Artiști internaționali, prezenți în Sfântu Gheorghe la pulzArt
https://www.ziarulmetropolis.ro/arti%c8%99ti-interna%c8%9bionali-prezen%c8%9bi-%c3%aen-sf%c3%a2ntu-gheorghe-la-pulzart/

În peisajul cultural al oraşelor din România, Sfântu Gheorghe se detaşează prin multitudinea de festivaluri şi evenimente pe care le desfăşoară cu regularitate. Între acestea, Festivalul de Arte Contemporane pulzArt este cel care, de şapte ani, continua să îşi surprindă publicul prin promovarea unor noi moduri de gândire în ceea ce priveşte arta, oferindu-i prilejul de a veni în contact cu o varietate de forme de exprimare artistică din lumea întreagă, reunite prin originalitate, inovaţie şi neconvenţional.

Un articol de Petre Ivan|10 septembrie 2019

Ediția din acest an, „Anul elevilor” în Sfântu Gheorghe, programată pentru perioada 19 – 22 septembrie, aduce, printre altele, în fața iubitorilor de artă și frumos, concerte și spectacole ale unor artiști internaționali, care merită urmăriți în mod deosebit. Un astfel de eveniment este concertul de deschidere, din data de 19 septembrie, susținut de britanicii de la Ishmael Ensemble (foto sus), celebri pentru modul original în care realizează fuziuni armonioase între jazz și muzica electronică. Trupa se evidențiază din două motive. În primul rând, muzica lor sună în întregime și neabătut Bristolian, dat fiind centrismul londonez al jazzului contemporan britanic. Al doilea motiv pentru care formaţia iese în evidenţă este înţelegerea profundă a muzicii electronice, care este atât de mult folosită de grupurile britanice de jazz.

Alți artiști britanici prezenți la festivalul pulzArt sunt actorii companiei Pickled Image, care și-au câștigat recunoașterea internațională pentru producțiile vizuale pline de umor negru, inventive și imaginative, în acelaşi timp şi de o calitate remarcabilă. La Sfântu Gheorghe, ei vor susține spectacolul de teatru Coulrophobia, care va aduce în fața spectatorilor aventura ridicolă a doi clovni captivi într-o lume de carton, din care încearcă să se elibereze. Spectacolul este prezentat în limba engleză și se adresează persoanelor trecute de 16 ani.

Seara de sâmbătă a festivalului pulzArt va fi un prilej de întâlnire a iubitorilor de jazz cu grupul muzical francez Cédric Hanriot Trio care combină curente jazz, pop și groove, explorând în mod ludic teme internaționale faimoase preluate din popul lui Katy Perry, rock-ul Nirvana sau muzica electronică a lui Massive Attack. Special este și spațiul în care se va desfășura concertul, un local care promovează reciclarea și protecția mediului și în care absolut fiecare corp de mobilier și obiect de decor sunt refolosite. Este vorba despre localul Szimpla, unde nu e loc pentru plastic și snobism, dar unde încap multă muzică bună și relaxare.

Ediția de anul acesta a Festivalului de Arte Contemporane pulzArt se va încheia duminică seara, 22 septembrie, cu un inedit concert simfonic încorporat în electronică, Live with Strings, susținut de tânărul artist Alexandre Kordzaia, cunoscut drept “Kordz”. Compozitor și interpret cu origini georgiene și elvețiene, artistul cântă la pian și compune piese clasice și muzică electronică. Stilul său ar putea fi cel mai bine surprins în interfluxul de opoziții atent echilibrate: sunetele sale elegante și aerisite se transformă ușor în melodii funk(y) și, din când în când, omagiază o viziune privată, personală a anilor ’80, prin crearea unei atmosfere melancolice post-sovietice. Muzicianul a fost inspirat la fel de mult de compozitori clasici precum Maurice Ravel, Stravinsky, dar şi de Prince, James Brown, Ryuchi Sakamoto și pionieri ai avangardei electronice precum Bernard Parmeggiani. Alături de acesta, pe scenă se vor afla alți zece artiști locali cu instrumente de corzi, ceea ce va conferi unicitate momentului muzical al serii.

pulzArt este așadar un bun prilej de a petrece un miniconcediu cultural într-unul dintre orașele cu cea mai intensă și activă viață culturală, Sfântu Gheorghe, care devine un spațiu optim de întâlnire cu artiști europeni de valoare. Cei interesați își pot achiziționa biletele, al căror preț este între 20 și 30 de lei, online, de pe site-ul www.biletmaster.ro .

Participați deci la un festival care nu va face decât să vă îmbogățească spiritual, prin intensitatea trăirilor și a emoțiilor! Detalii și informații suplimentare privind artiștii invitați și întregul program al festivalului sunt disponibile pe site-ul www.pulzart.ro

23
/12
/19

Piesa „Dor de casă” interpretată de Cuza de la „Noaptea Târziu”, George Hora, Irina Rimes și actrița Carmen Tănase, și care a fost lansată pe 17 decembrie, a devenit în câteva zile imnul nostalgic al tuturor românilor plecați la muncă în străinătate, și care și-ar dori mai mult decât orice pe lume să ajungă acasă de Sărbători.

17
/12
/19

Hiturile anilor ’80-’90 vor fi live la cea mai mare petrecere dintre ani din București – „Revelion 2020. Disco Night Fever” – organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB. Printre artiștii care vor urca marți, 31 decembrie, de la ora 18, pe scena din Piața Constituției se numără O-Zone, Haddaway și Milli Vanilli.

15
/12
/19

Vineri, 20 decembrie 2019, artistul Alexandru Andrieș va urca pe scena Unteatru pentru deja tradiționalul concert de Crăciun „Andrieș la Unteatru”.

Page 1 of 14212345...102030...Last »