Artmark vinde vila lui Nicolae Ceauşescu de la Predeal
https://www.ziarulmetropolis.ro/artmark-vinde-vila-lui-nicolae-ceausescu-de-la-predeal/

Vila de la Predeal a fostului dictator Nicolae Ceauşescu se numără printre clădirile ce vor fi scoase la vânzare de Artmark Historical Estate, divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi artistice, alături de monumente precum Castelul Teleki şi Cula Greceanu.

Un articol de Petre Ivan|23 ianuarie 2015

Din portfoliul de proiecte Artmark s-a creat divizia Historical Estate, sub deviza “Unique Homes for the Connoisseur of Life”.

Pentru prima oară în România, după modelul marilor firme internaţionale de consultanţă imobiliară, Artmark Historical Estate oferă accesul clienţilor la acest segment special de piaţă dedicat proprietăţilor istorice şi artistice, precum palate, castele, cetăţi, conace şi vile Artmark vechi de secole, repere în Registrul Monumentelor Istorice.

Portofoliul Artmark Historical Estate prezintă monumente istorice clasate atât în grupa A – de valoare naţională şi universală (Castelul Teleki, Cula Greceanu, Castelul Pogany), cât şi în grupa B – reprezentative pentru patrimoniul cultural local (Casa memorială Ion Mihalache, Conacul Niculescu-Bujoiu, Casa Zottu).

Cea mai renumită reşedinţă neclasată din catalog Artmark este vila de la Predeal a fostului dictator Nicolae Ceauşescu. Vila, construită încă din 1927, a devenit în anii ’50 prima reşedinţă din Predeal a lui Nicolae Ceauşescu, încă de pe vremea când acesta era ministru adjunct al Ministerului Apărării Naţionale şi şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei.

Zona în care este amplasată vila este cea a locuinţelor de protocol, în apropiere aflându-se şi vila de protocol folosită de fostul şef al statului Traian Băsescu.

Mai multe detalii privind sumele la care au fost evaluate clădirile din portofoliul Artmark Historical Estate vor fi făcute publice în curând.

Foto: Artmark , vila lui Nicolae Ceauşescu de la Predeal – artmark.ro

30
/11
/20

Insula 42 are plăcerea de a vă invita să participați astăzi, luni, 30 noiembrie, ora 16:00, live pe pagina oficială de Facebook, la un nou „Salon Insula 42”.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

27
/11
/20

OAMENII MUZICII „A muntagna”, „muntele”, este numele dat de localnici Etnei, vulcanul ce domină Catania. Un munte de frumusețe și emoție a fost și Bellini în peisajul istoriei muzicii, chiar dacă nu a creat extrem de multe lucrări și a murit la nici 34 de ani. Sicilianul blond cu ochi albaștri a rămas unul din cei trei zei absoluți ai Bel canto-ului, alături de Rossini și Donizetti.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.

27
/11
/20

Caleido, festivalul multicultural de arte performative, lansează trei producții proprii de teatru și performance. „Libretto Impostura”, „Bildungswoman” și „Domnișoara Iulia” vor putea fi vizionate live, în format spectacol-lectură online, pe 28 și 29 noiembrie, respectiv 2 decembrie, de la ora 18:30.

Pagina 1 din 93312345...102030...Ultima »