Arta de a face selfie-ul perfect, predată la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/arta-de-a-face-selfie-ul-perfect-predata-la-londra/

Studenţii de la colegiul City Lit din Londra vor învăţa arta de a face fotografia de tip autoportet perfectă, în cadrul unui curs care promite să le “‘îmbunătăţească înţelegerea selfie-ului”.

Un articol de Petre Ivan|6 ianuarie 2015

Cursul intitulat “Arta autoportretului” costă în jur de 132 de lire sterline, iar studenţii trebuie să aibă propriul “băţ” pentru selfie, informează dailymail.co.uk. În timpul cursului, care va avea patru şedinţe, studenţii vor învăţa cum să folosească “lumina şi detaliile semnificative”.

De asemenea, cei interesaţi de fotografie vor avea oportunitatea de a dezvolta noi idei pentru a face pozele mai relevante pentru scopurile lor, notează Mediafax.

Moda fotografiilor de tip selfie a început în jurul anului 2012 şi nu pare să dea semne că ar slăbi în intensitate.

“Selfie” reprezintă o fotografie a unui utilizator realizată de el însuşi cu o cameră digitală, cu scopul de a o publica ulterior pe o reţea de socializare.arta

Pozele de tip autoportret au căpătat notorietate în ultimii ani, “selfie” numărându-se chiar printre cele 150 de cuvinte şi definiţii noi care au fost adăugate în ediţia din 2014 a prestigiosului Dicţionar Merriam-Webster. De asemenea, “selfie” a fost ales cuvântul anului 2013 de editorii Dicţionarelor Oxford, lucrări de referinţă ale limbii engleze.

Platforma online Twitter a declarat 2014 anul “selfie”, după ce poza realizată la ceremonia de decernare a premiilor Oscar de către Ellen DeGeneres a fost redistribuită de peste trei milioane de ori, ceea ce a reprezentant un record.

Trendul “Selfie” a devenit atât de popular, încât a fost realizată şi o melodie, “#Selfie”, de The Chainsmokers, care a depăşit 270 de milioane de vizualizări pe Youtube.

Foto: Arta, selfie – facebook

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!