„Aselenizarea: Înregistrările pierdute”. Un documentar marca HISTORY, la 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună
https://www.ziarulmetropolis.ro/aselenizarea-inregistrarile-pierdute-un-documentar-marca-history-la-50-de-ani-de-la-primul-pas-al-omului-pe-luna/

HISTORY® marchează aniversarea istorică de 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună, prin lansarea în premieră şi exclusivitate, a documentarului „Aselenizarea: Înregistrările pierdute.” Transmis pe 17 iulie, de la ora 21:00, documentarul prezintă călătoria omului pe Lună într-o manieră inedită, bazată pe înregistrările audio şi video transmise în exclusivitate, nemaivăzute până acum.

Un articol de Petre Ivan|12 iulie 2019

Momentul a fost unul marcant pentru istoria omenirii, dar adevărul despre cum Neil Armstrong, Michael Collins şi Buzz Aldrin au ajuns pe Lună, contribuția oamenilor obișnuiți care s-au ocupat de o misiune considerată imposibilă, erorile, situațiile de criză, greșelile și exploziile întâmpinate, sunt povești care nu au fost spuse niciodată.

Documentarul „Aselenizarea: Înregistrările pierdute” prezintă astfel de întâmplări și povești prin materiale noi, care au fost descoperite și care fac lumină asupra celui mai important moment din istoria omenirii – aselenizarea.

Documentarul este bazat pe interviuri audio cu astronauți și ingineri, înregistrări de pe Lună considerate pierdute, fotografii rare, toate acestea purtând telespectatorii prin emoțiile, îndoielile și temerile echipajului misiunii Apollo 11.

Amintiri din ziua în care Omul a ajuns pe Lună

„A fost o zi interesantă. În primul rând, nu știam exact ce se va întâmpla. Televiziunea Română anunțase că va transmite aselenizarea, aveam 17 ani, eram la Brașov, în casa părinților și așteptam cu sufletul la gură ce se va transmite. Îmi aduc aminte că astronauții americani au ajuns pe Lună cândva înainte de miezul nopții, dar coborârea din modulul lunar s-a făcut după ora 4 dimineața. Simțeam că este un moment unic în istoria noastră în general, în cucerirea spațiului cosmic în mod deosebit, și am așteptat până când am văzut la televizor, într-o imagine tremurată, alb-negru, cum omul a pus piciorul pe Lună, Neil Armstrong, desigur.” Dl. Dumitru Prunariu.

Premiera documentarului „Aselenizarea: Înregistrările pierdute” va avea loc pe 17 iulie, la ora 21:00, iar pentru a marca ziua celebră, 20 iulie 1969, în care Neil Armstrong a pus piciorul pe Lună, documentarul va fi difuzat și pe data de 20 iulie de la ora 22:00.

Foto: Aselenizarea – facebook

 

 

 

05
/03
/15

Zilele Femeii Cineast, un eveniment realizat anul acesta în colaborare cu Ambasada Belgiei și Uniunea Cineaștilor din România, va avea loc în perioada 6-8 martie, la Cinema Studio, în București,.

04
/03
/15

Întotdeauna am crezut că numai bărbaţii pot scrie scenarii pentru filmele de ficţiune cu secvenţe erotice, dar m-am convins că femeile au mai multă imaginaţie. Curiozitatea mea impulsivă m-a împins spre sala de cinematograf, ca să înţeleg de ce isteria succesului unei banale cărţi cu subiect erotic, scrisă de o femeie, a acaparat mintea omului de rând, şi între timp a devenit film de mare succes.

04
/03
/15

CRONICĂ DE FILM A venit fără avertisment și riscă să ia pe nepregătite o bună parte a publicului. Și asta pentru că „Aferim!”, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude, nu este deloc reconstituirea istorică la care se vor fi așteptat unii.

03
/03
/15

Producţia Warner Bros. Pictures „Focus” redă pe marile ecrane povestea lui Nicky (Will Smith), un maestru al escrocheriilor, pentru care viaţa devine şi mai complicată atunci când o întâlneşte pe superba Jess (Margot Robbie), o novice ambiţioasă în ale înşelăciunii.

01
/03
/15

Gina Patrichi, Silvia Popovici, George Motoi, Amza Pellea, Costel Constantin, Dan Nuţu, Tora Vasilescu, Victor Rebengiuc, Gheorghe Dinică, Mariana Mihuţ, Petre Gheorghiu şi mulţi alţi actori îndrăgiţi vor putea fi revăzuţi, astăzi, în trei filme importante ale cinematografiei româneşti, la duminica "Duminica filmului românesc".

28
/02
/15

Regizorul Ken Loach se întoarce pe marile ecrane cu un nou film istoric despre războiul civil din Irlanda. Jimmy’s Hall / Salonul lui Jimmy este povestea lui Jimmy Gralton, un activist irlandez care a trăit în comitatul Leitrim, Irlanda începutului de secol. Filmul, care a participat anul trecut în Competiţia Oficială Cannes 2014, va avea premiera în România în 6 martie.