Artmark Historical Estate a lansat Catalogul Primăvară 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/artmark-historical-estate-a-lansat-catalogul-prim%c4%83var%c4%83-2019/

Artmark Historical Estate, singura companie de consultanţă imobiliară din Româniaspecializată în promovarea şi tranzacţionarea de proprietăţi istorice şi artistice, a lansat noulcatalog, ediţia Primăvară 2019. Catalogul cuprinde peste 40 de proprietăţi istorice şicontemporane şi o insulă din Delta Dunării. Cel mai scump imobil este un palat de peste 10 milioane de euro.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2019

Cataloagele Artmark Historical Estate sunt concepute ca adevărate albume de artă, ce scot la iveală istorii neștiute despre patrimoniul construit prezentat. Tipărit în 8000 de exemplare, catalogul diviziei imobiliare a casei de licitații Artmark este singura publicație de acest gen pe piața din România.

Catalogul Primăvară 2019 cuprinde imobile spectaculoase din România, majoritatea aflate în exclusivitate în portofoliul Artmark Historical Estate: 22 de proprietăți istorice, 19 proprietăți contemporane și o insulă din Delta Dunării, singura insulă de vânzare din România în acest moment. Artmark Historical Estate și-a asumat misiunea de a contribui la salvarea patrimoniului construit din România, prin reincluderea proprietăților istorice în circuitul public sau privat. În martie 2019, compania a publicat Raportul de Piață – o analiză în privința patrimoniului construit, ce arată că în România există aproximativ 10.000 de imobile (palate, castele, conace sau vile vechi de secole) pentru care trebuie identificate soluții de salvare și reintegrare în circuitul public.

Prin conversia acestora în centre rezidențiale, birouri, hoteluri sau spații cu diferite funcțiuni culturale, patrimoniul imobiliar poate fi salvat de la degradare și lăsat moștenire generațiilor ce vor veni.

Între clădirile istorice prezentate în catalog se numără Palatul Știrbey din Dărmănești, jud. Bacău (vizitat adeseori de Regina Maria și evocat în jurnalul său), Casa Niculescu-Dorobanțu din București (un impresionant palat neogotic situat în inima Capitalei), conacul Oteteleșanu de lângă București, castelul Teleki și conacul Banffy din Transilvania, Casa Hrisicos (edificiusimbol al Constanței), vile impresionante din București, Brăila, Galați, Ploiești, Sibiu, Sinaia și Insula Matița din Delta Dunării. Secțiunea de proprietăți contemporane propune reședințe private exclusiviste (vile pe malul lacului, penthouse-uri sau apartamente cu grădină proprie) și oportunități de business la cheie: domenii viticole și resorturi turistice.

Catalogul este disponibil la sediul Artmark din str. C. A. Rosetti nr. 5, București și poate fi descărcat online, pe site-ul www.artmarkhistoricalestate.ro.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.