„Aselenizarea: Înregistrările pierdute”. Un documentar marca HISTORY, la 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună
https://www.ziarulmetropolis.ro/aselenizarea-inregistrarile-pierdute-un-documentar-marca-history-la-50-de-ani-de-la-primul-pas-al-omului-pe-luna/

HISTORY® marchează aniversarea istorică de 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună, prin lansarea în premieră şi exclusivitate, a documentarului „Aselenizarea: Înregistrările pierdute.” Transmis pe 17 iulie, de la ora 21:00, documentarul prezintă călătoria omului pe Lună într-o manieră inedită, bazată pe înregistrările audio şi video transmise în exclusivitate, nemaivăzute până acum.

Un articol de Petre Ivan|12 iulie 2019

Momentul a fost unul marcant pentru istoria omenirii, dar adevărul despre cum Neil Armstrong, Michael Collins şi Buzz Aldrin au ajuns pe Lună, contribuția oamenilor obișnuiți care s-au ocupat de o misiune considerată imposibilă, erorile, situațiile de criză, greșelile și exploziile întâmpinate, sunt povești care nu au fost spuse niciodată.

Documentarul „Aselenizarea: Înregistrările pierdute” prezintă astfel de întâmplări și povești prin materiale noi, care au fost descoperite și care fac lumină asupra celui mai important moment din istoria omenirii – aselenizarea.

Documentarul este bazat pe interviuri audio cu astronauți și ingineri, înregistrări de pe Lună considerate pierdute, fotografii rare, toate acestea purtând telespectatorii prin emoțiile, îndoielile și temerile echipajului misiunii Apollo 11.

Amintiri din ziua în care Omul a ajuns pe Lună

„A fost o zi interesantă. În primul rând, nu știam exact ce se va întâmpla. Televiziunea Română anunțase că va transmite aselenizarea, aveam 17 ani, eram la Brașov, în casa părinților și așteptam cu sufletul la gură ce se va transmite. Îmi aduc aminte că astronauții americani au ajuns pe Lună cândva înainte de miezul nopții, dar coborârea din modulul lunar s-a făcut după ora 4 dimineața. Simțeam că este un moment unic în istoria noastră în general, în cucerirea spațiului cosmic în mod deosebit, și am așteptat până când am văzut la televizor, într-o imagine tremurată, alb-negru, cum omul a pus piciorul pe Lună, Neil Armstrong, desigur.” Dl. Dumitru Prunariu.

Premiera documentarului „Aselenizarea: Înregistrările pierdute” va avea loc pe 17 iulie, la ora 21:00, iar pentru a marca ziua celebră, 20 iulie 1969, în care Neil Armstrong a pus piciorul pe Lună, documentarul va fi difuzat și pe data de 20 iulie de la ora 22:00.

Foto: Aselenizarea – facebook

 

 

 

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.