Artiști internaționali, prezenți în Sfântu Gheorghe la pulzArt
https://www.ziarulmetropolis.ro/arti%c8%99ti-interna%c8%9bionali-prezen%c8%9bi-%c3%aen-sf%c3%a2ntu-gheorghe-la-pulzart/

În peisajul cultural al oraşelor din România, Sfântu Gheorghe se detaşează prin multitudinea de festivaluri şi evenimente pe care le desfăşoară cu regularitate. Între acestea, Festivalul de Arte Contemporane pulzArt este cel care, de şapte ani, continua să îşi surprindă publicul prin promovarea unor noi moduri de gândire în ceea ce priveşte arta, oferindu-i prilejul de a veni în contact cu o varietate de forme de exprimare artistică din lumea întreagă, reunite prin originalitate, inovaţie şi neconvenţional.

Un articol de Petre Ivan|10 Septembrie 2019

Ediția din acest an, „Anul elevilor” în Sfântu Gheorghe, programată pentru perioada 19 – 22 septembrie, aduce, printre altele, în fața iubitorilor de artă și frumos, concerte și spectacole ale unor artiști internaționali, care merită urmăriți în mod deosebit. Un astfel de eveniment este concertul de deschidere, din data de 19 septembrie, susținut de britanicii de la Ishmael Ensemble (foto sus), celebri pentru modul original în care realizează fuziuni armonioase între jazz și muzica electronică. Trupa se evidențiază din două motive. În primul rând, muzica lor sună în întregime și neabătut Bristolian, dat fiind centrismul londonez al jazzului contemporan britanic. Al doilea motiv pentru care formaţia iese în evidenţă este înţelegerea profundă a muzicii electronice, care este atât de mult folosită de grupurile britanice de jazz.

Alți artiști britanici prezenți la festivalul pulzArt sunt actorii companiei Pickled Image, care și-au câștigat recunoașterea internațională pentru producțiile vizuale pline de umor negru, inventive și imaginative, în acelaşi timp şi de o calitate remarcabilă. La Sfântu Gheorghe, ei vor susține spectacolul de teatru Coulrophobia, care va aduce în fața spectatorilor aventura ridicolă a doi clovni captivi într-o lume de carton, din care încearcă să se elibereze. Spectacolul este prezentat în limba engleză și se adresează persoanelor trecute de 16 ani.

Seara de sâmbătă a festivalului pulzArt va fi un prilej de întâlnire a iubitorilor de jazz cu grupul muzical francez Cédric Hanriot Trio care combină curente jazz, pop și groove, explorând în mod ludic teme internaționale faimoase preluate din popul lui Katy Perry, rock-ul Nirvana sau muzica electronică a lui Massive Attack. Special este și spațiul în care se va desfășura concertul, un local care promovează reciclarea și protecția mediului și în care absolut fiecare corp de mobilier și obiect de decor sunt refolosite. Este vorba despre localul Szimpla, unde nu e loc pentru plastic și snobism, dar unde încap multă muzică bună și relaxare.

Ediția de anul acesta a Festivalului de Arte Contemporane pulzArt se va încheia duminică seara, 22 septembrie, cu un inedit concert simfonic încorporat în electronică, Live with Strings, susținut de tânărul artist Alexandre Kordzaia, cunoscut drept “Kordz”. Compozitor și interpret cu origini georgiene și elvețiene, artistul cântă la pian și compune piese clasice și muzică electronică. Stilul său ar putea fi cel mai bine surprins în interfluxul de opoziții atent echilibrate: sunetele sale elegante și aerisite se transformă ușor în melodii funk(y) și, din când în când, omagiază o viziune privată, personală a anilor ’80, prin crearea unei atmosfere melancolice post-sovietice. Muzicianul a fost inspirat la fel de mult de compozitori clasici precum Maurice Ravel, Stravinsky, dar şi de Prince, James Brown, Ryuchi Sakamoto și pionieri ai avangardei electronice precum Bernard Parmeggiani. Alături de acesta, pe scenă se vor afla alți zece artiști locali cu instrumente de corzi, ceea ce va conferi unicitate momentului muzical al serii.

pulzArt este așadar un bun prilej de a petrece un miniconcediu cultural într-unul dintre orașele cu cea mai intensă și activă viață culturală, Sfântu Gheorghe, care devine un spațiu optim de întâlnire cu artiști europeni de valoare. Cei interesați își pot achiziționa biletele, al căror preț este între 20 și 30 de lei, online, de pe site-ul www.biletmaster.ro .

Participați deci la un festival care nu va face decât să vă îmbogățească spiritual, prin intensitatea trăirilor și a emoțiilor! Detalii și informații suplimentare privind artiștii invitați și întregul program al festivalului sunt disponibile pe site-ul www.pulzart.ro

16
/09
/19

Dirijorul Emerit Mariss Janson a fost nevoit să își anuleze concertele alături de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam în datele de 18 și 19 septembrie și pe 21 septembrie la București, din motive de sănătate. Orchestra este recunoscătoare dirijorului român Cristian Măcelaru, care a fost de acord să preia programul neschimbat în timp atât de scurt.

16
/09
/19

Pe scurt, în cifre, a doua treime a Festivalului Internațional „George Enescu” a însemnat 25 de spectacole, 68 de lucrări, apartinând unui număr de 38 de compozitori, de la contemporani, chiar patru prime audiții, la Beethoven, Rahmaninov, Wagner, Sostacovich, Britten, Richard Strauss, Poulenc, Grieg, Ravel, Brahms, Lutoslavki, Simanowski, Lipatti, Ligeti și, în fiecare zi, cel puțin o lucrare semnată George Enescu.

10
/09
/19

În peisajul cultural al orașelor din România, Sfântu Gheorghe se detașează prin multitudinea de festivaluri și evenimente pe care le desfășoară cu regularitate. Între acestea, Festivalul de Arte Contemporane pulzArt este cel care, de șapte ani, continua să își surprindă publicul prin promovarea unor noi moduri de gândire în ceea ce priveşte arta, oferindu-i prilejul de a veni în contact cu o varietate de forme de exprimare artistică din lumea întreagă, reunite prin originalitate, inovație și neconvențional.

09
/09
/19

Dirijorul Ion Marin a anunțat o nouă colaborare extraordinară cu binecunoscutul pianist Lang Lang și Orchestra Simfonică din San Francisco, în data de 21 octombrie 2019. Acesta este doar primul dintr-o serie de evenimente în colaborare cu Lang Lang, următorul având loc în 2020, la Praga, pe O2 Arena, una dintre cele mai mari săli din lume, cu aproape 20.000 de locuri.

06
/09
/19

TVR vă invită să vă bucuraţi de magia concertelor transmise în direct. Pe 5 septembrie, de la ora 19.30, a fost difuzat concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin. Marţi, 10 septembrie , de la ora 20.00 – transmisiune TVR 3 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret.

06
/09
/19

Soprana VERONICA CANGEMI și-a anunțat indisponibilitatea pentru concertul din data 8 septembrie, din motive de sănătate. Concertul programat se va desfășura normal, la aceeași oră (22.30), la Ateneul Român. ANNA MARIA LABIN va prelua rolul Leocastei în spectacolul programat de Academia Bizantină pe data de 8 septembrie, cu opera Giustino a lui Vivaldi.

Page 1 of 13712345...102030...Last »