters.

17
/05
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea proiectului „La NORD de cuvinte”, primul demers al unui fotograf român de a documenta artistic natura și viața sălbatică de lângă Polul Nord. Proiectul fotografic este unul pe termen lung și cuprinde mai multe expediții începând cu luna iulie a acestui an, în regiunile arctice Groenlanda, Svalbard și Arhipelagul Arctic Canadian.

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.