Art Safari urcă în autobuz
https://www.ziarulmetropolis.ro/art-safari-urca-in-autobuz/

Art Safari urcă în autobuzele STB şi călătoreşte prin tot Bucureştiul până la final de septembrie. De azi, ”Arta călătoreşte” în Bucureşti graţie ineditului parteneriat cultural dintre Art Safari şi Societatea de Transport Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|24 august 2021

10 linii de autobuze care străbat capitala de la nord la sud și de la est la vest sunt colantate cu reproduceri ale câtorva dintre cele mai importante opere din cadrul expoziției Art Safari 2021 ( 16- 26 sept 2021). Ești curios care sunt autobuzele artistice? Iată! Cele 10 linii de autobuz care găzduiesc noul Muzeu în Mișcare sunt: 335, 135, 331, 783, 138, 282, 104, 182, 330, 136.

”Arta călătorește” este o inițiativă unică în peisajul cultural bucureștean. Ea vine să se alăture muzeelor de la metrou și celui din aeroportul Aeroportul Internațional Henri Coandă, Art Safari Airport Museum.

”De azi, vă invităm să vă lasați mașinile acasă și să va bucurați de o călătorie cu autobuzul. Aveți ocazia să admirați reproducerile excepționale de Mutzner, Piliuță și Irina Dragomir de pe mijloacele de transport în comun ale STB și să va bucurați de artă. ”Arta călătorește” își dorește să promoveze arta românească de patrimoniu și contemporană. “Arta călătorește” aduce arta vizuală mai aprope de inimile oamenilor și, cu ajutorul STB, le deschide apetitul călătorilor pentru a vedea mai multe în septembrie, la Art Safari”, spune Ioana Ciocan, inițiatorul Art Safari.

”Ne dorim prin acest parteneriat să oferim călătorilor bucureșteni un transport public modern și atractiv. De astăzi, STB va găzdui un nou Muzeu în Mișcare. Astfel, toți cei care utilizează autobuzele dedicate acestui proiect, vor putea admira, timp de 10 zile, reproduceri ale unor tablouri celebre. Ne bucurăm că putem transforma și înfrumuseța, prin artă, experiențele de călătorie ale celor care aleg să folosească serviciile STB”, completează Adrian Criț, directorul STB

Parteneriatul cultural dintre Art Safari si STB nu se oprește aici. ”Arta călătorește” ne introduce totodată către o expoziție inedita găzduită de Art Safari, care va fi dedicată istoriei transportului public terestru bucureștean, istorie care prin imagini de arhivă va povesti cât de mult s-a schimbat acesta dar și cât de benefic este pentru oraș și pentru calitatea aerului folosirea tranportului în comun.

Anul acesta, marele eveniment cultural al toamnei, Art Safari, va avea loc în perioada 16-26 septembrie, iar, în premieră, acesta se va derula în două sedii: Palatul Dacia-România și Arcub Gabroveni. Tot la capitolul noutăți, din această toamnă, Art Safari va introduce tururile digitale – vizite cu ghid care se vor desfășura live și vizite virtuale, acces pe care doritorii le pot accesa oricând le permite programul.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.

20
/04
/23

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte ”Geometry of the City” şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

20
/04
/23

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?

05
/04
/23

ARCUB, Institutul Francez și Goethe-Institut își unesc forțele pentru o expoziție-eveniment, care aduce laolaltă fotografie, pictură, sculptură, obiect, instalație audio și video, artiști din Germania, Japonia, Franța, Italia și România: 𝙐𝙉𝘿𝙀𝙍 𝙏𝙃𝙀 𝙃𝙊𝙐𝙎𝙀.