Art Safari va fi deschis pe 1 Iunie, de Ziua Copilului
https://www.ziarulmetropolis.ro/art-safari-va-fi-deschis-pe-1-iunie-de-ziua-copilului/

Art Safari va fi deschis special de 1 Iunie şi lansează Family Ticket, un bilet pentru întreaga familie.

Un articol de Liliana Matei|25 mai 2022

În această zi, toți copiii au acces gratuit la cel mai mare eveniment dedicat artei din țară, iar adulții care îi însoțesc beneficiază de 50% reducere la bilete.

La cea de-a 9-a ediție Art Safari, care se desfășoară până pe 7 august, vizitatorii pot vedea lucrări valoroase, printre care opere semnate de  Picasso și Dali, dar și artă de patrimoniu de Theodor Aman și artă contemporană de Irina Dragomir;.

Pe lângă cele 5 expoziții, există și programul educațional Art Safari Kids, care cuprinde ateliere pentru copii și pentru întreaga familie.

„Copiii iubesc arta și muzeele! Vedem acest lucru în fiecare an la Art Safari Kids, așa că de ziua lor merită să facă ceea ce le place cel mai mult. Pentru ei deschidem Art Safari cu o zi înainte de programul nostru obișnuit (joi-duminică). Miercuri – 1 Iunie, de la ora 12:00 la ora 21:00, ne vedem în Palatul Dacia-România cu atmosferă de sărbătoare. Copiii de toate vârstele intră gratuit la Art Safari, iar pentru adulții care îi însoțesc – fie ei părinți, bunici, unchi sau mătuși, prieteni – avem o ofertă irezistibilă: 2 bilete la preț de 1. Ne bucurăm că de la an la an, micii vizitatori care ne trec pragul sunt tot mai mulți. Până acum, Art Safari a fost vizitat de 500 copii”, declară Ioana Ciocan, General Manager Art Safari.

Biletele Family pot fi achiziționate online pe https://tickets.artsafari.ro/e, dar și la intrare. Organizatorii recomandă achiziționarea biletelor online, pentru evitarea aglomerației de la poartă. La evenimentului de 1 Iunie de la Art Safari, vizitatorii se vor putea bucura și de înghețată oferită gratuit de Lidl România.

Art Safari Kids, locul în care copiii îi descoperă pe Picasso și Dali

Pe lângă programul expozițional, se derulează și Art Safari Kids, un program educațional care cuprinde ateliere de creație pentru copii adaptate vârstei acestora (de la 3 la 12 ani), dar și pentru întreaga familie. În cadrul acestei ediții, multe dintre atelierele de creație sunt inspirate de Picasso și Dali. Copiii vor avea ocazia să afle cine este marele Picasso și să meargă pe urmele Cubismului, dar și să descopere Suprarealismul și de ce este Dali atât de fascinant. Tot în cadrul atelierelor de creație, cei mici își pot confecționa măști pentru bal inspirate de picturile marelui maestru Theodor Aman, pot crea autoportretul cu animalul preferat, vor desena flori, anotimpuri, își vor crea coperți de carte și personaliza obiectele preferate. Biletele la Art Safari Kids pot fi achiziționate pe: https://tickets.artsafari.ro/kids

Art Safari se poate vizita din 12 mai până în 7 august 2022, de joi până duminică, în Palatul Dacia-România, din Centrul Vechi al Bucureștiului (str. Lipscani, nr. 18-20), între 12.00 și 21:00.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate pe https://tickets.artsafari.ro/e, dar și la fața locului.

Art Safari este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și susținut de Lidl, GLO și Deutsche Bank. Se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și UNESCO România și realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. Partenerul oficial Art Safari este BCR. Alături de expoziţiile curatoriate, organizate în București sau în străinătate, Art Safari promovează conținut educațional pentru toate vârstele, găzduind inclusiv ateliere de artă pentru copii și tururi ghidate pentru copii și adolescenţi. Art Safari este un eveniment cultural unic în România ca structură, concept și amploare, care a înregistrat 231.000 de vizitatori în cele 8 ediții de până acum. Mai multe detalii: www.artsafari.ro.

03
/05
/17

Casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost spartă de persoane rămase deocamdată, necunoscute, din primele estimări neoficiale paguba ridicându-se la peste 170.000 de lei, bani rezultați din vânzarea biletelor în zilele libere ale minivacanței de 1 mai.

23
/04
/17

„Arta sub 18 ani ” este un eveniment parte a proiectului „Troc - rețea de teatru educativ”, organizat de Asociația Reciproca în parteriat cu duo-ul artistic Monotremu și finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Sub umbrela „Arta sub 18 ani” Asociația Minitremu, parte a duo-ului Monotremu, ajunge la Cluj, între 28 și 30 aprilie, cu două evenimente.

20
/04
/17

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul "ProBoyNick", Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe mașini din capitala Rusiei și a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete și pensule.

12
/04
/17

Cea mai mare expoziţie dedicată lui Ştefan Luchian din ultimii 50 de ani va fi organizată la Pavilionul Muzeal de la Art Safari, între 19 mai - 18 iunie, la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), şi va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituţii muzeale, dar şi din cele mai importante colecţii private.

11
/04
/17

Premiul Pulitzer 2017 pentru "Fotoreportaj" (Feature Photography") a revenit publicației Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supraviețuit unui schimb de focuri în Chicago, și al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieții după această dramă.

05
/04
/17

“Rerotikon”, prima expoziție de artă erotică găzduită de Galeria Rotenberg-Uzunov din București, va fi vernisată joi, 6 aprilie, ora 19.00. Semnatara picturilor expuse este tânăra artistă Diana Manole, care explorează puterea de seducție a nudurilor umane, cu accente vintage din pin-up-ul american într-o combinație cu tușa mult mai recentei Școli de la Cluj.

30
/03
/17

Prințul Charles a sosit, în această dimineața, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", fiind întâmpinat de directoarea instituției, Paula Popoiu, și de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii. Alteța Sa Regală a fost primită cu pâine și sare.

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

20
/03
/17

Fotograful Mircea Albuțiu vă prezintă 10 imagini din seria de 40, numită New Energy. Seria a fost expusă la Arcade 24 în Bistrița Năsăud în septembrie 2015; în 28 aprilie 2017 va fi vernisată la Teatro Jose Lucio da Silva din Leiria, Portugalia iar în august 2017 la sediul ICR din Lisabona.