Asculta Vocea, din 1 octombrie la Radio România
https://www.ziarulmetropolis.ro/asculta-vocea-din-1-octombrie-la-radio-romania/

Asculta Vocea este un proiect Radio România Cultural iniţiat şi coordonat de Anca Mateescu.

Un articol de Andrada Văsii|1 octombrie 2013

Asculta Vocea este un proiect Radio România Cultural iniţiat şi coordonat de Anca Mateescu.

Emisunea Asculta Vocea va putea fi auzită între 1 octombrie şi 30 noiembrie pe toate frecvenţele posturilor Radio România în ţară şi la Chişinău, dar şi pe frecvenţele Radio România Internaţional, on air dar şi on line.

Sunt voci care au făcut istorie, voci care au contat, voci pierdute si regăsite printr-un miracol, voci izgonite decenii de-a rândul. Astfel, la Asculta Vocea puteți auzi vocile culturii noastre moderne, Vocile memoriei noastre.

Asculta Vocea, înregistrări din 1928

Din 1928, Radio România adăposteşte un tezaur. O comoară fără de care istoria modernă ar fi mult mai săracă. La aniversarea a 85 de ani de existenţă, Radio România dăruieşte ascultătorilor săi, sub genericul Asculta Vocea, fragmente din înregistrări unicat sub forma unui  insert cu vocea unei personalităţi din arhiva sonoră a Radioului.

Asculta Vocea

Asculta Vocea începe astăzi, 1 octombrie

Primele voci selectate care se vor auzi pe toate posturile Radio România din ţară şi la Chişinău sunt: Ion Minulescu, Constantin Tănase, Nicolae Iorga (foto dreapta), Tudor Arghezi (foto stânga), Lucian Blaga, George Călinescu.

În această perioadă, pe lângă Asculta Vocea, Radio România Cultural organizează și cea de-a treia ediţie a turneului naţional Duelul Viorilor. Evenimentul se desfășoară până pe 4 octombrie, în 8 oraşe din România.

Mii şi mii de spectatori au venit să asiste la cele două ediţii precedente ale turneului Duelul Viorilor: Stradivarius versus Guarneri şi au constatat că, atunci când arcuşurile s-au încrucişat, rezultatul a fost unul atât de frumos şi melodios, sunetul atât de pur şi cristalin, măiestria celor doi violonişti atât de mare, încât practic iubitorii muzicii de calitate au fost singurii câştigători.

Foto credit: Radio România Cultural, Asculta Vocea

23
/12
/19

Piesa „Dor de casă” interpretată de Cuza de la „Noaptea Târziu”, George Hora, Irina Rimes și actrița Carmen Tănase, și care a fost lansată pe 17 decembrie, a devenit în câteva zile imnul nostalgic al tuturor românilor plecați la muncă în străinătate, și care și-ar dori mai mult decât orice pe lume să ajungă acasă de Sărbători.

17
/12
/19

Hiturile anilor ’80-’90 vor fi live la cea mai mare petrecere dintre ani din București – „Revelion 2020. Disco Night Fever” – organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB. Printre artiștii care vor urca marți, 31 decembrie, de la ora 18, pe scena din Piața Constituției se numără O-Zone, Haddaway și Milli Vanilli.

15
/12
/19

Vineri, 20 decembrie 2019, artistul Alexandru Andrieș va urca pe scena Unteatru pentru deja tradiționalul concert de Crăciun „Andrieș la Unteatru”.

10
/12
/19

Vineri, 13 decembrie, la Sala Radio, violonistul ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de a cânta pe celebra vioară STRADIVARIUS Elder-Voicu, va interpreta, alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră creat în 1957 de compozitorul român Dumitru Capoianu (1929-2012).

08
/12
/19

VUNK a lansat videoclipul baladei de dragoste 5,3. Cântecul este extras de pe cel mai nou album al formației, „Domnul Portocaliu și Mașina Timpului“.

08
/12
/19

Opera Națională București prezintă duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Peer Gynt” de Edvard Grieg și „Carmina Burana” de Carl Orff, coregrafia poartă semnătura lui Davide Bombana, costumele, decorul și luminile au fost create de către Mario De Carlo, asistent scenografie Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, Corul Operei Naționale București a fost pregătit de către Daniel Jinga, iar Corul de copii de către Smaranda Morgovan.

08
/12
/19

Un eveniment de prim rang în lumea muzicii: ediţia 2019 a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, desfăşurată la Ateneul Român din Bucureşti, și care iniţiate de soprana Mariana Nicolesco s-au impus din nou ca un revelator extraordinar al comorii de peste 10.000 de lieduri româneşti, fondate pe vechiul cântec de dor.

05
/12
/19

Două ansambluri de muzică contemporană aduc publicului colinde contemporane, dar și o selecție de colinde tradiționale mai puțin cunoscute transpuse într-un limbaj muzical actual, înainte de Sărbători, pe scena Teatrelli. Concertul este programat pentru 10 decembrie, de la ora 19 și reunește ansamblul SonoMania și pe artiștii Maria Balabaș, Mihai Balabaș, Călin Torsan și Marina Pingulescu.

05
/12
/19

Opera Națională București prezintă joi, 5 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poartă semnatura lui Alexander Rădulescu, scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu, maestru de cor Daniel Jinga, asistent de regie Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.