Arturo Sandoval vine la Focșani Blues Festival, în lunca Siretului
https://www.ziarulmetropolis.ro/arturo-sandoval-vine-la-focsani-blues-festival-in-lunca-siretului/

Cel mai mare Festival de Blues din România, Focşani Blues Festival, aduce în acest an în România cei mai buni artişti internaţionali ai momentului, în perioada 29-31 august. Ajuns la a 4-a ediţie, festivalul care a pus Focşaniul pe harta oraşelor blues îl aduce pe scenă pe celebrul trompetist de origine cubaneză Arturo Sandoval, un nume de referinţă al latin-jazz-ului din întreaga lume.

Un articol de Liliana Matei|8 august 2019

Arturo Sandoval, câștigătorul a zece premii Grammy, șase premii Billboard și un premiu Emmy, decorat de președintele Barack Obama cu cea mai înaltă distincție civilă din Statele Unite ale Americii, Medalia Libertăți, va urca pe scena Focșani Blues Festival. Line-up-ul festivalului care va avea loc în perioada 29-31 august 2019 va fi întregit de alți artiști de renume, printre care Nightloosers, Berti Barbera & Nicu Patoi, Los Mambo Jambo, Horia Brenciu & HB Orchestra, Julie Mayaya, Rares Totu Midnight Sun, Bluescore, Mission Cimbalom Marius Preda, Kyla Brox sau Philipp Fankhauser.

„Focșani Blues Festival nu este un simplu festival de muzică, ci o întreagă experiența pe care încercăm să o reinventăm în fiecare an. Ne bucurăm că tot mai mulți oameni se alătură acestui demers, iar interesul pentru Focșani Blues Festival crește simțitor. Selectăm atent artiștii, locația și set-up-ul, în așa fel încât să ne asigurăm că ducem totul la superlativ. Anul acesta am pregătit multe surprize, iar pe lângă line-up, poate cea mai frumoasă surpriză este locația: o oază de liniște în mijlocul naturii, unde acordurile blues vor răsuna armonios și vor oferi o experiență de neegalat”, a declarat Bernard Cheere, președintele asociației

Focșani Blues Festival se va desfășura în acest an într-un spațiu unic, în mijlocul naturii. Evenimentul ce va avea loc în perioada 29-31 august își primește invitații la ZagaZaga, un complex situat în Delta Siretului, care asigură condiții de cazare de lux la standarde turistice internaționale în liniștea din mijlocul naturii. Cei care vor dori să rămână în inima festivalului, se pot caza la ZagaZaga în bungalouri, corturi de lux și chiar case plutitoare, de unde se pot bucura de priveliști unice. De asemenea, se va organiza o zonă de campare, toate detaliile privind ofertele de cazare se vor regăsi pe site-ul festivalului.

Focșani Blues Festival va asigura pe perioada festivalului transportul gratuit din Focșani la ZagaZaga. Pe site-ul festivalului focsanibluesfestival.ro, se vor gasi toate informațiile privind transportul.

Accesul la scena de zi este gratuit. Biletele și abonamentele pentru scena principală sunt puse în vânzare pe eventim.ro, bilete.ro și iabilet.ro.

„ZagaZaga se află într-un spațiu în care timpul parcă a rămas oprit contemplându-i tăcerea, Siretul își ramifică brațele care se risipesc ca niște vene peste o întindere nesfârșită, dând naștere unui loc care deapănă frumusețea pământului românesc” se arată într-un comunicat al organizatorilor. ZagaZaga este situat în Delta Siretului, pe limita dintre județul Vrancea și Galați, în satul Doaga. Accesul la resort se face cu ușurință fiind situat la doar 200 km de București pe E 85, (având două benzi pe sensul de mers), la 20 km de Focșani și 13 km de Tecuci.

În cadrul resortului există un ansamblu de bungalowuri mobile, case plutitoare, o cherhana, o zonă de evenimente private pentru companii, o piscină în aer liber, precum și un parc de aventură cu trasee în copaci și tiroliene, toate așezate pe malurile canalelor din resortul ZagaZaga.

21
/01
/15

Două capodopere ale muzicii clasice, adevărate "hit-uri" ale repertoriului, vor fi ascultate în concertul prezentat miercuri, 28 ianuarie (19.00) de Orchestra de Cameră Radio. Seara muzicală de la Sala Radio va debuta cu celebra suită Anotimpurile, compusă în 1720 de Vivaldi, devenit atât de apreciată şi de cunoscută abia în secolul XX.

19
/01
/15

Violonista poloneză Patrycja Piekutowska, invitată specială în concertul de deschidere al stagiunii curente a Orchestrei Naţionale Radio, va cânta în evenimentul programat vineri, 23 ianuarie (19.00), la Sala Radio.

19
/01
/15

Nu sunt o adeptă a clasamentelor, mai ales de tipul „cel mai bun la nivel mondial este…”. În sport merge, dar în muzică: gândiţi-vă, dacă ar fi să alegem care este cel mai mare compozitor al tuturor timpurilor, pe cine am alege – pe Bach, pe Beethoven, pe Mozart?

17
/01
/15

Fundația Calea Victoriei a împlinit în această iarnă șapte ani de existență. Alături de lectorii fundației, cursanții au descoperit lumi fabuloase, s-au delectat cu sunetele rafinate ale muzicii clasice și s-au bucurat de poveștile efervescente ale unor oameni speciali, printre care: Georgeta Filitti, Neagu Djuvara, Adina Nanu, Vintilă Mihăilescu și Tiberiu Soare.

15
/01
/15

Abonamentele pentru ediția 2015 a Festivalului Enescu (30 august – 20 septembrie, București), care au fost puse în vânzare joi dimineața, la ora 10.00, prin rețeaua Eventim s-au epuizat în 10 secunde – pentru concertele de la Ateneul Român, respectiv 10 minute – pentru concertele de la Sala Palatului.

15
/01
/15

Grupul american Fleetwood Mac ocupă primul loc în topul artiştilor cu cele mai scumpe bilete la concertele pe care le-a susţinut în 2014, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes.

13
/01
/15

Genialul Amadeus, un artist al superlativelor despre care se spunea adesea că îşi compunea partiturile cu o naturaleţe şi o rapiditate care nu puteau fi justificate decât printr-o inspiraţie artistică divină, muzicianul care în doar 35 de ani de viaţă a compus peste 600 de lucrări este cel căruia îi este dedicat evenimentul programat vineri, 16 ianuarie (ora 19.00), la Sala Radio.

12
/01
/15

Pianista română Alina Azario este câştigătoarea "discului de muzică clasică al anului 2014 în România", după ce a reuşit să strângă cele mai multe voturi în cadrul campaniei derulată pe site-ul romania-muzical.ro. Discul, apărut în 19 martie 2014, sub sigla casei A@A Records, cuprinde lucrări semnate de compozitorii Jean Philippe Rameau şi Claude Debussy.