Artă contemporană x Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” = 🐜Gems! for the 🌱Garden
https://www.ziarulmetropolis.ro/arta-contemporana-x-gradina-botanica-dimitrie-brandza-%f0%9f%90%9cgems-for-the-%f0%9f%8c%b1garden/

Vă invităm pe 8 septembrie 2023, ora 18:00, la vernisajul expoziţiei Gems! for the Garden în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universităţii din Bucureşti. Șoseaua Cotroceni 32, Sector 6, Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|1 septembrie 2023

Gems! for the Garden este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023 și de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Din 8 septembrie, arta contemporană trăiește în simbioză cu plantele vii și flora spontană din Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”. Serele și parcurile din Cotroceni devin spațiu expozițional pentru instalațiile de artă realizate de 10 artiști din țări diferite, care au fost invitați să își imagineze un dialog între practicile lor și mediul vegetal.

Expoziția Gems! for the Garden, curatoriată și organizată de Living Content, își croiește propria traiectorie printr-o serie de instalații sculpturale, de sunet și video, infiltrate în interior și în aer liber, în spațiile verzi și în zonele acvatice.

Traseul este punctat de lucrări sonore realizate de Bogdana Dima (RO) și Ioanida Costache (RO), de instalații site-specific semnate Adrian Ganea (RO), Analisa Teachworth (USA), Julie de Kezel (BE), Lea Rasovszky (RO) și Rasmus Myrup (DNK), precum și de sculpturi și instalații video realizate de artistele Chlorys (RO) și Nona Inescu (RO).

Kris Lemsalu (EE), artista care a reprezentat Estonia la Bienala de la Veneția în 2019, va fi prezentă la deschiderea expoziției alături de duo-ul girl-pop NEW YORK, cu o intervenție performativă special conturată pentru Living Content. Performance-ul va începe la ora 19:15.

Gems! for the Garden este o expoziție în care mediul urban, intervențiile artistice și mediul natural intră în fuziune, practicând moduri de conviețuire posibile prin apropriere, tandrețe și dialog.

  • Adriana Blidaru, curatoare

Expoziția Gems! for the Garden va fi deschisă publicului în perioada 8 septembrie – 31 octombrie 2023. Vizitarea expoziției se face în baza biletului de acces la serele și muzeul din Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”. Recomandăm consultarea programului complet de vizitare pe site.

În paralel cu programul expoziției, Living Content pregătește o serie de intervenții artistice temporare, care vor fi anunțate în săptămânile următoare. Urmăriți evenimentele Living Content prin subscribe la Newsletter și pe pagina de Instagram.

04
/11
/24

Centrul de Excelenţă în Arhitectură, Arte şi Audiovizual (C.E.A.A.A.), împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române din Bucureşti, Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială București şi alte instituţii culturale partenere, prezintă proiectul expozițional, educațional și creativ intitulat „Bauhaus în linii de arhitectură”.

20
/10
/24

Vanner Collective prezintă la Galeria Galateca (str. C. A. Rosetti, nr. 2 - 4) rezultatele proiectului artistic multidisciplinar „Să Cunoști Lumea”, desfășurat pe parcursul anului 2024, în cadrul căruia, prin ateliere creative și de dezvoltare personală, sesiuni de terapie prin artă, educație vizuală și psiho-relațională și sesiuni de fotografie, echipa a căutat să apropie persoanele cu dizabilități de propria lor expresivitate și să extindă perspectivele publicului larg asupra formelor frumuseții și ale comunicării artistice.

16
/10
/24

Între 17 și 20 octombrie, HEI - House of European Institutes lansează la Timișoara expoziția „Între Ape (Waters of in-Betweenness)”, în cadrul căreia sunt reunite patru proiecte independente de cercetare artistică interdisciplinară care s-au aplecat pe parcursul anului 2024 asupra încrengăturii complexe de relații culturale, sociale, economice, ecologice și spirituale pe care le avem cu apele.