Arta contemporană românească (via Lucian Dan Teodorovici) – 2. IRLO
https://www.ziarulmetropolis.ro/arta-contemporan%c4%83-rom%c3%a2neasc%c4%83-via-lucian-dan-teodorovici-%e2%80%93-2-irlo/

„Știţi ceva? Dat fiind că, aşa am citit, Facebook-ul e un drog, iar eu am nevoie de o doză nouă, vin încă de săptămâna asta cu un nou artist pe-aici. Nu de alta, dar curând începe FILIT, iar zidul meu virtual va trebui să facă faţă cu brio evenimentului. Aşa încât poftim ce-mi vine să zic acum: IRLO. Adică acel IRLO pe care mai toată lumea îl cunoaşte ca muralist, cum îi place (şi) lui să-şi spună.” – Lucian Dan Teodorovici

Un articol de Petre Ivan|2 septembrie 2019

Iar dacă, să zicem, totuși nu-l știu chiar toți după renumele „de scenă”, cu siguranță cei mai mulți au auzit de scandalul cu poneiul roz de la New York (el a fost parte a trio-ului realizator al acelei expoziții) sau, ceva mai recent, de scandalul cu trafaletul Patriarhului (muralul denumit „Sfântul Gheorghe și dragonul jucăuș”, realizat de IRLO împreună cu Obie Platon și Kero, a fost șters rapid de pe zidul său bucureștean la solicitarea reprezentanților unei biserici).

S-ar zice deci că se lovesc scandalurile publice de el. Sau invers. Dar IRLO e de fapt un tip foarte fain, iar eu aș spune chiar că e mult prea modest. Un tip pe care, din păcate, am senzația că mai puțini îl știu și din pictura lui pe pânză, deși ar merita.

Un ciudat pentru cei mai mulți, postmodern până-n pânzele albe, de fapt până-n alea ochios colorate, cu o ironie ce se transformă deseori în satiră, cu recontextualizarea „sacrului”, cu un ludic aparent, cu o tristețe de fond cât se poate de serioasă, IRLO e chiar foarte tare, după părerea mea.

Și mi-am zis că nu strică s-o și scriu aici, alături de deja obișnuitele 9 imagini cu picturi.

A, și dacă tot am marcat până acum și locul de unde provin artiștii, să zic totuși că IRLO e bistrițean. Sau timișorean. Sau bucureștean. Sau ceva de genul, că nu mai știu nici eu.

(via Lucian Dan Teodorovici)

Foto: IRLO – facebook

14
/02
/20

Ediția cu numărul opt a Romanian Design Week va avea loc în perioada 15-24 mai, la București. Având ca temă SCHIMBAREA*CHANGE, RDW 2020 propune un exercițiu de regândire și redesenare a rolului designului într-o lume în schimbare.

05
/02
/20

MNAC repune vitrinele Sălii Dalles în folosul artei și al comunității și marchează evenimentul cu un tur ghidat de structuristul Dragoș Marcu despre starea structurii Sălii Dalles și despre riscul la seism pe întreg Bulevardul Magheru-Bălcescu.

31
/01
/20

CORESPONDENȚĂ DIN BRUXELLES. La BOZAR, în Bruxelles, până acum în februarie 2020, puteți vizita (contra unei sume modice) o excepțională Expoziție Brâncuși. Este perla coroanei în prezența României la festivalul EUROPALIA, care în 2019 a fost dedicat țării noastre.

24
/01
/20

Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român, va inaugura luni 27 ianuarie, la ora 19:00, expoziția de fotografie „Ultima Lună” constând într-un portofoliu de lucrări fotografice aparținând artiștilor Nicola Bertasi și Marzio Villa, proiect curatoriat de Valentina Ribaldi.

20
/01
/20

Joi, 23 ianuarie, de la ora 18.00, la Galeria Estopia București va avea loc vernisajul expoziției „Blurred Is the New ID”, cu prilejul aniversării unui an de la deschiderea galeriei într-o eveniment care aduce în atenție neofigurativul contemporan, în viziunea a 8 artiști: Lucian Brumă, Otilia Cadar & Liviu Coman, Marius Fodor, Ada Muntean, Alexandru Nicoară, Sergiu Laslo și Szabó András.

Page 1 of 5212345...102030...Last »