Asian Food Fest, o călătorie culinară în jurul Asiei
https://www.ziarulmetropolis.ro/asian-food-fest-o-calatorie-culinara-in-jurul-asiei/

Primul eveniment dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între 19 – 21 iulie, în Parcul Titan din Bucureşti, şi se anunţă a fi o experienţă cu adevărat specială.

Un articol de Liliana Matei|13 iulie 2019

Pasiunea pentru Asia a dat naștere în 2013 primei ediții Asia Fest, o călătorie până în cele mai îndepărtate colțuri ale marelui continent astfel încât iubitorii de cultură, atât tradițională, cât și contemporană, să poată ajunge pe meleagurile sale pline de mister și inspirație. Iar, șase ani mai târziu, iubitorii de mâncare exotică pot experimenta gusturi nemaivăzute, la primul eveniment ce are în prim plan gastronomia asiatică – Asian Food Fest, festival gastronomic ce se va desfășura între 19 și 21 iulie, în Parcul Titan din București, cu intrarea liberă pentru vizitatori.

Iubitorii de arome exotice se pot delecta cu ramen, creveți tempura, înghețată cu matcha și cu bubble waffles – street food în stil japonez, bulgogi și kimchi coreean, pachețele de primăvară și colțunași chinezești, cig kofte – cel mai cunoscut preparat vegetarian turcesc, tikka masala și murgh kebab ca în India, plăcinte și dulciuri siriene, înghețată după rețete thailandeze și libaneze, dar și cu băuturi tradiționale: limonadă, sucuri și cafea turcească și ceaiuri indiene și japoneze, în cel mai mare spațiu din România ce reunește exponenții gastronomiei asiatice.

Pasionații se vor putea bucura și de demonstrații de gătit live, unde pot vedea cum se pregătesc feluri de inspirație asiatică, cu fructe de mare, dar și preparate tradiționale coreene cum ar fi sushi-ul lor național – kimbap și aperitivele jumeok bap și gimmari și pot primi sfaturi despre cum le pot pregăti și acasă.

Nu vor lipsi nici ingredientele de luat acasă iar vizitatorii au de ales dintre sosuri pentru rața Pekin și Teriyaki, fructe rare în sirop. condimente pentru curry și masala, ghimbir murat, noori și wasabi pentru sushi și paste și orez care completează toate felurile chinezești, pentru a se putea bucura de gust și de arome delicioase oricând.

Pe scena Asian Food Fest se va putea vedea un mix de muzică live, Dj, spectacole de dans și demonstrații de gătit într-o atmosferă de festival, totul ca experiența să fie una completă. Spectatorii vor avea ocazia să cunoască Asia tradițională cu ceremonia coreeană a ceaiului, dansurile japoneze și orientale și parada de peste 50 de costume autentice din Japonia, Coreea, China, Turcia, India, Palestina, Afghanistan și Indonezia dar și pe cea modernă alături de fanii culturii K-pop.

În ziua de vineri, 19 iulie, sunt de văzut recitalul unuia dintre cei mai apreciați artiști turci, Deniz Cem, ce a compus peste 50 de melodii în limba engleză, turcă și în alte limbi de origine latină și s-a făcut remarcat și pe piața muzicală din România, și al lui Serkan, solist roman de origine turcă, ce și-a început cariera în Turcia în 1997, continuând-o apoi în România unde a cucerit publicul cu primul său single.

Iar sâmbătă, pe 20 iulie, e de neratat fuziunea de folclor din Balcani, muzică electronică și rock adusă de Balkan Taksim, trupă recomandată de legendarul star american Iggy Pop în cadrul emisiunii pe care o susține la postul de radio britanic BBC. Amestecul exploziv de influențe și instrumente nemaivăzute, printre care cobza, sazul turcesc, davulul și darbuka, recompuse electronic, demonstrează că muzica leagă culturile și circulă din țară în țară.

De asemenea, curioșii pot experimenta diverse ateliere de inspirație asiatică, de la henna indiană și pictură pe apă turcească la caligrafie și pictură pe lampioane și evantaie japoneze. Pe toată durata festivalului vor putea fi vizitate expozițiile de pictură cu tematică coreeană și cea de pictură și suveniruri orientale.

Programul complet pe zile și detalii despre festival se pot găsi pe site-ul festivalului și pe pagina oficială de Facebook.

 

05
/01
/18

Spectacolul „Stă să plouă” (după o piesă scrisă și regizată de Lia Bugnar), cu Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mădălina Craiu și Anghel Damian, se joacă la Teatrul Luni de la Green Hours.

30
/12
/17

SPECIAL Cinema-ul de autor nu a murit, aşa cum îl deplâng cinefilii nostalgici. Se fac în fiecare an multe filme foarte bune – o arată şi topul celor mai reuşite titluri de ficţiune văzute în 2017. Poate că se găsesc mai greu, dar ele există şi aşteaptă să fie descoperite.

19
/12
/17

M-am simțit întotdeauna un străin în România. Nu sunt patriot de ocazie, nu mă bat cu nicio cărămidă în piept, am văzut și munți mai înalți decât Carpații, și mări mai frumoase decât Neagra, și oameni mai luminoși și mai buni.

11
/12
/17

SPECIAL Anul 2017 nu a fost nici rău, dar nici extraordinar de bun pentru cinematografia română - nici un foarte mare film. 20 de filme de ficţiune lansate în săli, trei documentare bune, câteva prezenţe în festivaluri (însă fără Cannes), surprinzător de multe debuturi şi câţiva actori foarte tineri şi promiţători.

10
/12
/17

Anda Saltelechi a primit în acest an cele mai multe premii de interpretare feminină la diverse festivaluri importante din România, pentru rolul Francesca din one-woman show-ul „Pe jumătate cântec” de Crista Bilciu, care semnează și regia spectacolului.

22
/11
/17

Târgul de Carte Gaudeamus 2017 se află în plină desfășurare la Pavilionul Central de la Romexpo, până duminică, 26 noiembrie. Din sutele de cărți expuse – și unele reduse – am ales zece pe care merită să le luați acasă. Într-un peisaj editorial mai degrabă sărac, zece volume care vă vor face iarna mai frumoasă…

30
/10
/17

„Eu am sentimentul că mă mut. Într-un alt spațiu. Nu pot încă să-l definesc. E o nouă locuință. Toate amintirile strigă după mine să nu le uit.” Sunt cuvintele care încheie, ca un strigăt, volumul „Bricabrac” de Lucian Pintilie, pe coperta 4, ca o promisiune pentru universul nebun și genial cuprins în cele peste 700 de pagini.

08
/10
/17

Pe 6 octombrie, la Librăria Humanitas a avut loc o întâlnire deschisă cu actorul Victor Rebengiuc în cadrul Întâlnirilor Yorick. Într-o sală arhiplină, artistul a vorbit despre România de azi, despre motivele care l-au făcut să nu accepte să filmeze în „Moromeții 2” și despre „generația de aur”.

01
/10
/17

REPORTAJ „Linişte! Motor! Se filmează!” – o după-amiază pe platoul de filmare la „Moromeţii 2”, pe care regizorul Stere Gulea îl realizează în aceste zile chiar în satul Talpa şi în legendara casă folosită în clasicul film de acum trei decenii.

28
/09
/17

Pentru turistul care pune pentru prima dată piciorul în Asia, Thailanda e o altă planetă. Cu amestecul lui fascinant de zgârie-nori și mizerie, cu aglomerația lui teribilă, cu tuk-tuk-urile care se strecoară peste tot și trenurile suspendate, cu mâncarea preparată în plină stradă, cu aromele lui tari, cu ghirlandele de flori, cu templele ca-n povești, Bangkokul nu seamănă cu nimic.