Paradisul imaginat de Borges. Variantă
https://www.ziarulmetropolis.ro/asa-arata-paradisul-imaginat-de-borges/

Un teatru vechi de 100 de ani din Buenos Aires a fost transformat într-o librărie mai spectaculoasă ca un muzeu. “Eu mi-am imaginat întotdeauna Paradisul sub forma unei biblioteci, alte persoane consideră ca ar fi o grădină, alţii şi-l pot închipui ca un palat, eu l-am imaginat întotdeauna ca o bibliotecă şi aici mă aflam eu…” – Jorge Luis Borges.

Un articol de Petre Ivan|25 iulie 2016

Librăria unică în lume – El Ateneo Grand Splendid, a fost deschisă în interiorul unui teatru vechi de un aproape secol – Grand Splendid Theater, construit în 1919.

Teatrul părăsit a fost transformat în magazin de carte de arhitectul Fernando Manzone, care a păstrat foarte multe din elementele originale ale interiorului teatrului, inclusiv scena, balcoanele, detaliile arhitecturale uimitoare, precum şi cortina roşie.

Atmosfera teatrală a acestei librării nu poate fi întâlnită în altă parte. Într-un astfel de magazin pur şi simplu nu poţi să nu iubeşti cartea. Vă prezentăm câteva imagini din acest loc splendid. Anual, librăria din Buenos Aires atrage aproape un milion de vizitatori.

Foto: Librărie, El Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires, Borges

27
/05
/13

Romanul „Fraţi de cruce“ spune povestea emoționantă și foarte amuzantă a doi prieteni, aflați la periferia societății, care încearcă să devină „oameni normali“. Participând la concurs, poți câștiga unul dintre cele trei exemplare oferite de Editura All!

21
/05
/13

La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, a avut loc vineri, 17 mai, o altă Seară japoneză, dedicată lui Yukio Mishima şi tetralogiei sale „Marea fertilităţii“.

16
/05
/13

India a constituit mereu o sursă de fascinaţie pentru Occident. Exotică şi plină de culoare, ea ascunde totuşi un freamăt profund. Romanul „Valurile pământului“ surprinde într-o manieră unică numeroasele contraste existente în acest spaţiu al diversităţii culturale şi sociale

15
/05
/13

Librăria Humanitas din Cişmigiu a găzduit lansarea volumului „Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine“, de Lucian Boia. La eveniment au fost prezenţi autorul Lucian Boia şi Gabriel Liiceanu.